Adelén og Samuel Massie topper «Skal vi danse»

Lørdag kveld fikk vi se årets «Skal vi danse»-deltagere svinge seg på parketten for første gang. Programmets eldste deltager har lavest poengscore, mens yngstemann Adelén er dommerfavoritt.

 • Sofie Braseth
 • Line Orfjell

Artikkelen er over fem år gammel

Tolv lørdagskvelder fremover skal TV 2 fylle sendeflaten med danseglade kjendiser.

Etter at alle deltagerne hadde svingt seg på parketten var det artist Adelén og eventyrer Samuel Massie som stakk av med flest poeng fra dommertrioen. Begge landet på 24 poeng, mens Gitte Witt og Gunvor Hals fikk lavest score, med henholdsvis 10 og 9 poeng.

I lørdagens sending var det ingen av deltagerne som røk ut. Dommerpoeng og seerstemmer går videre til neste ukes sending.

HAR DANSEPEILING: Årets dommerpanel består av (fra venstre) Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde. Foto:Frode Hansen,VG

I år som i fjor er det programlederne Didrik Solli-Tangen og Katrine Moholt som skal lose TV-seerne gjennom rytmiske rumpevrikk og vågale løft. I dommerpanelet sitter Merete Lingjærde, Egor Filipenko og Trine Dehli Cleve. Både Filipenko og Lingjærde er ferskinger i dommerpanelet, men førstnevnte har vært en av danserne i programmet i en årrekke, og vant fjorårets sesong sammen med artist Agnete Johnsen.

Første ut på parketten var Katarina Flatland. Hun uttalte at hun «aldri har vært så nervøs i hele sitt liv», og at hun holdt på å besvime.

Katarina Flatland og Tom-Arild Hansen – Cha cha cha

– En verdig start på kvelden. Du var tydelig nervøs. gjennom sminken kunne jeg nesten se at du var hvit. Til slutt smilte du i hvert fall, sa dommer Trine Dehli Cleve, som mente at Flatland får roet seg ned til neste uke.

– Det som var bra er at du har kjempefine bein. Utgangspunktet er der. Tenk at du skal slippe deg mer løs. Stå på videre, var dommen fra Egor Filipenko.

Totalt: 13 poeng (4+5+4)

FØRSTE PAR PÅ PARKETTEN: Katarina Flatland og Tom-Arild Hansen var førstemann ut lørdag kveld. Foto:,TV2

Pascal Dupuy og Mai Mentzoni – vals

– Jeg synes Pascal er svært sjarmerende. Men pass på - du er ikke noen skjør marengs. Litt mer styrke i overkropp, var ønsket fra dommer Merete Lingjærde.

Dehli Cleve mente Dupuy hadde et «veldig nydelig fotarbeide»:

– Du brukte føttene flott. Jeg tenker at når du starter ble jeg veldig fascinert, jeg ble litt forført. Men det varte ikke hele veien. Hold konsentrasjonen oppe gjennom hele dansen, var Cleves oppfordring.

Totalt: 19 poeng (7+6+6)

OVER MIDDELS: Pascal Dupuy og dansepartner Mai Mentzoni fikk totalt 19 poeng av dommerpanelet. Foto:Frode Hansen,VG

Stian «Staysman» og Alexandra Kakurina – tango

– Jeg var først forutinntatt, og tenkte at det kom til å se ut som en halvstekt pizza. Men det stemmer ikke, det ser ut som om du er mye mer glad for å danse enn for å spise pizza. Du har litt å jobbe med teknikken og styrke i overkropp. Du må føle at du eier gulvet, sa dommer Lingjærde.

– Jeg synes du ga alt. Jeg koste meg, smilte Filipenko.

Totalt: 16 poeng (5+6+5)
«Staysman» er også godt fornøyd etter endt dansenummer – og egentlig husker han ikke noe særlig av det dommerne sa.
– Jeg synes det gikk veldig bra, og jeg er faktisk ganske stolt. Jeg er glad for at jeg greide å gjennomføre en tango fra A til Å!, sier han til VG.

Gitte Witt og Andre Nilsen – tango

– Dette holdt ikke for meg. Hele kjernemuskulaturen din var alt for svak. Du må lære deg å stå mer opp til ham, sa Cleve om Witt og Nilsens tango.

Filipenko var enig med kollegaen.

– Det ble ekstremt høye skuldre. Du har masse potensiale, men du må få nervene på plass.

Totalt: 10 poeng (3+3+4)

Witt er ved godt mot etter fullført danseopptreden, til tross for krasse tilbakemeldinger fra dommerne.
– Ifølge meg selv gikk det ikke spesielt dårlig, men dommerne mente det gikk rett vest. Jeg synes de er veldig strenge. Der og da føltes det ganske tøft, sier hun – men påpeker at hun var mest opptatt av å fullføre dansen i kveld.
– Jeg er langt utenfor komfortsonen, innrømmer hun.

IMPONERTE IKKE: Gitte Witt og hennes dansepartner danset tango, men klarte ikke å varme dommernes hjerter. Foto:Frode Hansen,VG

Mads Kaggestad og Therese Cleve-Stiansen – jive

MIDT PÅ TREET: Mads Kaggestad høstet 15 poeng for sin jive med dansepartner Therese Cleve-Stiansen. Foto:Frode Hansen,VG

– Det var imponerende. Det er ingen tvil om du har evne til å fokusere og jobbe hardt, men her jobber du for hardt. Det er for mye styrke, også i beina dine, sa Cleve.

– Du startet veldig bra, men kom litt ut av timingen på slutten her. Her gjelder det å holde konsentrasjonen det drøye minuttet det varer, slo Cleve fast.

Totalt: 15 poeng (5+5+5)

Gunvor Hals og Kai André Lillebø – Cha cha cha

Hals fikk høre fra dommerne at hun så ut som om hun kunne vært med i en missekonkurranse, men at danseteknikken ikke var helt på plass.

– Du er veldig lovende, men du fikk det ikke helt til, sa Lingjærde.

– Du datt litt ut i starten, og innimellom var du så ivrig at du lå langt foran musikken. Du må prøve å ikke være så ivrig. Det ble kanskje litt i overkant, sa Cleve.

Totalt: 9 poeng (3+3+3)

OVERTENNING: Gunvor Hals var ifølge dommerpanelet «i overkant ivrig» under sin cha cha cha med dansepartner Kai André Lillebø. Foto:Frode Hansen,VG

Hals sier til VG at hun gjorde mye feil under lørdagens opptreden.

– Det gikk vel litt «åt skogen» i kveld. Det var meg som løp litt løpsk.

– Hva tenker du om dommernes tilbakemeldinger?

– De var veldig riktige, jeg synes det var fortjent. Det er helt ok, jeg tåler det godt. Neste uke slår vi til, sier Hals, før dansepartner Lillebø skyter inn:

– Det kan ikke gå dårligere enn det gjorde i dag.

Adelén og Benjamin Jayakoddi – Jive

Da Adelén og dansepartner Benjamin Jayakoddi skulle gå i gang med sin jive begynte bandet på helt feil låt. Etter litt om og men kom endelig Meghan Trainors låt «Dear Future Husband» på, og den unge artisten kunne sette i gang med dansen.

– Du leverte veldig veldig bra, sa Cleve etter oppvisningen.

– Jeg kjenner jeg fikk helt danseføtter. Jive er så vanskelig, og du hadde de bevegelsene i beina. Jeg er skikkelig imponert, sa Filipenko.

Lingjærde mente at Adelén har det som skal til for å være en god danser.

– Du har et stykke igjen, men du er den desidert beste til nå. Kveldens beste. Jeg er superimponert.

Totalt: 24 poeng (8+8+8)

GRUNN TIL Å GLISE: Adelén og dansepartner Benjamin Jayakoddi fikk 24 poeng hos dommerpanelet. Foto:Frode Hansen,VG

Det var en fornøyd artist som møtte VG etter endt opptreden.
– Det var jo veldig gøy, men jeg blir samtidig litt nervøs – nå har jeg et stort press på meg til neste gang. Kanskje dommerne slakter meg da, fordi de har så store forventninger, sier Adelén.
Da 18-åringen skulle ut på scenen, ble det først avspilt feil musikk. Hun innrømmer at låt-rotet gjorde henne litt stresset.
– Men jeg blir fokusert når jeg er nervøs, så egentlig gikk det ganske bra, mener artisten.

MIDDELS PRESTASJON: Christopher Mørch Husby og Maria Sandvik fikk 16 poeng for sin cha cha cha. Dommer Trine Dehli Cleve mente at Husby burde by mer på seg selv. Foto:Frode Hansen,VG

Christopher Mørch Husby og Maria Sandvik – Cha cha cha

– Det blir litt for jevnt og fint. Men du har alt som skal til, sa Lingjærde.

Cleve skulle gjerne sett ett gir til hos Husby.

– Jeg savner også mer hofter. Du virker litt ukonsentrert. By på deg selv, tør å gjøre det, var hennes oppfordring.

Totalt: 16 poeng (6+5+5)

Gro-Helen Tørum og Ivo Havranek – Vals

– Det er veldig fin ro og tilstedeværelse i dansen din. Ikke så verst, altså. Det er utviklingspotensiale, sa Lingjærde.

– Jeg synes det var fint og ryddig og pent. Du er nødt til å strekke deg opp. Jobb med overkroppen, rådet Filipenko.

Totalt: 18 poeng (6+6+6)

HAR POTENSIALE: Dommer Merete Lingjærde mener at Gro-Helen Tørum har utviklingspotensiale som danser. Hun valset seg inn i årets første «Skal vi danse»-sending sammen med Ivo Havranek. Foto:Frode Hansen,VG

Samuel Massie og Marianne Sandaker – tango

– Det var jo dritbra. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa en ekstatisk Cleve.

Filipenko mente at Massie hadde stålkontroll:

– Kongebra.

Lingjærde stemplet bergenseren som en av sine mannlige favoritter:

– Dette var helt fantastisk. Jeg gleder meg virkelig til å se deg videre, sa dommeren.

Totalt: 24 poeng (8+8+8)

VG møtte Massie (22) sammen med bestefar Arne Ulvolden etter endt opptreden. 80-åringen hadde reist fra Bergen for å se barnebarnet danse tango på parketten i Nydalen.

– Jeg er så stolt at jeg sprekker, smiler Ulvolden.

KAPTEIN PÅ HVER SIN KANT: For Samuel Massie er bestefar Arne Ulvolden «kapteinen i hans liv», mens dansepartner Marianne Sandaker er kaptein på dansegulvet. Foto:VG,VG

80-åringen røper at han ble overrasket da barnebarnet fortalte at han skulle delta på «Skal vi danse», men sier at Massie lever opp til slagordet sitt: «Jeg kan hvis jeg vil».

– Det har han vist i dag, skyter dansepartner Marianne Sandaker inn.

DOMMERFAVORITT: Eventyrer Samuel Massie deler en foreløpig førsteplass med Adelén, etter å ha fått 24 poeng fra dommerpanelet. – Jeg tror aldri jeg har vært så stolt av ham, sa lillebror Joakim Massie (19) til VG etter opptredenen. Foto:Frode Hansen,VG

22-åringen sier til VG at han ble overrasket over dommernes hyllest, men forteller at han har terpet mye i forkant av lørdagens sending.

– Jeg tror trikset er å se gleden i det. Det var en vill opplevelse da jeg var i Antarktis for første gang, og det er ganske vilt dette her også - på sin måte.

Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker – Vals

– Jeg synes det var den beste valsen i dag. Veldig fint fotarbeid, var Filipenkos tilbakemelding til den gravide artisten og hennes dansepartner.

Totalt: 18 poeng (5+7+6)

Tidlig lørdag ettermiddag meldte TV 2 at Ida Maria venter sitt første barn. Da VG møter henne før hun skal ut på parketten, forteller artisten at hun aldri vurderte å legge «Skal vi danse»-planene på hylla.
– Dette må jo være den beste oppladningen man kan få – jeg får jo trent hele veien. Ellers hadde jeg sikkert sittet hjemme i sofaen og syntes synd på meg selv, flirer hun, og fortsetter:
– Nå er jeg full av endorfiner. Denne babyen må jo komme sprettende ut!

FIKK ROS FRA DOMMERNE: Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker fikk 18 poeng for sin vals. Foto:Frode Hansen,VG

PelleK og Anette Stokke – Jive

Dommerne mente at rock- og metalsangeren var en Duracell-kanin på dansegulvet, men at han måtte jobbe med armbevegelsene sine.

Totalt: 15 poeng (5+4+6)

Les også

 1. Her er høstens «Skal vi danse»-par

  Årets kjendisdansere har fått utdelt hver sin partner. Snart er de tolv parene klare for å briljere – eller tryne…
 2. Egor Filipenko blir danse-dommer

  Etter syv år på parketten skal Egor Filipenko nå bedømme deltagerne i «Skal vi danse».
 3. VG kaster terning på «Skal vi danse»-castingen: Kommentar: Skal vi sjanse? Ja!

  TV 2 risikerer å treffe helt feil med årets deltagere i «Skal vi danse». Men det er også her magien ligger.
 4. Slik blir TV 2-høsten

  BERGEN (VG) Over 80 av kanalens største profiler var samlet da TV-høsten 2015 ble lansert, og det er tydelig at TV 2…
 5. «Skal vi danse»-Egor er blitt tobarnsfar

  Mandag ble Egor Filipenko (26) og kona Benedicthe Bjerke (26) foreldre til en liten gutt.

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. TV 2

Flere artikler

 1. Ida Maria er ute av dansen: – Jeg er veldig trist

 2. Pascal ute av «Skal vi danse»

 3. Egor Filipenko blir danse-dommer

 4. Gro-Helen ute av «Skal vi danse»

 5. Witt ute av «Skal vi danse»: – Nå skal jeg ta meg et velfortjent glass vin

Fra andre aviser

 1. Raylee imponerte dommerpanelet

  Fædrelandsvennen
 2. TV2: Hadde ekstreme holdninger

  Bergens Tidende
 3. Homeland rykker stadig nærmere vår egen dørterskel

  Aftenposten
 4. Kristiansandsjente valgt inn i «Farmen»

  Fædrelandsvennen
 5. - Jeg hadde nok vunnet hvis ikke det hadde skjedd

  Fædrelandsvennen
 6. Mindre etikk, takk?

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no