KJÆRLIGHETSSORG: Jobben i «God morgen, Norge» er blitt en del av identiteten til Signe Tynning. - Jeg må innrømme at jeg den siste tiden har følt en slags kjærlighetssorg, sier hun. Foto: NILS BJÅLAND Foto:Nils Bjåland,VG

TV 2-Signe gir seg som programleder

Etter 15 år, 7000 direktesendte TV-timer og kanskje så mange som 25 000 gjester i studio, gir Signe Tynning seg som programleder for «God morgen, Norge» på TV 2.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Om jeg kommer til å savne å være på TV? Det er en skummel tanke, for uansett hvem som gjør det slutt ligger det en kjærlighetssorg i dette også. For det er ikke noen tvil om at TV gjør noe med deg. Men jeg synes at jeg er flink til å justere meg etter virkeligheten og de valg jeg har tatt. Enten det har handlet om familiære forhold eller jobb, sier Signe Tynning til VG.

Hun mener det er en tid for alt. Helt siden august 2000 har hun vært en del av morgenritualet til norske TV-seere. Hun kom til TV 2 allerede i 1994 og jobbet både i TV 2 Sporten, TV 2 Nyhetene, samt ledet programmet «På godt og vondt», før hun begynte i «God morgen Norge».

– Jeg må ikke være på TV for å være et lykkelig menneske. Det finnes et liv utenfor skjermen også, fortsetter Tynning.

LEs på VG pluss:Hadde angst for angsten

Samtidig legger hun ikke på noen måte skjul på at det er en spesiell jobb som hun er blitt veldig glad i.

– Den er blitt en del av identiteten min. Man er så tett på seerne og lever så tett med jobben, så jeg må innrømme at jeg den siste tiden har følt en slags kjærlighetssorg, forteller Tynning og fortsetter:

– Jeg har møtt «alle». Fra den vanlige «mannen i gata» til statsministre enten det har vært Jens eller Erna og andre samfunnstopper fra politikk, kultur og næringsliv. Jeg tror mange mennesker setter pris på å komme til oss i «God morgen, Norge». Vi gir dem tid til å snakke, de får anledning til å vise en annen side av seg selv. Samtidig er det likevel ikke de mest kjent gjestene som har gjort mest inntrykk på meg gjennom disse 15 årene

GOD KJEMI: - Jeg har alltid hatt god kjemi med Jens. Mye humor før vi gikk på, gjerne om hverdagslige ting. Og det ble mange besøk gjennom 15 år, forteller Signe Tynning. Foto: TV 2 Foto: ,

Signe Tynning forteller at to siste årene har det vært et tema hvor lenge hun skal fortsette som programleder for «God morgen, Norge».

– Det er en tid for alt. Nå har jeg funnet ut at tiden er inne. Årene som «God morgen Norge»-programleder har vært fantastiske. Jeg har elsket denne jobben, men jeg må også være så ærlig å innrømme at det skal bli godt å ikke måtte stå opp midt på natta for å dra på jobb. Dette har vært en «annenhver-uke» jobb og de ukene jeg har hatt sending, har jeg levd et svært strukturert liv og lagt meg klokken 21.00 hver eneste kveld, sier Tynning.

Hun er programlederen med lengst fartstid i «God morgen Norge». Hun har sett både eldre og yngre programleder-kolleger forlate det populære programmet.

– Jeg synes det var trist da Jan Øyvind Helgesen og Nils Gunnar Lie sluttet, samtidig er det utrolig spennende å jobbe med yngre mennesker også.

Samtidig har Signe Tynning også engasjert seg både for å beholde og for å få flere kvinner over 50 år på skjermen som programledere. Enten vi snakker om de kommersielle TV-kanalene eller NRK.

– Det er kanskje et lite paradoks at jeg nå gir meg og i den sammenhengen er det viktig for meg å understreke at jeg overhode ikke har vært under noen form for press på TV 2 til å slutte, det har ikke vært noen antydninger om at jeg har gått ut på dato, Man har nok et litt lenger TV-liv på morgenen enn på kvelden, men samtidig lukker jeg ikke helt døren for andre programleder oppgaver. Uten at jeg er der nå.

Men selv om hun blir borte fra skjermen, gir hun seg på ingen måte med «God morgen Norge»-jobbingen.

– Jeg skal være den del av «God morgen Norge»-redaksjonen. Jeg gleder meg, er lysten og forventningsfull til å ta fatt på nye, spennende utfordringer. Tanken på at nye dører åpnes når en annen lukkes, er jeg rett og slett veldig forventningsfull til, sier Signe Tynning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder