TV-HELT: Kit Harington spiller godhjertede, men hardtslående Jon Snow i «Game of Thrones». Her på en tilstelning i New York for en tid tilbake. Foto: AFP

Kit Harington stilte på TV-audition med blåveis – fikk drømmerollen

Da en annen mann begynte å slenge dritt til dama hans, reagerte skuespilleren (29) momentant – og glemte den viktige avtalen dagen derpå.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I et intervju med W Magazine forteller Kit Harington – for «Game of Thrones»-fansen kjent som Jon Snow – bakgrunnen for hvordan han fikk rollen.

Episoden strekker seg nesten seks år tilbake i tid. Harington hadde avtale om å stille på audition til en TV-serie ingen da visste noe om. I dag har fantasyserien fans verden over, og nylig rundet sesong seks av på HBO og C More.

Ikke fått med deg suksessen? Her er «Game of Thrones» for dummies

– Jeg hadde vært i en slåsskamp kvelden før, forteller stjernen til bladet og legger til at tumultene fant sted inne på en McDonalds-restaurant.

Uheldig stevnemøte

Han forklarer at han hadde med seg kvinnen han datet på den tiden, uten å røpe navnet hennes.

– Det var ganske sent, og det fantes ingen ledige bord. Jeg spurte en type og kjæresten hans om vi kunne slå oss ned ved deres bord, og de sa ja.

PAR: Rose Leslie og Kit Harington på en premiere for noen måneder siden. Foto: AFP

Men den fremmede mannen skal straks ha begynt å slenge spydigheter og stygge ord til Haringtons følge.

– Da reiste jeg meg og sa at «Nei, nei, nei, du kan ikke bruke sånne ord om henne! Reis deg!».

Det var første i sitt liv at Harington inviterte til håndgemeng. Først da den andre karen reiste seg, så han hvor stor motstanderen var.

– Men jeg måtte uansett slå det første slaget, hvis ikke ville jeg sett ut som en total svekling. Så sånn hadde det seg at jeg dro på Jon Snow-audition med blått øye. Jeg tror at mannen som slo meg, kan ha hjulpet meg til å få jobben. Så hvis du leser dette, tusen takk!

Jon Snow får nemlig testet nevekraft i store mengder i TV-serien, som er spekket med action, drama, vold og sex.

Har du lest? Her er de nye «Game of Thrones»-fjesene

Da sesong fem av «Game of Thrones» sendte siste episode i fjor, satt fans over hele verden som sjokkerte vitner. Jon Snow ble stukket ned av fiender og så ut til å blø i hjel. Det hjalp ikke at Harington selv uttalte til medier at han ikke kom til å returnere til TV-settet.

TV-drama: Er han virkelig død?

Først ved oppstart av sesong seks, kunne tilhengerne puste lettet ut.

Husker du? Bilder kan ha gitt svar på det store spørsmålet

Harington forteller om den intense nær døden-scenen:

– Siden jeg måtte ligge ned i så mange timer sammenhengende for to hele episoder, sovnet jeg ofte midt i en scene. Og du vet den følelsen av å plutselig våkne opp og ikke skjønne hvor man er? Det er ingenting som er mer skremmende enn å våkne opp i «Game of Thrones».

Privat har Harington funnet lykken med sin tidligere «Game of Thrones»-motspiller Rose Leslie (29), som spilte rollen som Ygritte. Hun måtte bøte med livet etter å ha blitt skutt i sesong fire. Hun døde i armene til nettopp Jon Snow.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DØDS-SCENE: Kit Harington som Jon Snow. Men snow var ikke død. Foto: HBO Nordic

«Game of Thrones», som også har norske Kristofer Hivju (37) på rollelisten, har høstet en rekke priser og er en av USAs største seermagneter.

Og det er ennå ikke slutt: En syvende sesong ble bestilt 21. april og skal spilles inn i høst.

I fantasyserien følger vi maktkampen om de syv kongerikene i fiktive Westeros, der flere slekter slakter andre og hverandre for muligheten til å sitte på jerntronen og styre dem alle. Serien er basert på bokserien «A Song of Ice and Fire» av George R.R. Martin, og han har også vært rådgiver for TV-serien.

VG+: Stort VG-intervju med R.R. Martin om vold og voldtekt i «Game of Thrones» (krever innlogging).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder