FØR PRISUTDELINGEN: Anneke von der Lippe strålte på den røde løperen før Emmy-showet skulle starte.
FØR PRISUTDELINGEN: Anneke von der Lippe strålte på den røde løperen før Emmy-showet skulle starte. Foto: Theo Wargo , Afp

Anneke von der Lippe vant Emmy-pris: – Helt vanvittig!

TV

Som første norske skuespiller noensinne har Anneke von der Lippe (51) blitt tildelt den internasjonale Emmy-prisen.

Publisert: Oppdatert: 25.11.15 00:46

– Da navnet mitt ble ropt opp, tenkte jeg ingenting – armene mine gikk bare rett opp i været. Det var helt vanvittig!, sier Anneke von der Lippe til VG.
Da VG snakker med henne like etter klokken fire norsk tid, er det bare en drøy time siden hun steg opp på New York-scenen for å ta imot den gylne Emmy-prisen.

Stort intervju: - Jeg liker når folk lever litt sånn… honkytonk

Det er rollen som lensmann Helen Sikkeland i NRK-serien «Øyevitne», som gikk på skjermen i fjor høst, som har sikret henne den prestisjetunge statuetten. Tilbake i 2005 var von der Lippe nominert til den samme prisen, men den gang gikk seieren til den kinesiske skuespilleren He Lin.
Les også: Stein Winge gikk glipp av Emmy-pris i 2012

En uventet seier

Nå har hun endelig fått sin revansj: Prisen for «Beste kvinnelige skuespiller» er endelig hennes. Det er ingen av hennes norske kolleger som kan skryte av det samme.

Skuespilleren var nominert sammen med britiske Sheridan Smith og Fernanda Montenegro, som kommer fra Brasil.

– Jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle vinne. Jeg hadde i hvert fall ikke turt å regne med det! Men det var jo veldig spennende, for vi var bare tre nominerte – og de andre to er jo veldig flinke, sier von der Lippe.

Den tilhørende takketalen har allerede forsvunnet fra hukommelsen hennes.
– Jeg husker ikke hva jeg sa. Men jeg håper jeg fikk takket de jeg skulle, sier hun.

Mer norsk suksess: Astrid Smeplass vant MTV-pris

Klar for prisfest

Von der Lippe ser på Emmy-statuetten som en solid anerkjennelse av sitt eget arbeid som skuespiller. Hun har mange år med mye jobbing bak seg.
– Dette kjennes veldig godt – jeg vet at jeg har jobbet hardt bestandig, sier hun.
Den internasjonale Emmy-prisen deles ut til serier som vises på TV utenfor USA, og årets utdeling er den 43. i rekken. Von der Lippe har tatt med seg både mann og sine to døtre til New York.

– Nå skal vi ut og feste! Ungene får være med også. Jeg skal gå rundt og slenge med prisen min og være litt nonchalant. Jeg husker at vinnerne gjorde det forrige gang jeg var nominert, sier hun og ler.
Så du denne? Norske komedier på kino: Ikke noe å le av

Tweets with replies by Thorhild Widvey (@ThorhildWidvey) | Twitter