FLAGGER STOLT: Are Kalvø på toget til Bergen med det nydesignede flagget. Foto: Geir Henning Hopland

Kalvø har designet nytt flagg

Are Kalvø samarbeider med det norske folk om å lage ny Grunnlov. Flagget er allerede klart!

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Allerede da vi kom fram til paragraf to fant vi ut at forandringene i Grunnloven vil måtte føre til en del andre forandringer i samfunnet. Blant annet et nytt flagg, sier Are Kalvø til VG Nett.

Kalvø jobber for tiden med TV-serien «Riksforsamlinga» hvor han har satt seg et rimelig hårete mål: Å lage en helt ny - og bedre Grunnlov. Det - og et nydesignet norsk flagg har han fått i stand gjennom grundig research i folkedypet.

- Flagget har blitt til på en veldig demokratisk måte. Jeg oppfordret folk jeg møtte på gaten, på flyet, på toget og ba dem sende inn forslag per e-post. Folk stemte på nettet, og det de ville ha var altså et flagg med en oljeplattform i midten med de gode gamle fargene rødt hvitt og blått. Olje og rikdom var det mange som mente var viktig i nasjonen Norge akkurat nå, sier Kalvø.

- Bedre grunnlov

Han kan ikke helt forstå at VG leser inn noen seksuelle referanser i det nye flagget.

- Det må du ta med dine nærmeste, eventuelt med den som behandler deg, humrer komikeren, som mener Grunnloven de kommer frem til i «Riksforsamlinga» på ingen måte vil stå noe tilbake for den snart 200 år gamle originalen.

- Det kan jeg i hvert fall slå fast: Den er bedre. Den er ikke helt ferdig ennå, men det er ingen tvil om at den blir bedre enn den gamle. Jeg tror jeg også kan slå fast at den er morsommere enn den gamle - og kortere enn den gamle. Bare fine ting!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder