UNG SUKSESS: Fra venstre Alexandra Gjerpen, Siri Seljeseth og Gina Cornelia Pedersen i TV-serien «Unge Lovende». Foto: Frode Hansen , VG

Ny NRK-rekord på nett

«Unge lovende» er ikke lenger ung og lovende – men tidenes nettsuksess for statskanalen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dramaserien har fungert akkurat som NRK hadde håpet da den ble lagt ut på nett-TV før den ble vist på vanlig TV. Ferske tall fra NRK viser at «Unge lovende» er tidenes mest sette dramaserie på deres nett-TV, med et snitt på 170 000 seere.

Denne bør du også lese: Seertallene som bare forteller halve sannheten

Det er 2000 flere nett-TV-seere enn for storserien «Kampen om tungtvannet», som nå ligger på annenplass med 168 000 i snitt.

Les VGs anmeldelse: Lovende om livet

– Vi lever i en tid hvor unge mennesker ser mindre drama på vanlig TV. Tallene for «Unge lovende» viser at to av tre seere på nett er under 40 år. Samtidig viser seertallene for vanlig TV at det er de eldre seergruppene som har sett «Unge lovende» lineært, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG.

TV-tips: Her er 16 strømmeserier du bør få med deg

Han mener at visningstallene for «Unge lovende» er oppsiktsvekkende også fordi en serie som «Kampen om tungtvannet», som er en av tidenes mest sette norske dramaserier, hadde hele 1,4 millioner seere i snitt på lineær TV. De samme tallene for TV-visningen av «Unge lovende» ligger mellom 298 000 og 374 000 seere.

– Det vi også ser er at seingen på nett-TV øker i forbindelse med visning på vanlig TV. Det kan virke som om folk får seg en liten påminnelse, sier Tolonen.

For late juleferie-dager: Her er 20 julefilmer du kan strømme

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder