SISTE SKRIK: Castet fra den siste sesongen av «Kalde føtter», som gikk på NRK i 2005. F.v. Kimberley Joseph som Jo, John Thomson som Pete, Helen Baxendale som Rachel, James Nesbitt som Adam, Hermione Norris som Karen og Robert Bathurst som David. Foto: , Granada Television

Klart for gjensyn med «Kalde føtter»

For drøye 10 år siden gikk «Kalde føtter» på norske
TV-skjermer. Nå bekrefter britene at serien gjenopplives.

Artikkelen er over fire år gammel

Serien om tre vennepar i Manchester i 30-årene gikk fra 1997 til 2003 i Storbritannia. Finaleepisoden ble sett av hele 10,7 millioner briter. Her i Norge ble alle fem sesongene sendt på NRK.

Skuespiller Fay Ripley (49), som spilte Jenny Gifford i serien, bekrefter nå at serien får nytt liv.

Les også: Slik gikk det med «Friends»-stjernene.

– Ja, jeg tror jeg kan si at vi er i gang. Jeg nølte ikke for ideen har vært der så lenge. Den eneste usikkerheten jeg har er at jeg håper serien ikke blir dårlig, sier hun til britiske OK.

PAR: Peter (John Thomson) og Jenny (Fay Ripley) i sesong 3. Foto: , Granada Television

Ifølge blant annet Forbes og The Guardian har det siden i sommer versert rykter om at skuespillerne i «Kalde føtter» skulle gjenforenes, og at serien er tenkt å fylle sendetiden etter «Downton Abbey».

Serien var en suksess for TV-selskapet ITV og er vist i 34 land i tillegg til at det ble laget en amerikansk versjon. «Cold Feet» vant også en Rose d’Or ved TV-festivalen i Montreaux og fire av fem mulige priser for Beste TV-komedie/drama ved British Comedy Awards.

Mer å lese: «Friends»-stjerner angrer på at de ga seg.

Handlingen fulgte livene til tre veldig ulike vennepar og deres oppturer og nedturer. Adam og Rachel, spilt av James Nesbitt og Helen Baxendale, er det nyforelskede paret. Pete, spilt av John Thomson, er Adams barndomsvenn og gift med Jenny (Ripley) som han akkurat har fått barn med i starten av serien. Det tredje paret er velstående Karen og David (Hermione Norris og Robert Bathurst), som har barnepike og fasaden på stell – tilsynelatende.

– Det er gått ti år og hva som helst kan ha skjedd. Jeg håper bare ikke det står skrevet i manuset at jeg er blitt veldig tynn, for det har ikke skjedd, sier Ripley.

Nostalgi: Slik gikk det med «Alene hjemme»-skuespillerne.

Flere av skuespillerne har vært mye å se også etter «Kalde føtter».

SESONG 3: F.v. David (Robert Bathurst), Karen (Hermione Norris), Adam (James Nesbitt), Rachel (Helen Baxendale), Pete (John Thomson) og Jenny (Fay Ripley). Foto: , Granada Television

James Nesbitt spilte dvergen Bofur i «Hobbiten»-trilogien og har også spilt i en rekke TV-serier, blant annet hovedrollen som en far som leter etter sin savnede sønn i «The Missing», som gikk på TV 2 nylig.

Helen Baxendale er for nordmenn kanskje aller mest kjent som Emily Waltman i «Friends», kvinnen Ross planlegger å gifte seg med før han sier Rachels navn i bryllupet. Etter «Kalde føtter» har hun hovedsakelig spilt i TV-serier, blant annet «Kidnap and Ransom» og «Cuckoo».

Har du lest: Aniston utelukker «Friends»-comeback.

Hermione Norris har også en rekke TV-serier på CV-en, som «Kingdom», «Spooks» og «Outcasts». Robert Bathurst har vært å se i «Downton Abbey», der han spilte Sir Anthony Strallan som gjør kur til Edith. Han hadde også en rolle i «Hvilket liv!», spilte Mr. Weston i TV-serien «Emma» fra 2009 og Lord Thomas Davenport i «Dracula».

John Thomson har lenge spilt Jessy Chadwick i den britiske såpeserien «Coronation Street», og spilte mot Norris i «Kingdom». Fay Ripley spiller for tiden i TV-serien «Suspects».

TV-tilbakeblikk: Slik gikk det med «MacGyver»-stjernene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder