SOLGT: Tirsdag ble den 31 kvadratmeter store leiligheten til NRK-programleder Frode Søreide i Parkveien i Oslo solgt for 3 millioner. Foto: Anthony Hopkins/viewitfoto.no

«Solgt»-Frode solgte leilighet - tjente over 1,5 millioner

Tirsdag kunne programleder Frode Søreide si som han så mange ganger har sagt på NRK: «Solgt!»

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da tikket nemlig budene inn på programlederens egen leilighet i Oslo.

– Det var greit for meg å være på den siden av bordet også. Jeg var veldig spent på om jeg ville nå den magiske tremillionersgrensen. Men jeg synes budrunden kom tregt i gang, sier Frode Søreide til VG.

FORNØYD SELGER: Nå kan også «Solgt!»-programlederen Frode Søreide glede seg over å ha solgt en leilighet med god fortjeneste. Foto: NRK

I 2010 kjøpte han den 31 kvadratmeter store leiligheten i Parkveien i Oslo, som megleren omtaler som «lys og attraktiv». Boligen i femte etasje med heis kostet den gang 1.290.000 kroner. Tirsdag ble den solgt for tre millioner.

Les også: Slik er det «hemmelige boligmarkedet»

– Jeg er godt fornøyd med at prisøkningen i løpet av disse seks og et halv årene er på 150 prosent, fortsetter Frode Søreide.

Prisantydningen var satt til 2,7 millioner for toromsleiligheten. Eiendomsmegler Joakim Bjøntegård i Privatmegleren Aksept forteller at det var 38 interessenter som hadde satt seg på liste etter visning.

...men her kan det ta flere måneder å få solgt boligen sin

– Av disse var det fire budgivere som var med til slutt og da går det gjerne litt over prisantydning. Jeg er godt fornøyd med tre millioner. Da snakker vi nesten hundre tusen kroner per kvadratmeter, sier Joakim Bjøntegård til VG.

Fikk du med deg denne? Eiendomsmegler om boligmarkedet i Oslo: – Spinnvilt

Fornøyd er også NRK-programlederen som kan konstatere at det står «solgt» på hans egen boligannonse, samtidig som han er i full gang med innspillingen av en ny sesong av nettopp «Solgt!».

OSLO VEST: Kjøperen måtte ut med nesten 100.000 kroner per kvadratmeter for Søreides leilighet i Parkveien. Foto:Anthony Hopkins/viewitfoto.no

– I løpet av disse seks årene har vi laget 70 «Solgt!»-programmer. For meg har det vært så travelt at jeg ikke har hatt tid til å kjøpe noe nytt før nå, sier Søreide, som snart står på flyttefot fra Homansbyen til en større leilighet på Grünerløkka i Oslo.

Les også: John Carew eier leiligheter til over 110 millioner kroner

Akkurat nå befinner han seg i Danmark hvor et knippe norske eiendomsmeglere skal få lov til å gjette hva utvalgte danske sommerhus er blitt solgt for.

– Vi synes det er morsomt å spille inn «Solgt!» i Danmark. Konseptet er opprinnelig dansk, heter «Hammerslag» og kom på lufta første gang i 1994. Selv om det ikke er helt enkelt for utlendinger å få kjøpt sommerhus i Danmark, er det mange nordmenn som har et forhold til landet og har feriert mye her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder