DANSEVETERAN: Nadya Khamitskaya, her på Gullruten i fjor. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Nadya gjør comeback i «Skal vi danse»

Nadya Khamitskaya (32) lover å være ærlig og direkte når hun stepper inn som dansedommer lørdag.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fem år gammel

Khamitskaya har vært fast innslag i «Skal vi danse» i syv år på rad, men i høst må den gravide proffdanseren stå over fordi terminen er rett etter finalen. Derfor er hun glad over å kunne gjøre et aldri så lite innstepp førstkommende lørdag når Trine Dehli Cleve (54) må melde forfall.

FERIEBILDE: Gravide Nadya Khamitskaya, her avbildet for tre uker siden, forklarer at hun ikke kan noe for at magen er liten. 32-åringen er omtrent seks måneder på vei. Foto: PRIVAT ,

– Jeg gleder meg og tror det blir veldig spennende, sier Khamitskaya til VG.

– Det blir gøy å bidra på en annen måte. Forhåpentlig kan jeg gi tilbakemeldinger som kan bidra til videre utvikling for deltagerne.

Oppdatert? Pascal røk ut lørdag

– Hvor streng blir du?

– Jeg er veldig ærlig og direkte, på godt og vondt. Hvis de danser bra, så blir jeg den snille, men danser de dårlig, så vil jeg nok høres streng ut. Jeg er veldig interessert og engasjert i «Skal vi danse». Jeg elsker det og har fulgt med på alle sendingene for å se parenes utvikling. Nå håper jeg bare at alle danser bra, så jeg kan høres snill ut, ler 32-åringen.

– Blir du en ny Slemme-Tor (eks-dansedommer Tor Fløysvik)?

– Nei, men er det noen par som ikke får det til, så blir kommentarene deretter. Jeg er dårlig på å skjule hva jeg synes. Det tror jeg alle i produksjonen vet. Jeg klarer ikke å si noe jeg ikke mener. Selv om Fløysvik nok er den strengeste dommeren jeg har opplevd i «Skal vi danse», så har han også gitt mange av mine dansepartnere tiere. Så jeg vil si at han har vært både snill og slem.

Hvem er hvem? Her er alle årets deltakere

I FJOR: Roar Strand og Nadya Khamitskaya ble nummer to i 2014. Foto: Mattis Sandblad , VG

Khamitskaya har danset med babymage før, uten at det bød på spesielle utfordringer. Men nå er hun allerede 26 uker på vei og sliter med litt bekkenløsning.

– Akkurat nå er magen min såpass liten og formen bra nok til at jeg føler at jeg kunne danset. Men jeg hadde nok ikke klart å danse gjennom en hel sesong. Finalen går bare tre uker før terminen min. Og man danser jo for å komme lengst mulig, sier Khamitskaya, som har vært i fire finaler og har vunnet «Skal vi danse» to ganger før - i 2010 og 2013.

MAMMA: Nadya Khamitskaya og sønnen Leon på et bilde fra to år tilbake. Foto: Privat ,

– Lørdagen er litt feil

Dansestjernen legger ikke skjul på at det er med blandede følelser hun i år følger med på «Skal vi danse» fra sidelinjen.

– Ukene går fint, for da holder jeg dansekurs for andre mennesker og følger deres utvikling i stedet. Men helgene er litt spesielle. Jeg føler at hele lørdagen er litt feil. Tenk på at jeg har vært med syv sesonger på rad og danset hver lørdag i mange uker hver eneste høst. Men samboeren min og barnet mitt synes det er veldig stas at jeg er hjemme. Og søndagene er deilig. Da slipper jeg å våkne med koreografi i hodet og løpe på trening.

– «Skal vi danse» har hatt kraftig nedgang i seertall i høst. Kan det være fordi du ikke er med?

– Jeg har fått mange hyggelig medlinger om at folk savner meg i årets «Skal vi danse», og det synes jeg er veldig koselig å høre. Men at det har noe å si for seertallene at jeg ikke er med, tror jeg absolutt ikke.

Les også: «Stjernekamp» fortsetter å knuse «Skal vi danse»

Forstår Ida Maria

Khamitskaya har forståelse for at artisten Ida Maria (31) valgte å stille opp i konkurransen selv om hun var gravid, og synes det er trist at sangeren røk ut som første deltager allerede i program to.

– Graviditet er ingen sykdom, og så lenge man tar forholdsregler, så er det ikke farlig. Det følte nok Ida Maria også. Jeg var ikke bekymret for henne. Hun røk ut altfor tidlig ut fra sine dansekvaliteter. Kanskje TV-seerne var engstelige?

PAR: Mads Andersen og Nadya Khamitskaya. Foto: Frode Hansen , VG

Om magebilder

Khamitskaya har delt bikinibilder på Instagram i sommer, hvor hun har vist fram den knapt synlige kulen på magen. Sist hun var gravid, gikk hun heller ikke mye opp i vekt, og reaksjonene uteble ikke. Nå bryr hun seg ikke om eventuell kritikk som måtte komme.

– Det var veldig mye styr sist, men jeg har lært meg ikke å bry meg om alt folk mener. Jeg hadde liten mage da også og var med i «Skal vi danse». Etter fødselen kom jeg raskt i form og ble på nytt med i «Skal vi danse». Mange mente at jeg var unormal, for tynn og usunn, men jeg har vært frisk og følt meg bra hele tiden. At magen min er liten, kan jeg ikke noe for. Jeg spiser og trener normalt, og alle målinger hos legen er innenfor normalen, forklarer 32-åringen.

Khamitskaya presiserer at hun ikke legger ut bilder for å vise at magen er liten.

– Det er ikke noe skrytebilde på den måten, men jeg er stolt over å være gravid og heldig som bærer på et nytt familiemedlem. Hadde magen vært større, ville jeg også lagt ut bilde.

Nyforlovet

Hviterussiske Khamitskaya og samboer Mads A. Andersen (31), journalist og programleder i VG, forlovet seg nylig og planlegger bryllup sommeren 2017. Sammen har de sønnen Léon på tre år.

– Vi vil vente såpass lenge for at babyen skal bli litt større, forteller Khamitskaya - som håper å kunne invitere venner og familie til bryllupsfest et sted i utlandet, kanskje Frankrike, Spania eller Italia.

– Men vi har ikke noen tilknytning der, så alle innspill og tips mottas med takk, ler hun.

ÅRETS DOMMERE: F.v.: Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde. Foto: Frode Hansen , VG

Konfirmasjon

Grunnen til at Dehli Cleve må ha permisjon lørdag (noe som skjer svært sjelden), er at datteren Celine skal konfirmeres. Dette har vært avklart med TV 2 siden før kontrakten for årets sesong ble inngått. Khamitskaya har også visst om like lenge at det er hun som skal være erstatter, så dette er godt planlagt.

Dommerveteranen er trygg på at vikaren skal gjøre en god figur.

– Nadya er jo godt kjent med «Skal vi danse»-konseptet. Siden hun ikke kunne være med som danser i år, vet jeg at hun gleder seg til å være tilbake i studio i en ny rolle. Jeg ønsker henne all lykke til på lørdag, sier Trine Dehli Cleve til VG.

Flere nyheter på Rampelys

Baby on board 🙌❤️ #uke22 #magisk #kjærlighet

Les også

 1. Her er VGs nye skjermtroll: Mads A. Andersen: - Jeg sluttet å kjøre motorsykkel da jeg ble far

  Sist Mads A. Andersen (31) gråt var da han leste en kronikk om en far som måtte flykte med barna sine i Gaza.
 2. «Skal vi danse»-Nadya: – Nå skal jeg danse til 'the bitter end'

  Roar Strands partner i «Skal vi danse» skadet foten på trening. Nå er hun på bedringens vei og er klar for kveldens…
 3. «Skal vi danse»-Nadya trosser smertene

  En skadet Nadya Khamitskaya (31) må danse med skinne på direkten i kveld.
 4. Pascal ute av «Skal vi danse»

  Lørdag var det Pascals tur til å pakke ned danseskoene.
 5. Ida Maria er ute av dansen: – Jeg er veldig trist

  Gravide Ida Maria ble den aller første som måtte forlate «Skal vi danse» denne høsten.

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Reality-TV

Flere artikler

 1. Eilev vant «Skal vi danse»-finalen: – Det er stort

 2. «Skal vi danse»-rekord: – Aldri vært delt ut like mange tiere

 3. Nadya Khamitskaya er stålkvinne på TV – myk mamma privat

 4. «Skal vi danse»-vinner Aleksander Hetland om kjæresten: – Det er hun som har ofret mest

 5. Nadya Khamitskaya slutter i «Skal vi Danse», men danser videre med Eilev Bjerkerud

Fra andre aviser

 1. - Jeg holdt på å tisse på meg!

  Fædrelandsvennen
 2. Synne (13) fra Flekkerøy ofrer alt for dansen

  Fædrelandsvennen
 3. Scoret sitt første mål etter «mammapausen»: – Herlig å se ballen gå inn

  Bergens Tidende
 4. Tar sats mot dansetoppen

  Fædrelandsvennen
 5. Gossen-talentet kunne kommet til to cupfinaler. På tre dager ble begge drømmene knust

  Aftenposten
 6. MGP-finalen: «Rybak kan fort vinne igjen, han»

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no