KOMMER MER: Vi får se mer til i hvert fall noen av disse. Her Mandy Patkin som Saul Berenson, Rupert Friend som Peter Quinn og Claire Danes som Carrie Mathison i sesong 5. Foto: Jim Fiscus SHOWTIME

«Homeland» utsettes til 2017

Det blir lenger å vente på sesong 6 av «Homeland» - men det
kan bli hele tre nye sesonger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bransjenettstedet Deadline melder at Showtime er i innspurten på forhandlingene med Fox TV-studio om å videreføre «Homeland» i tre sesonger.

Det er allerede klart at det blir en sesong 6 av serien, men i stedet for å sende den til høsten, som de foregående, har Showtime skjøvet «Homeland» til januar 2017.

Fikk du med deg: Tobias Santelmann i «Homeland».

Det fortalte Showtime-sjef David Nevins pressen onsdag, ifølge Deadline.

Blir det totalt tre nye sesonger, er det altså til og med sesong 8. Både hovedrolleinnehaver Claire Danes og serieskaper og produsent Alex Gansa er med videre, ifølge Nevin.

Har du lest: Slik er «Homeland»-stjernene privat.

I USA erstatter Showtime «Homeland» sesong 6 med «Shameless» sesong 2 i høst.

Det vi vet om sesong 6, er at innspillingen vender tilbake til USA etter to sesonger i henholdsvis Sør-Afrika og Berlin. Filming starter i New York i august, og slik handlingen i sesong 5 speilet aktuelle hendelser i Europa, skal denne sesongen følge tiden etter presidentvalget i USA.

TIDLIGERE: Claire Danes som Carrie Mathison i sesong 3. Foto: Jim Fiscus SHOWTIME

Handlingen begynner noen måneder etter at Carrie avverget et terroristangrep i Berlin. Hun bor nå i Brooklyn hvor hun jobber for et selskap som hjelper muslimer i USA, og hele handlingen skal utspille seg mellom valgdagen og innsettelsesdagen.

Så du: Pakistanske diplomater forbannet på «Homeland».

Ønsket om å være aktuelle, er også noe av begrunnelsen for å utsette sesongpremieren, slik av manusforfatterne kan la seg inspirere av helt ferske hendelser.

– Under Alex Gansas kyndige ledelse, har «Homeland» demonstrert en nærmest skummel evne til å fornye seg selv. Det gjør oss svært trygge på at denne serien vil holde seg like særpreget, relevant og innovativ så lenge produsentene ønsker å fortsette, sa Showtime-sjefen.

Hivju i «Game of Thrones»: – Jeg er glad for hver sesong jeg overlever.

Han utelukker ikke ytterligere sesonger etter de tre de nå forhandler om.

– Bare fordi jeg ikke tenker så langt framover i tid, betyr det ikke at Alex Gansa og hans team ikke gjør det. Serien endrer seg ganske dramatisk hver sesong: Jeg tror «Homeland» i større grad enn de fleste TV-serier, har en åpen «best før»-dato, sier han.

«Homeland» er den amerikanske nyinnspillingen av israelske «Prisoners of War».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder