FINALISTENE: Bak fra venstre: Steffen Jakobsen, Martine Rygvold, Eirik Søfteland, Sverre Eide og Georg Lipai. Foran fra venstre Ola Weel Skram, Astrid Sugaren, Astrid Smeplass, Siri Vølstad Jensen og Anniken Kolstad. Foto: ROGER NEUMANN

Her er idolenes idoler

(VG Nett) Kurt Cobain, Ole Paus og John Mayer er blant «Idol»-finalistenes idoler. Men Anniken Kolstad (17) ser ikke lenger enn til dommerne for å finne sine forbilder.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Torsdag møtte alle de ti finalistene pressen, og svarte villig vekk hvilke idoler de selv har hatt opp gjennom.

Se en oversikt over finalistene nederst i saken.

Georg Lipai (17):

- Mitt største idol innen musikk må nok være faren min. Han har stått som et veldig godt eksempel. Han fikk meg til å begynne, og har lært meg mye. Han drev med musikk før, men nå er det mest en hobby. Som artist er det nok Gavin DeGraw. Det er noe med stemmen hans som er helt magisk, og jeg elsker sangene hans. Jeg skal synge en sang med ham nå på fredag.

Steffen Jakobsen (23):

- Det er først og fremst min mor og min far som fikk meg til å begynne med musikk, de driver litt med det selv. Og så er det artister som Johnny Cash opp igjennom, og Josh Turner. Utenom country er det folk som Bryan Adams. Han har mye kult.

IDOLER: Kurt Cobain, Tone Damli Aaberge og Ole Paus. Foto: SCANPIX

Eirik Søfteland (24):

- Mitt største idol er vel egentlig Freddie Mercury. Jeg har sett opp til ham hele livet, han har formidlingsevne, energi og ikke minst stemme og hele musikaliteten hans. Jeg er veldig stor fan av Queen, selv om det er mye mer enn Freddie. I og med at han var vokalist og jeg er vokalist, trekker jeg mesteparten av inspirasjonen derfra.

Astrid Sugaren (17):

- Det er nok Ole Paus. Det er en sånn type artist jeg har lyst til å bli. Han har formidlingsevne, og så vanvittig sterke budskap at man drømmer seg litt bort. Sånn som tolkningen han hadde av Lene Marlin sin sang, som han kalte masken, i «Hver gang vi møtes». Han grep meg så mye at jeg ble sittende og gråte. Da satt jeg faktisk og gråt.

Ola Weel Skram (22):

- Jeg synes Damien Rice er helt fantastisk. En fyr som lager helt rå musikk og synger med hjertet på utsiden. Han har inspirert meg veldig mye. Av alle personer jeg kunne tenkt meg å møte en dag, måtte det være Damien Rice.

Siri Vølstad Jensen (17):

- Brad Paisley. For han har veldig kule låter og er veldig jordnær, har jeg fått en følelse av. Kule låter, kule tekster, og er veldig flink.

Anniken Kolstad (17):

- I Norge er det Kurt Nilsen, for jeg synes han er sykt flink til å synge og en kjempefin person. Og jeg ser veldig opp til Tone Damli Aaberge også. Husker jeg var ganske spent før jeg skulle inn og ha audition for dem. I utlandet er det Beyoncé og Alicia Keys.

Astrid Smeplass (17):

- Jeg har ikke noe idol. Jeg har egentlig ikke noen favorittartist heller. Jeg har mange favoritter og blir inspirert av mange.

Sverre Eide (18):

- Jeg er veldig inspirert av John Mayer eller Gavin DeGraw. En av dem er mitt store idol. Sånn som Gavin DeGraw lager sanger som betyr noe, det er god mening i tekstene og han får fram det han vil i løpet av en sang. Og Mayer er veldig musikalsk, utrolig dyktig på gitar og har mange fine sanger. De er sinnssykt dyktige i det de gjør.

Martine Rygvold (25):

- Musikalsk er det nok Kurt Cobain, selv om han er litt kontroversiell. Men jeg tenker på musikken han laget og ikke hva han gjorde.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Det er også mulig å eksperimentere med å putte grafikken inn i bunn av en artikkel i HTML-feltet med denne koden:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder