MYE TÅRER: Gjengen i «Hver gang vi møtes» på TV 2 måtte gjennom mange sterke øyeblikk under innspillingen av serien. Foto: Trond Solberg

Jan Eggum og Bertine om tårene i «Hver gang vi møtes»

Bertine Zetlitz og Jan Eggum ble begge rørt da de sang hverandres låter i programserien Hver gang vi møtes. De gråt ikke, altså, eller?

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Bertine påsto at jeg gråt, men det vil jeg ikke innrømme. Jeg ble veldig rørt. Mulig, mulig, det kom en enkelt tåre, sier Jan Eggum som forteller at Bertine Zetlitz' versjon av hans låt «Telefon» ble den sterkeste opplevelsen for ham under innspillingene.

Selv er han mest fornøyd med låtversjonen han lagde av Bertine Zetlitz' «Fake your Beauty» i TV 2- serien.

Se VGVTV: Se Jan Eggum synge «Fake your Beauty»

Programmet «Hver gang vi møtes» på TV 2 hadde premiere forrige lørdag, og denne uken har artistene i programmet fullstendig dominert iTunes-lista - med Øyvind «Vinni» Sauviks versjon av Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland» som den desidert mest suksessfulle med topplassering hele uka.

EP-en med alle låtene fra programmet ligger også på toppen av albumlista på iTunes.

- Bertines låt er nok den jeg er mest fornøyd med og den jeg jobbet veldig mye med. Jeg måtte ikke fake poplåt, men gjøre en poplåt. Og i tillegg synge på engelsk som jeg jo ikke gjør. Det var veldig krevende, sier Eggum.

I kveld er det Bertines dag i programserien - og hun er overveldet over responsen programmet har fått. Selv hadde hun bestemt seg for å slippe garden helt og gi av seg selv - noe som er litt ulikt henne. I programmet får vi blant annet innblikk i morgenrutinene hennes med yoga og en imponerende vitamin- og grønn guffe-frokost.

- Da min dag var over, var jeg redd for at jeg hadde vist for mye av meg selv. Det var så intenst, så emosjonelt, og jeg var nok litt ute på isen med de frokostrutinene mine. Men jeg har sett det og står for alt sammen, sier Bertine.

Les også: Bertine: Du trenger ikke bli tussete av å få barn

Selv ble hun mest satt ut av Halvdan Sivertsens versjon av «Twisted little star» som allerede er sett av nærmere 100 000 på youtube etter at TV 2 la ut låten der tidligere denne uken.

- Den kom så innmari uventet på. Jeg så ikke den komme, liksom. Selv om det er en tung oppgave å se seg selv falle så til de grader fra hverandre. Han tok meg på kornet - og det var veldig, veldig sterkt - sier Bertine som akkurat klarte å unngå det hun kaller «ugly cry» på TV.

VENNINNER: Elvira Nikolaisen, Anne Grete Preus og Bertine Zetlitz ble gode venninner under innspillingen av «Hver gang vi møtes» og har møttes flere ganger siden. Foto: Frode Hansen


- Jeg gråter ikke, men øynene fylles til randen. Jeg hadde bestemt meg for at når jeg gikk inn i dette så kunne jeg ikke sitte å passe på hvordan jeg tar meg ut foran kamera, jeg måtte slippe garden helt og få en best mulig opplevelse, sier Bertine.

Hun ble også veldig rørt av Jan Eggums versjon av «Fake your Beauty».
- Det var også veldig uventet og rørende på sin måte. Mange tror liksom at Jan Eggum sitter i sitt egent lille visehjørne, men ingen har bedre oversikt over norsk musikk enn det han har. Han er utrolig kompetent, og den versjonen han gjorde av min låt står det full respekt av. Dette ble en genial poplåt og en utrolig opplevelse. Han dro skikkelig på, sier Bertine.

Les også: Utvider sendetiden for Vinni

- Hva slags forhåpninger har du til platesalg og låtsalg i forbindelse med serien?

- Ikke noe annet enn at jeg synes det er fint når ting blir omhyllet av positivisme, og at alt føles veldig fint nå. Som musiker og låtskriver er det stor avstand mellom så massiv positivisme. Og vi synes jo dette er akkurat så bra som folk synes. Det er så deilig at det får gjenklang, at folk er enig. Og det blir bare bedre og morsommere etter hvert som vi blir varme i trøya, sier Bertine.

Les også: Sykdommen ble et vendepunkt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder