GRÅT: Malin Pettersen (16) fikk tårer i øynene i samme sekund som hun ble utropt som vinner av dagens semifinale i «Idol». Foto: Scanpix

«Idol»-Malin gråt av glede

Dommer-Tor slaktet deltagere

(VG Nett) Cindy Hovde (18) og Malin Pettersen (16) ble fra seg av glede da de gikk videre til Idol-finalen.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Det hadde tydeligvis vært en stor påkjenning for 16-åringen å høre resultatene bli lest opp.

Malin, som liker å synge for å gjøre kroppen glad, ble utropt som vinner av kveldens semifinale med 22 prosent av stemmene.

-Nå skal det bli fest på rommet, dette er helt psyko, utbrøt Malin i blitzregnet fra fotografene etter sending, ifølge NTB.

VIDERE: En stum Cindy Hovde (18) og en gråtende Malin Pettersen (16) er videre til årets Idol-finale. Foto: Scanpix

Rett før opplesingen av resultatene fra avstemningen var hun derimot klar i talen da hun svarte på et av programleder Kloppens litt spesielle spørsmål.

- Hvis du måtte velge mellom aldri mer å synge og aldri kunne høre på musikk eller å vinne Idol, men da måtte du spise litt fuglebæsj hver søndag, hva ville du valgt? spurte Kloppen.

- Jeg går nok for litt fuglebæsj. Jeg har sett på Fear Factor, der spiser de det rett som det er, var den unge sangerinnens svar.
Idol-dommerne hadde alle Malin som en av sine to favoritter. Tone-Lise trodde også på Hadji, mens de tre andre fikk rett i sine spådommer. Men det var ikke mange av kveldens idol-deltagere som imponerte dommerne. Og Tor Milde var som vanlig den vanskeligste å imponere.

Slakt

Med utsagn som «det verste jeg har hørt i dag» og «sjelløst» skremte han enkelte av deltagerne. Han innrømmet da også at han hadde glemt å ta «snill-pillene» sine.

- Du ga meg absolutt ingenting, sa han til 16 år gamle Knut Marius Djupvik.

- Jeg fikk karaoke-bar-feeling. Veldig kjedelig, ikke noe inspirerende å høre på, sa han til Kine Jeanette Hanssen (18).
- Du er ikke popstjerne i det hele tatt sa han til Kristoffer Johannesen (22).

Men verst var det for Mari Elsiabeth Sandberg (21).

- Det er det dårligste jeg har hørt i dag, var det eneste kommentaren til henne.

Men fire av deltagerne skilte seg ut. Malin Pettersen (16), Cindy Hovde (18), Maria Toresen (19) og Hadji Saleem (21) fikk til og med Milde til å si fine ting.

Forhåndsfavoritten Malin beholdt favorittstempelet også etter sin fremføring. Oslo-jenta hadde valgt å synge «Closest Thing To Crazy» med Katie Melua. Og samtlige av dommerne likte 16-åringens fremføring.

- Må sove i bilen i natt
- Hadde det vært jakten på den fineste lyden i stemmen så hadde du vunnet alt. Noen litt sure toner, men hvis ikke du går videre må jeg sove i bilen i natt fordi hun jeg bor sammen med er veldig fan av deg, var idol-dommer-veteran Ole Evenruds innrømmelse.

- Jeg ble forelska i stemmen din første gang jeg hørte deg, sa dommer-David.

Referat fra den fjerde semifinalen her.
Cindy Hovde (18) var første deltager ut onsdag kveld. Også hun imponerte dommerne. Med sin versjon av Kelly Clarksons «A Moment like This» satte hun lista høyt, mente dommerne.

- Det var en vakker åpning. Du satte en høy standard for denne gruppa, sa Tor Milde.Møt Tor MildeTett på nett fredag klokken 11.00.
- Det var gøy! Å, det var gøy. Dæven! sa en fornøyd Cindy etter å ha fremført sangen.

- Boyband-stemme
Også Hadji Saleem (21) hadde favorittstempel før onsdagens fjerde semifinale. Og dommerne likte stilen til Oslo-gutten, som opprinnelig er fra Bagdad.

- Du har en veldig fin boyband-stemme. Det var bra! sa Tor Milde etter Hadjis fremføring av Boys 2 Men-låta «End of The Road».

- Hvis jeg ikke går videre, blir jeg knust, sa Haji (21) til VG dagen før finalen.

Han smilte tappert da det ble klart at han ble nummer fem, men var tydelig veldig skuffet.

Åtte finaledeltagere klare

Fra før er Mari Vestbø (17), Andrea Gjendem Brændvik (19), Alejandro Fuentes (17), Jorun Stiansen (21), Eva Weel Skram (19) og Bjørn-Olav Edvardsen (22) i finalen.

Førstkommende fredag er neste semifinale, da plukkes de to siste finaledeltagerne ut.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder