MÅTTE TAKKE FOR SEG: Ida Maria var den aller første som måtte forlate konkurransen. Foto: TV 2 ,

Ida Maria er ute av dansen: – Jeg er veldig trist

Gravide Ida Maria ble den aller første som måtte forlate «Skal vi danse» denne høsten.

 • Line Orfjell

Artikkelen er over fem år gammel

Høstens andre «Skal vi danse»-runde er overstått: Årets tolv kjendiser har gjennomført hver sin opptreden, og i likhet med forrige lørdag var det 18 år gamle Adelén – den yngste deltakeren i år – som hanket inn flest poeng fra dommerpanelet.

Seerstemmene avslørte at det var Ida Maria som måtte forlate programmet. Nå må artisten legge danseskoene på hylla – i hver fall for denne gang.
Få full oversikt: Her er høstens «Skal vi danse»-par

VIDERE OG UTE: Mads Kaggestad og Therese Cleve-Stiansen fikk til slutt flere stemmer enn Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker, som nå er ute av konkurransen. Foto: TV 2 ,

En skuffet artist

– Jeg er veldig trist nå, for jeg skulle gjerne gått videre. Samtidig kan ikke gjøre noe med det, og jeg har gjort så godt jeg kunne. Nå får jeg gå tilbake til det jeg kan aller best – musikk, sier Ida Maria til VG.
Artisten er 19 uker på vei med sitt første barn, og understreker at dette ikke har lagt noen demper på «Skal vi danse»-opplevelsen.
– Graviditeten har ikke vært noe problem i det hele tatt, sier hun.

Dansepartner Glenn Jørgen Sandaker synes også det er synd at «Skal vi danse»-eventyret er over. Selv har Ida Maria en klar plan for hva hun skal gjøre når hun kommer hjem:
– Nå skal jeg spise sjokolade!

Les også: «Stjernekamp» vant knepent over «Skal vi danse

Fikk mye dommerskryt

Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker måtte ut i duell mot Mads Kaggestad og Therese Cleve-Stiansen, noe artisten tok med knusende ro.
– Jeg må bare tenke på det dommerne sa, og gjøre mitt beste, sa Ida Maria.

Etter endt duelldans fikk både hun og Kaggestad nye tilbakemeldinger fra dommerne, som var skjønt enige om at begge parene hadde gjort en svært god innsats. Mens Trine Dehli Cleve hadde Kaggestad som sin favoritt, mente både Filipenko og Lingjærde at Ida Maria burde gå videre i konkurransen.
Denne gangen var TV-seerne åpenbart uenige med dommerpanelet.
Så du denne? Danse-Elena ble mor

«DØMMENDE BLIKK»: Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde var på plass bak dommerbordet. Denne gangen var de ikke like kritiske som forrige lørdag, og de aller fleste kjendisdanserne fikk en høyere poengsum. Foto: TV 2 ,

Her kan du lese hvordan det gikk med deltakerne under lørdagens show:

Pelle K og Anette Stokke – Vals

Første par ut denne kvelden var PelleK og Anette Stokke, som fikk varierende tilbakemeldinger fra dommerne forrige uke.

– Jeg synes dette var en kjempefin start, og det er god kjemi mellom dere! Men du må jobbe mer med bevegelsene dine, mente Egor Filipenko, noe Trine Dehli Cleve var enig i.
– Du må passe på at du beholder holdningen din gjennom dansen, at du ikke slipper albuene dine ned. Jeg ser at du har jobbet mye med fotarbeidet, og det er kjempeflott, konstaterte hun.
Totalt: 16 poeng (5 + 6 + 5)

FIKK RIS OG ROS: Pelle K og Anette Stokke var første par ut på parketten lørdag kveld. Foto: TV 2 ,

Gitte Witt og Andre Nilsen – Cha-cha-cha

– Du ga virkelig det du kunne! Nå må du bare jobbe videre. Du har flotte ben, så bruk dem!, skrøt en fornøyd Egor Filipenko.
Trine Dehli Cleve ga Gitte Witt mye kritikk forrige uke, men nå var hun litt mildere i tonen.
– Jeg var nok den som slaktet deg mest forrige uke, og det var ikke vondt ment. Du sto frem som en helt annen danser i dag, sa hun.
Totalt: 14 poeng (5 + 5 + 4)
Da VG møter Witt etter endt opptreden, er hun greit fornøyd med sin egen innsats.
– Det gikk helt OK. Vi fikk litt bedre tilbakemeldinger denne gangen, men jeg synes dommerne er strenge mot oss, sier hun – og får støtte av dansepartneren sin.

OPPTUR: Gitte Witt fikk lavest poengsum denne kvelden, men tilbakemeldingene fra dommerne var langt hyggeligere enn i forrige uke. Foto: TV 2 ,

Christopher Mørch Husby og Maria Sandvik – Wienervals

– Du er en god partner for Maria – jeg synes du var der for henne som en ordentlig prins! Det du kan jobbe videre med, er bruk av føtter og ankler, sa Trine Dehli Cleve.
– Du falt litt sammen underveis, kanskje fordi du tenkte for mye på trinnene? Men selve dansen var kjempebra!, mente Egor Filipenko.
Totalt: 18 poeng (6+6+6)

EN EKTE PRINS? Christopher Mørch Husby fikk mange hyggelige tilbakemeldinger fra dommerne. Foto: TV 2 ,

Gro-Helen Tørum og Ivo Havranek – Paso Doble

– Jeg så tydelig at dette var en feminin paso doble. Du hadde veldig fine armer og fine bevegelser, det likte jeg veldig godt – men du må fortsette å jobbe med nakken din, sa Trine Dehli Cleve, og fikk støtte av Merete Lingjærde.
– Jeg skulle ønske du var litt mer ertende med partneren din, men likevel var dette en veldig bra gjennomføring, sa hun.

Totalt: 20 poeng (7 + 7 + 6)

FEMININ PASO DOBLE: Gro-Helen Tørum gjorde inntrykk på dommerne. Foto: TV 2 ,

Katarina Flatland og Tom-Arild Hansen – Wienervals

– Du svevde over parketten! Du har en kjempefin utstråling og god kontakt med partneren din, skrøt Merete Lingjærde, og rosen fortsatte hos neste dommer:
– Du har en fin flyt i kroppen, men du må passe på nakken og overkroppen din. Det var deilig å se at du koste deg!, sa Egor Filipenko.
Hyggelige ord var det også å hente hos Trine Dehli Cleve, som beskrev Flatland som «aldeles nydelig» – men at hun må fortsette å jobbe videre med holdningen sin.

Totalt: 20 poeng (6+7+7)
Torsdag fikk Katarina Flatland kink i ryggen sin, og det var en lettet programleder som møtte VG da dansen var vel overstått. Fredag måtte hun nemlig droppe all trening.
– Jeg har vært en tur hos kiropraktoren, og jeg har også tatt smertestillende underveis. Jeg hadde det veldig vondt under prøvene, men i dag kjente jeg ingenting. Man glemmer mye når man danser, sier hun.
– Og jeg har ikke tid til å hvile!

DANSET MED RYGGVONDT: Katarina Flatland fikk kink i ryggen på torsdag, men fullførte dansen med stil likevel. Foto: TV 2 ,

Mads Kaggestad og Therese Cleve-Stiansen – Tango

– Dette var en utgave av Mats fra forrige uke! Du danser små, korte trinn, akkurat i tråd med hva en tango skal være. Du må fortsette å jobbe med å forlenge nakken, sa Trine Dehli Cleve.
Egor Filipenko var imidlertid litt skuffet over Kaggestad.
– Du startet sinnssykt bra i dag, så jeg ble litt lei meg da du datt sammen mot slutten, innrømmet han.
Totalt: 19 poeng (7+6+6)

KONSENTRERT: Mads Kaggestad på parketten. Foto: ,

Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker – Paso Doble

– Herregud, så mye temperament! Jeg ble nesten litt redd, jeg, sa Egor Filipenko – som også påpekte at Ida Maria trampet en del under dansen.
Trine Dehli Cleve syntes det var fint å se at artisten hadde tatt med seg personligheten sin inn i dansen.
– Paso doble er en marsjdans, og det leverte du – dette var en skikkelig marsj!, skrøt hun.
Merete Lingjærde hadde imidlertid noen kritiske kommentarer i ermet.
– Du bør bruke musikaliteten din mer når du danser. Du henger litt med ryggen, men det kan jo hende at det er på grunn av magen din, sa Merete Lingjærde – og hintet til det faktum at Ida Maria er gravid.

Totalt: 18 poeng (6+6+6)

PERSONLIG: Ida Maria fikk skryt for å ha brukt sin egen personlighet under opptredenen. Foto: ,

Samuel Massie og Marianne Sandaker – Rumba

Egor Filipenko la ikke skjul på at han var imponert over Samuel Massie også denne lørdagen.

– Du har en så stor ro over det du gjør, og det er noe av det jeg liker med deg. Du har veldig kontroll, og det digger jeg! Bra jobbet!, sa han.
Trine Dehli Cleve var derimot mer behersket.
– Rumba går så sakte, og det er mye du skal fylle. Men jeg så at du brukte føttene dine veldig godt! Jeg er ikke like imponert som i forrige uke, men dette var veldig bra, sa hun.
Totalt: 22 poeng (7+8+7)

FRIERI: Samuel Massie og Marianne Sandaker hadde inkludert et lite frieri under dansen sin - og heldigvis ble det en lykkelig slutt på det hele! Foto: TV 2 ,

Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina – Rumba

– Jeg ser liksom ikke for meg en danser når jeg tenker på deg, men du har det i deg likevel – jeg synes du gjorde store, flotte bevegelser med armene dine!, skrøt Merete Lingjærde.
Egor Filipenko var hjertens enig.
– Du har en kurve som går veldig fint fremover. Du gjør alt helt korrekt, mente han.

Totalt: 20 poeng(7+7+6)

MYE SKRYT: Stian Thorbjørnsen fikk en rekke godord av dommerne. Foto: TV 2 ,

 Gunvor Hals og Kai André Lillebø

– Det var deilig å se deg danse. Jeg smiler fra øre til øre! Her er det mye som har skjedd siden sist. Du viste masse glede, og jeg nøt det, sa Egor Filipenko.
Han fikk umiddelbar støtte av dommerkollega Trine Dehli Cleve, som også var mer fornøyd denne uken.
– Det kommer virkelig frem at du elsker å danse, og Kai fører deg nydelig over parketten. Men det er fortsatt en del ting å ta tak i, mente hun.
Totalt: 16 poeng (5+5+6)

EN GOD NUMMER TO: Gunvor Hals fikk atskillig mer skryt - og mange flere poeng - enn forrige lørdag. Foto: TV 2 ,

Pascal og Mai Mentzoni – Cha cha cha

– Du er en veldig rocka prins med fine hoftebevegelser. Jeg synes det er mye bedre at det er litt for mye enn litt for lite, mente Merete Lingjærde, mens Trine Dehli Cleve syntes hele opptredenen gikk «litt over stokk og stein».
Egor Filipenko ga imidlertid en stor tommel opp til Pascal:
– Du byr på deg selv. Fortsett med det!

Totalt: 19 poeng (6+6+7)

IMPONERTE: Dommer Egor Filipenko mente Pascal byr på seg selv på parketten – og at dette er noe han bør fortsette med. Foto: TV 2 ,

Adelén og Benjamin Jayakoddy – Tango

– En nydelig levert tango! Du fortsette der du slapp i forrige uke. Jeg gleder meg til å følge deg utover høsten – dette kommer til å bli veldig bra, skrøt Trine Dehli Cleve.
De andre dommerne var slett ikke misfornøyde, de heller:

– En fantastisk prestasjon, virkelig! Dere brukte hele dansegulvet. Ingen av de andre har brukt gulvet som dere, konstaterte Merete Lingjærde.
– Dere må bare stå på videre nå, for fallhøyden kan bli stor, advarte Egor Filipenko – men understreket at han var veldig imponert over Adelén.

Totalt: 26 poeng (8+9+9)
Da VG snakker med den unge artisten etter fullført opptreden, gjentar hun Filipenkos advarsel.
– Det kan godt hende at jeg starter på topp og går nedover etter hvert, mens de andre deltagerne gjør stor fremgang, sier hun – og forklarer at hun var fryktelig nervøs før hun skulle ut på parketten.
– Det er veldig gøy å få mange poeng, men for meg betyr det at jeg må prestere enda bedre til neste gang. Jeg er perfeksjonist! Men jeg har det veldig gøy, smiler Adelén.
Les også: Adelén slo Nico & Vinz i MTV-kåring

FORTSATT FAVORITT: Årets yngste deltaker, Adelén, fikk både skryt og mange poeng av dommerne. Foto: TV 2 ,

Les også

 1. «Stjernekamp» vant knepent over «Skal vi danse»

  «Stjernekamp» på NRK slo «Skal vi danse» på TV 2 med kun 3000 seere.
 2. NRK vs TV 2: NRK vinner lørdagskvelden

  Humor og alvor i tillegg til glitter og glamour gjør NRK til TV-lørdagens vinner denne høsten, ifølge VGs dom.
 3. Adelén og Samuel Massie topper «Skal vi danse»

  Lørdag kveld fikk vi se årets «Skal vi danse»-deltagere svinge seg på parketten for første gang.
 4. Cathrine Larsåsen må pumpe brystmelk på TV

  Cathrine Larsåsen (28) og Agnete Kristin Johnsen (21) stiller begge med ekstra utfordringer når de skal knive om å bli…

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. TV 2

Flere artikler

 1. Adelén og Samuel Massie topper «Skal vi danse»

 2. Pascal ute av «Skal vi danse»

 3. Adelén er den yngste «Skal vi danse»-vinneren noensinne!

 4. Egor Filipenko blir danse-dommer

 5. Witt ute av «Skal vi danse»: – Nå skal jeg ta meg et velfortjent glass vin

Fra andre aviser

 1. - Jeg holdt på å tisse på meg!

  Fædrelandsvennen
 2. Raylee imponerte dommerpanelet

  Fædrelandsvennen
 3. TV2: Hadde ekstreme holdninger

  Bergens Tidende
 4. Homeland rykker stadig nærmere vår egen dørterskel

  Aftenposten
 5. Kristiansandsjente valgt inn i «Farmen»

  Fædrelandsvennen
 6. - Jeg hadde nok vunnet hvis ikke det hadde skjedd

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no