Eieren av årets «Farmen»-gård: – Det er utrolig store forandringer

ARENDAL (VG) Familien Tangen har leid ut feriestedet til «Farmen»-produksjonen.

  • Maiken Svendsen
  • Lise Skogstad (foto)
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

TV 2 gjør i disse dager klart for ny innspilling av «Farmen». I fjor var produksjonen ved Kornsjø i Halden, og i våres flyttet kjendisdeltagerne inn på samme gård.

Denne gangen har de trukket mot kysten og saltvann. Den nye gården ligger utenfor Arendal i Aust-Agder, og er leid ut av blant andre Leif Garry Tangen. Hans kone eier gården sammen med sine to søstre, men denne våren har han vært kontaktperson for endringene som skjer på gården.

«Farmen kjendis»-deltager: Røpte seg i sosiale medier

Det var Tangens datter Susanne Myhre Tangen som tipset produksjonsselskapet Strix om gården. Hun så at de søkte etter ny gård på Facebook og sendte melding. Siden gikk det fort før tingene var avklart og familiens feriested ble bygd om til gård anno 1917.

– Det er utrolig store forandringer, veldig bra gjort, forteller Tangen.

I anledning «Farmen» har gården fått både låve, bakstehus og storbondehus. Gården blir brukt av tre familier, så nå har de endelig plass til alle i stua, ler Tangen. Der har det blitt revet en vegg slik at alle deltagerne skal få plass rundt et langbord. På utsiden har huset også skiftet farge.

– Det har blitt hvitt, og det er fremdeles rart å se, sier han.

«Farmen»-par: Sophie Therese Lindberg og Marius Hofsøy ble kjærester

Saken fortsetter under bildet

UTLEIERE: Susanne Myhre Tangen tipset Strix om familiestedet, og faren Leif Garry Tangen har denne våren vært med i byggeprosessen før «Farmen» flyttet inn på hytta. Foto: Lise Skogstad VG

Scenografen anser han som utrolig dyktig, og selv om fargene ikke er noe familien ville valgt selv så setter de pris på at gården er satt i stand i 1917-stil.

De tror også at de kommer til å la det meste stå etter innspillingen. Såfremt søknaden til kommunen blir godkjent. «Farmen»-produksjonen har sørget for å sette gården i topp stand, ifølge familien.

– Nå er den slik som den egentlig burde være, forteller Tangen.

Selger halve premien: «Farmen»-hytta koster rundt 1 million å sette opp

Rart å se ukjente bo på hytta

Familiene leier ut gården fra 1. mai til 31. oktober, men prisen de får vil han ikke avsløre.

– Det er litt kjipt å ikke få være på hytta i år, innrømmer Tangen som har tatt på seg en T-skjorte det står «vil heller være på hytta» på.

Til høsten vil stedet som er fylt av gode sommerminner bli kulissen til en TV-serie som sees av opp mot en million nordmenn, tre ganger i uken.

– Det vil bli rart å se hytta på TV. Vi er veldig spent på å se ukjente folk bo der, sier Tangen.

Se de nye «Farmen kjendis» deltagerne i videoen under:

Men de vil ikke være dem som lusker i buskene ved gården og håper på å få et glimt av innspillingen.

– Det syns jeg blir feil. Vi har leid ut gården, og de må få fred til å la deltagerne leve som i 1917. Det er sikkert nok av andre som er nysgjerrige, mener han.

Husker du? Ville la deltagerne lage hjemmebrent – fikk nei

Du får det du gir på «Farmen»

Programleder Gaute Grøtta Grav er fornøyd med at «Farmen» både er tilbake på Sørlandet og tilbake til saltvann. Gården de har bygd opp er en «superkontrast» til gården på Kornsjø som ble brukt i både forrige sesong av «Farmen» og neste sesong av «Farmen kjendis».

– Dette er en liten og kompakt gård, til forskjell fra Kornsjø som var en stor industriell gård. Det gjør det lett for oss å filme fordi avstandene er så korte og det er en fin høydeforskjell her, forteller han.

Se gården på Kornsjø i videoen under:

Saltvannet vil også være en enorm ressurs for deltagerne, forteller Grav. Programlederen forklarer at så lenge deltagerne klarer å fange fisk og få melk fra kua vil de få det fint i Sandvika.

– Dette er en sørlandsperle, men det kan bli karrig om deltagerne ikke kommer seg på havet, forteller han.

– Jeg vil egentlig at alle skal trives og sove godt, men om deltagerne ikke får til det de må så går det til skogen. «Farmen» er ubarmhjertig sånn sett, du får det du gir, legger programlederen til.

To år etter seieren: «Farmen»-Magnhild har ennå ikke fått hele premien

I Sandvika har det likevel vært noen utfordringer, fordi området gården ligger i er et beskyttet området. Dermed har de ikke kunnet gjøre helt som de vil denne gangen.

SJEF: Programleder Gaute Grøtta Grav i storbondestolen på «Farmen». Foto: Lise Skogstad VG

– Det har hele veien vært noen kompromisser. Vi må bygge på en måte som er enkel å ta ned igjen. Tinget har for eksempel blitt mindre fordi vi ikke hadde plass til mer, og det kunne vi heller ikke borre ned i grunnen, forklarer Grav.

Han forsikrer likevel om at alt står støtt når produksjonen nå snart er i gang. Programleder Grav går omtrent rett fra innspillingen av «Farmen kjendis» til innspilling av «Farmen». Det mener han går fint så lenge han får nullstilt seg.

– Det er enklere nå, siden vi er på et helt nytt sted. Det var verre å nullstille meg før «Farmen kjendis» da vi var tilbake på stedet vi spilte inn finalen av «Farmen» et kvarter før, sier Grav.

Tidligere vinnere: Så lang tid tok det å bli kvitt «Farmen»-stempelet

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder