Anette Hoff til VG: – Fikk vite det for tre kvarter siden

Kunnskapsministeren: – Dagens triste nyhet

HOTELLSÅPE: Fansen må snart belage seg på å se Cæsar-skuespillerne på nett i stedet. Foto: TV 2 ,

«Hotel Cæsar» tas av TV-skjermen

TV 2 har bestemt å flytte såpeserien fra TV-skjermen til nett-TV.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Det melder TV 2 i en pressemelding.

«TV 2 har bestilt 50 nye episoder av «Hotel Cæsar» og har samtidig besluttet å flytte den folkekjære dramaserien fra lineær TV til TV 2 Sumo», skriver kanalen og opplyser at siste episode på TV sendes i desember i år.

Koster penger

Dramasjef i TV 2, Christopher Haug, forteller samtidig at de har fornyet kontrakten med såpehotellet og har gått til innkjøp av 50 nye episoder. Disse skal altså sendes på nett-TV, noe som innebærer at seerne må betale for å se fortsettelsen på familieintrigene til Anker-Hansen-familien.

– Dette er ingen nedskalering av «Cæsar», hevder han.

– Konsumering av TV-drama er i forandring, og TV 2 tilpasser seg deretter. Jeg synes det er utrolig bra at det nettopp er «Cæsar» man gjør denne transformeringen med, sier Haug.

Hoff: – Sånn ser verden ut

Anette Hoff, som har spilt rollen som Juni helt siden seriestart, forteller til VG at også hun fikk nyheten i dag.

– Jeg fikk vite det for tre kvarter siden, sier hun uten å ville utdype hva hun føler.

– Det er vel den veien det går. Folk ser ikke nødvendigvis på TV til faste tider, men de går inn og ser på det de er glad i når det passer dem. Sånn ser verden ut i dag. Men dette er ikke før i januar 2017, da, sier såpedronningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EKTE TÅRER: Anette Hoff (t.h.) felte noen tårer under innspillingen av det som de da fryktet var avskjedsepisoden til «Hotel Cæsar» for ett år siden. Ellers f.v.: Sofie «Jenny» Asplin, Evelyn «Amanda» Rasmussen Osazuwa, Rudy «Eva» Claes, Assad «Harshad» Siddique og Elin «Julie» Sogn. Foto: Trond Solberg, VG ,

Nikis Theophilakis, som spiller Pelle, forteller til VG at alle skuespillerne ble kalt inn i studio i dag og informert av produsentene om hva som hadde skjedd.

– Det er vel med blandede følelser vi mottar beskjeden, vil jeg si. Folk er usikre på hva det egentlig betyr. Det kan jo oppleve som en slags halvveis nedleggelse, sier «Cæsar»-veteranen.

– Men samtidig forflytter veldig mye av TV-markedet seg jo over på nett. Det er veldig få som ser på lineær TV lenger, så kan hende er det ikke så dramatisk likevel, legger han til.

Han er spent på hva omleggingen vil ha å si for selve produksjonen.

– Det er jo vanskelig å si, ikke minst hva dette eventuelt vil påvirke budsjettet. Vi får bare vente og se, sier Theophilakis.

«Goggen» sluttet frivillig: – Rart, trist og godt

Artikkelen fortsetter under bildet.

FINPUSS: Nikis «Pelle» Theophilakis sminkes under innspillingen av julekveldepisoden for litt over ett år siden. Foto: TROND SOLBERG , FINPUSS: Nikis «Pelle» Theophilakis sminkes under innspillingen av julekveldepisoden. Foto: Trond Solberg, VGMinutter etter at nyheten ble kjent i dag, begynte de første reaksjonene å strømme på til «Hotel Cæsar»s egen Facebook-side. «Skandale» og «Dere må ikke ta Cæsar av skjermen, nå ble jeg sikkelig skuffet og sint !!!!!!!», lyder det fra fortvilte TV-seere.

«Cæcar må IKKE av skjermen dette er en tradisjon og vi må bare se det kl halv 8 på hverdagene. Er kun den eneste grunnen til at jeg ser på TV, evt. kun nyheter også da», trygler en fan.

Til og med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaken har uttalt seg – på Twitter. Han forteller at nyheten ikke ble tatt godt imot i hjemmet :

Lover samme kvalitet

Manusprodusent Marie Hafting er imidlertid ikke altfor bekymret.

– Jeg tenker at fremtiden er jo på nettet. Det er ikke lineær-TV som er fremtiden. At «Cæsar» får en fremtid på Sumo, tror jeg kan være en bra ting. Vi har mange seere der fra før. Så får jeg håpe at de andre seerne også blir med, sier Hafting til VG.

Hun vil ikke spekulere i om seerskaren vil komme til å avta på grunn av at Sumo-abonnement koster penger.

– Vi har trofaste seere. Dette blir jo også en styrking av Sump. Vi skal produsere det samme som har gått på TV. Kvaliteten skal opprettholdes, forsikrer manusprodusenten.

Nordens lengste

«Hotel Cæsar» så dagens lys for 18 år siden, nærmere bestemt i 1998. Den kan skryte av å være Nordens lengste såpeserie.

– «Hotel Cæsar» har vært og er fortsatt et fantastisk eventyr. Det at serien har preget norsk TV-drama i over 17 år, sier sitt. «Cæsar» har alltid vært en innovativ serie, og etter så mange fantastiske år er det tid for å tenke nytt, mener dramasjefen.

Har mistet mange seere

TV 2 opplyser at serien er veldig populær på TV 2 Sumo, mens antall seere på den lineære visningen har gått nedover de siste årene.

Høsten 2015 hadde serien et gjennomsnittlig seertall på 233.000. Til sammenligning hadde «Hotel Cæsar» 661.000 seere i rekordsesongen våren 2000. TV 2 opplyser ikke om seertall på nett, men forteller at såpeserien er det mest sette underholdningsprogrammet på Sumo gjennom året.

I fjor på denne tiden så det stygt ut for serien. Da vurderte TV 2 å legge den død, noe som førte til aksjonsgrupper på Facebook.

På våren kom imidlertid gladmeldingen om at de gikk for enda en sesong, som ble av det dramatiske slaget.

Her er de nye fjesene: Se hvilke stjerner som har sjekket inn

Nytt preg

TV-seerne har i den siste sesongen blitt servert heftig kryssklipping, skumle innslag og mer sex, men manusprodusent Marie Hafting har benektet overfor VG at de tøyer grenser.

– Det er ikke veldig vovet. Vi byr ikke på mye blod, gørr, sex, narkotika og vold som i 2006. Ikke er det mye nakenhet heller. Det er mulig å gjøre det raffinert, uten at det er eksplisitt. Da kan åtteåringer også se på serien, uttalte Hafting i desember.

Manusprodusenten siktet til da seerne selv gjorde opprør mot sex og vold i serien.

Men allerede i 1999 sørget serien for kontrovers. Den gangen var det den omstridte «søsken-sexen» som sørget for overskrifter – noe som raskt resulterte i at handlingen ble ført inn i et nytt og mer familievennlig spor.

Les også

 1. Familien tar farvel med Sossen Krohg i stillhet

  Kun Sossen Krohgs aller nærmeste vil være til stede når urnen skal settes ned på Hvaler kirkegård.
 2. «Cæsar»-kollegene hyller Sossen

  Gjennom de 12 årene Sossen Krohg spilte matriarken Astrid…
 3. Tarjei «Goggen» Westby: – Rart, trist og godt

  Tarjei Westby endte sin tid i «Hotel Cæsar» på dramatisk vis. Nå skal 24-åringen ta en mastergrad i teater.
 4. Her er de nye Cæsar-fjesene

  Mandag kveld starter den 33. sesongen av «Hotel Cæsar». Mens to forsvinner fra serien etter desembers dramatiske…
 5. Flere «dør» i «Hotel Cæsar» i kveld

  Da kveldens episode ble spilt inn på nyåret, fryktet…

Mer om

 1. Hotel Cæsar
 2. Torbjørn Røe Isaksen
 3. TV 2
 4. TV-serier

Flere artikler

 1. TV 2 dropper «Hotel Cæsar»

 2. Aller siste farvel med «Hotel Cæsar»

 3. TV 2: Slik blir nye «Hotel Cæsar»

 4. «Hotel Cæsar»-fansen fortviler: – Lukter starten på slutten

 5. «Hotel Cæsar»-stjerne: Håper TV 2 tenker seg om en gang til

Fra andre aviser

 1. Slutt for «Hotel Cæsar»

  Aftenposten
 2. Seerne flykter fra «Lykkeland»

  Fædrelandsvennen
 3. Seerne flykter fra «Lykkeland»

  Aftenposten
 4. Seerne flykter fra «Lykkeland»

  Bergens Tidende
 5. Skavlan har mistet 400.000 seere på åtte år. Og nesten ingen strømmer showet.

  Aftenposten
 6. Norske Pernille (24) blir kjent igjen på gaten i London. Syv millioner briter følger henne på TV.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder