INGEN PRIS: Verken "Elias" eller "Gutta Boys" fikk noen Emmy-pris i New York mandag kveld. Her ankommer Gutta Boys-gjengen, fra venstre, Kåre Conradi (skuespiller), Arild Andresen (regissør), Axel Hellstenius (manusforfatter) og Olav Øen (produsent). Foto: Scanpix

Like blide selv om trofeet glapp

Verken «Elias» eller «Gutta Boys» fikk noen Emmy-pris i New York mandag kveld.

Artikkelen er over 13 år gammel

- Men det var virkelig et rush da konvolutten skulle åpnes, innrømmer Olav Øen, produsent for «Gutta Boys».

SE BILDER FRA FESTEN!

Teamene bak de norske Emmy-nominasjonene «Elias» og «Gutta Boys» er fornøyde likevel, de har fått oppleve galla og superstjerner på nært hold.

Mer Sarandon
- Men vi skulle gjerne fått oppleve mer av Susan Sarandon, slår de fast.

Det var nemlig den samfunnsengasjerte amerikanske skuespilleren som delte ut Emmy til beste TV-produksjon for barn og unge i New York mandag kveld.

Prisen gikk til britiske «Sugar Rush», en skildring av to tenåringsjenter som har et forhold.

- Vinneren er et kjempeflott produsert program. Dristig, men spørsmålet er nesten om det hører hjemme i denne kategorien, sier John M. Jacobsen, produsent bak den animerte serien «Elias».

Sammen med Axel Hellstenius, manusforfatter for «Gutta Boys», og Espen Fyksen, som har regi og manus for «Elias», utgjør dette de fire nominerte nordmennene.

På shopping

Fjernsynsfolk fra hele verden har strømmet til New York denne helgen i anledning den internasjonale Emmy-prisen.

Fra Norge har både TV 2, NRK og de andre kanalene vært i farten med å kjøpe og se på hva som er det siste innen internasjonale fjernsynsproduksjoner. Regissør Steven Spielberg har vært blant dem som har kastet glans over begivenheten.

- Det er ikke smågutter som er her. Det har vært fantastisk, og vi er ikke skuffet i det hele tatt, forsikrer Øen.

For første gang har to slike norske TV-produksjoner vært nominert til den prestisjetunge prisen. Nomineringen er trolig resultat av et målrettet arbeid fra et samlet norsk dramamiljø om at Norge skal ha en Emmy i 2007.

Dette året ble en flott opptakt.

Storeslem til britene

Nå gjelder det før neste runde å skjerpe sansene for å ta britene som rasket med seg seks av ni priser i årets konkurranse, der alle land unntatt USA er med. USA har sin egen Emmy litt tidligere på høsten.

Nye prosjekter venter hjemme etter mandagens galla og prisutdeling på Hilton på Manhattan. Olav Øen er i gang med spillefilmen «Tatt av kvinnen», som får premiere til høsten. Axel Hellstenius har en ny barnefilm i ermet.

Det er «Titanics ti liv», en spenningsfilm som skal regisseres av debutanten Grethe Bøe-Waal.

Og den lille redningsskøyta «Elias» har fortsatt mye som skal gjøres, den skal bli langfilm.

- Det blir premiere i februar, forteller produsenten John M. Jacobsen. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder