PÅ JOBB: Line Jansrud i aksjon med å undersøke hvorfor jenter har pupper i en episode av «Newton» på NRK. Foto: , NRK

«Newton»-Line til TV 2

Etter å ha født på TV for NRK, går «Newton»-programleder Line Jansrud (30) nå til nye utfordringer i TV 2.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hun blir ikke å se på skjermen umiddelbart, for Line Jansrud er enn så lenge i svangerskapspermisjon, og skal deretter i gang med å lage et nytt program for sin nye arbeidsgiver. Det skal være innenfor samme tema som ungdomsprogrammet «Newton»: vitenskap.

Les også: Line Jansrud ble mamma.

– Jeg er ydmyk overfor oppgaven å skulle lage vitenskapsprogrammer for TV 2, å prøve å skape en sjanger rundt det, og helst med «glimt i øyet» som TV 2 er så kjent for, sier Jansrud i en pressemelding fra TV 2.

Sjokkreaksjoner

MED MAGE: En høygravid Janrud slik hun ble avbildet i forbindelse med et protrettintervju i VG Helg tidligere i år. Foto: Jørgen Braastad , VG

Ifølge kanalen er partene allerede i gang med idémyldring og planlegging. Dermed får den 30-årige legen nok å gjøre den nærmeste tiden. Parallelt med jobbingen i TV 2, skal hun også fullføre legeturnusen.

– Det kommer til å bli en travel og spennende periode fremover, sier Jansrud.

Fikk du med deg: Jansrud om mobilbruk i barseltiden: – Ikke la øyeblikket gå fra deg.

Hun har jobbet som programleder for «Newton» siden høsten 2013 og skapte overskrifter verden over med sine rett fram-forklaringer av tabubelagte temaer da programmet tok for seg puberteten.

The Daily Beast spurte «Er dette verdens mest grafiske sex-undervisningsvideoer?», mens Daily Star vinklet på at programmet opplyste 8-åringer om at vaginaen bør være våt før man har sex. NRK postet selv en artikkel på engelsk der de forklarte hvorfor de valgte eksplisitt folkeopplysning for unge.

– Unik formidlingsevne

I «Puberteten» skjedde blant annet dette: Line setter seg på huk og bretter til side kjønnsleppene på en kvinne og viser frem klitoris. Så titter hun frem mellom bena hennes og forteller om mensen idet liksom-blod renner nedover lårene.

– Barn fortjener å vite sannheten, sa Jansrud om serien i et portrettintervju med VG, hvor hun fortsatte:

– Unger tåler ærlighet. Jeg synes de skal få lov til å se hvordan en naturlig kropp ser ut. Akkurat som de lærer om hvordan planetene beveger seg rundt jorden, bør de lære om kroppen. Det er så mye skam. Men kroppen er jo egentlig helt fantastisk. Selv har jeg et intenst kjærlighetsforhold til den.

VG+: Line Jansrud: Den nakne sannheten (krever innlogging).

Jansrud lot også sin egen fødsel bli filmet - i opplysningens tjeneste. Den «Newton»-episoden ble sendt 30. august.

– Line har et nysgjerrig blikk, unik formidlingsevne, bred erfaring som programleder i tillegg til at hun er utdannet lege. Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet med å bygge nye programkonsepter sammen med Line i tiden fremover, sier programdirektør i TV 2 Jarle Nakken.

Våren 2016 blir hun å se på sin nye kanal.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder