Snakker ut om hjernesvulsten: Hedda Kise: - Glad jeg lever

TV

(VG Nett) Hedda Kise tror hun hadde englevakt som fikk fjernet svulsten i tide.

  • Halstein Røyseland
Publisert:

I februar fikk den populære TV 2-programlederen konstatert at hun hadde en cyste på hjernen. Hun ble lagt inn på Rikshospitalet, og samme dag ble hun operert første gang.

Hjernesvulsten lå vanskelig til og derfor tok det to forsøk før operasjonen ble vellykket.

For tiden oppholder TV 2-programlederen fra Skien seg på opptreningssenteret Godthaab i Bærum.

- Jeg er utålmodig etter å komme hjem til hverdagen og til å være mamma igjen, sier Hedda Kise til Varden.

Vekket hver time

Selv om Kise allerede etter den første operasjonen fikk vite at cysten, som også kan omtales som en svulst, var godartet, er det ingen tvil om at det har vært en tøff opplevelse for Hedda og hennes familie.

- Jeg ble vekket hver time for at legene skulle se hvordan det gikk. Det sier litt om hvor farlig situasjonen var, forteller hun.

Legene har i ettertid fortalt Kise at de tror hun har hatt svulsten i hjernen i flere år. Kise har slitt med det hun antok var migrenesymptomer, og trodde hodepinen skyldtes overarbeid.

Først etter en MR-undersøkelse ble svulsten oppdaget. Hadde hun gått med svulsten for lenge kunne det gått atskillig verre.

- En svulst, enten den er godartet eller ondartet, kan stanse bevegelsen av hjernevannet. Den kan også være så stor i seg selv at den må fjernes, har professor Geirmund Unsgård ved Nevroklinikken på St. Olavs Hospital sagt til VG.

Sliter med symptomer

TV 2-programlederen sliter fremdeles med vondt i hodet, svimmelhet og synsforstyrrelser etter operasjonen. I første omgang blir hun værende på Godthaab ut mars, men symptomene kan vare opp til tre måneder etter operasjonen.

- Jeg måtte si fra meg et nytt TV-prosjekt på grunn av operasjonen, men det blir bare en bagatell i forhold til alt det andre. Jeg kunne ha dødd, men jeg lever! sier Kise.

Kise er glad for all støtten fra venner og kjente.

- Det er veldig koselig, og har styrket meg. Jeg føler også at jeg har blitt så godt ivaretatt på nevrokirurgisk avdeling på Rikshospitalet, sier hun takknemlig.

Ikke første gang

Hedda Kise har også tidligere vært utsatt for hode-problemer. For snart to år siden var hun involvert i en kiteulykke i Veggli i Buskerud sammen med norgesmesteren i kiting, Arnulf Refsnes. De to skulle promotere hennes nye programserie «Turklar» - og ulykken skjedde da dragen som brukes til fremdrift tok tak i henne.

- Jeg falt fremover. Så dro den meg til værs og sendte meg hardt ned i isen igjen. Jeg slo hodet kraftig i den islagte skorpa, fortalte Kise etterpå.