HJEMME I SOFAEN: Shaun Bartlett har gitarer overalt hjemme leilgheten på Grünerløkka. Og på veggene har han bilder han selv har tatt på reiser. Foto: Roger Neumann.
HJEMME I SOFAEN: Shaun Bartlett har gitarer overalt hjemme leilgheten på Grünerløkka. Og på veggene har han bilder han selv har tatt på reiser. Foto: Roger Neumann.

«The Voice»-Shaun: - Var redd for å synge alene

Topptur til Kilimanjaro forandret alt

TV

(VG Nett) Shaun Bartlett (35) var kjemperedd for å stå på en scene alene, men toppturen til Kilimanjaro endret alt.

Publisert:

Mentor Magne Furuholmen brukte vel nøyaktig to sekunder på å snu seg da Shaun Bartlett lukket øynene og lot det stå til på sin blind audition i «The Voice». Fredag kveld overbeviste han igjen sin mentor og gikk videre etter duellen mot lagkamerat Kjell Ove Knutsen.

- Jeg husker ingenting, men det er jo utrolig kult å gå videre. Samtidig var det synd at Kjell Ove måtte ut, vi fikk så god tone under forberedelsene til duellen, eller duetten som jeg velger å kalle det, sier Shaun.

VGTV: Se Shaun audition her!

For noen år siden hadde han aldri turt å gjøre det han nå har gjort i «The Voice». Han var en liten artist med et stort band - med en økonomi som overhodet ikke gikk opp.

- Ingen hadde lyst til å satse på en liten artist med 10 musikere i bandet sitt. Jeg fikk noen tilbud som gikk bare på meg, men jeg var kjempenervøs for å turnere helt alene. Jeg tenkte at låtene ikke ville overleve den nakne settingen, sier Shaun - som bestemte seg for å teste seg selv. Han bestilte flybilletter til Nairobi for å bestige Kilimanjaro.

Les også: Her er mannen som får Yosef til å ville spise skoene sine

- Jeg tenkte at hvis jeg klarte å bestige verdens høyeste alenestående fjell, så måtte jeg jo kunne klare å bære en konsert alene. Og underveis på turen møtte jeg folk som bare spilte og lagde musikk med en cola-boks! Den turen var kjempeviktig for den stien jeg tråkker opp nå, forteller Shaun - og kikker bort på det enorme fotografiet han har i stua. Første glimt av Kilimanjaro fra innflygningen til Nairobi tatt gjennom flyvinduet.

- Der og da sa jeg høyt til min ukjente sidemann: shit, hva har jeg gjort nå!

Men på fem dager nådde han toppen med lyden av Esbjörn Svensson Trio på øret.

-Jeg følte meg kurert for alt som ikke funka i livet mitt. Da jeg kom hjem hoppet jeg på scenen alene. Og et par år senere turte jeg å melde meg på «The Voice».

Allerede etter noen minutter på TV har det rent på med spillejobber.

- Responsen har vært overveldende, og jeg blir så ivrig. Jeg har lyst til å svare alle sammen - og det tror jeg nesten jeg har gjort også. Det som er så bra er at det dukker opp flere og flere spillejobber. Jeg har fått både eventjobber og vanlige konsertbookinger som ren følge av det jeg gjorde på TV.

Shaun Bartlett fikk alle dommerne til å snu seg på sin blind audition i «The Voice». Han er overbevist om at Magne var den riktige mentoren for ham.

- Han virker så genuint opptatt av det jeg gjør. Jeg føler han virkelig har catchet meg - både som fyr og artist - og vi har en bra dialog. Det jeg synes er så bra, er at han ikke vil gjøre meg til noe annet enn det jeg er. Og hadde han ikke fått lov til heller, sier Shaun.

20. april får TV-seerne vite om han er videre til livesendingene der fem artister fra hvert lag skal kjempe videre om TV-seernes stemmer som avgjør hvem som går videre.

- Uansett om jeg går videre eller ikke, så er jeg fornøyd med hva dette har gitt meg. Jeg har en bra følelse for det som skjer, og synes programmet er dødsfett.

Les flere saker på vg.no/rampelys.

Her kan du lese mer om