JAGET OG KJEFTET PÅ: Jamie Oliver var lenge ikke på god fot med ektemenn som ikke vil tvinges på kjøkkenet av kona. Foto:Ian West,Pa Photos

Jamie Oliver jaget av sinte ektemenn

TV-kokken Jamie Oliver (39) innrømmer å ha blitt jaget av sinte ektemenn fordi deres koner forventet at de skulle hjelpe til på kjøkkenet.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Britiske Jamie Oliver driver en restaurant, et forlag og et TV-produksjons imperium – men mange ble først kjent med ham som «den nakne kokken». Han fortalte under et arrangement i Oxfordshire i helgen at han ved flere anledninger har blitt jaget og fysisk angrepet av sinte ektemenn som hadde blitt tvunget inn på kjøkkenet av sine koner.

– Når jeg begynte «The Naked Chef» må dere huske at det var ganske kontroversielt på den tiden. Jeg husker at det hadde gått fra at 12 prosent av kvinner jobbet, til at rundt 65 prosent gjorde det. Og mennene i Storbritannia spurte fortsatt: «Hva er det til middag, elskling?», sier han ifølge The Telegraph.

Han forteller at i han i flere år ble hatet, og ropt til på gaten.

– Jeg ble jaget, og fysisk angrepet noen ganger.

Likevel har det snudd, skal vi tro Oliver. Flere menn skal med tiden ha begynt å like ideen om å lage mat, og at det nå er flere menn enn kvinner som dukker opp på kokkens demonstrasjoner verden over.

– Etter noen år, begynte mennene å si at de var bedre enn meg, i stedet for å mishandle meg. Testosteronet slo nok inn.

Oliver begynte TV-serien «The Naked Chef» i 1998, og siden har han hatt flere andre serier, og utgitt 16 bøker – hvorav syv av dem er blitt oversatt til norsk. Han og kona Juliette Norton skal ifølge the Sunday Times ha en formue på 2,5 milliarder kroner. Ekteparet har fire barn sammen: Petal Blossom Rainbow, Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela og Buddy Bear Maurice.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder