UENIGE: Politiker Sarah Palin (54) mener hun ble lurt til å være med på et intervju i Sacha Baron Cohens nye serie «This is America». Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN og Brynn Anderson / TT NYHETSBYRÅN

Showtime avviser Palin-anklager om løgn

Sacha Baron Cohen (46) får kritikk for å ha utgitt seg for å være en «funksjonshemmet militærveteran» i ny serie. TV-nettverket nekter for anklagene.

– Baron Cohen presenterte seg ikke som en funksjonshemmet militærveteran, og seerne over hele landet som så premieren på søndag kan nå også bekrefte det, heter det i en uttalelse fra TV-nettverket Showtime mandag, ifølge Fox News.

«Borat»-skuespilleren har den siste uken vært i hardt vær for sin nye satiriske komiserie «Who is America». Sarah Palin (54) anklaget tirsdag forrige uke den britiske komikeren for å ha løyet om hvem han var i intervjuet med henne til serien.

les også

Frank Løke skal løpe maraton i «Borat-kostyme»: – Jeg gruer meg noe jævlig

I en uttalelse på Facebook hevdet Palin at Cohen hadde utgitt seg for å være en «funksjonshemmet militærveteran med rullestol».

Cohen er i intervjuer kjent for å opptre som ulike rollefigurer, der motparten ikke er informert om vitsen. Et konsept han først introduserte i «Da Ali G Show», der han i 2004 intervjuet nåværende president, Donald Trump.

SATIRISK: Cohen (46) er kjent for å intervjue kjente profiler i forkledning. Her i rollen som «Borat». Foto: PHIL McCARTEN / X01882

Avviste spørsmål om handikap

Showtime avviser også Palins påstander om at Cohen dukket opp i rullestol under intervjuet – hverken da intervjuet ble avtalt eller under selve innspillingen.

Han skal heller ikke ha vært ikledd «militær bekledning av noe slag».

Ifølge CNN avviser Cohen også spørsmålet om hvorvidt han er handikappet, både i samtalen med Palin og under et intervju med senator Bernie Sanders, som ble sendt i første episode.

les også

Sarah Palin gjør narr av Hillary Clinton under Trump-besøk

– I søndagens episode, under et intervju med senator Bernie Sanders, spør senatoren Baron Cohen i rollen som Dr. Ruddick om han er funksjonshemmet. Han svarer at han ikke er det og at han bruker en moped for å spare på energien, melder TV-nettverket.

Det skal også være rollefiguren Billy Wayne Ruddick Jr. Cohen opptrer som i intervjuet med Palin, skriver Vanity Fair. Showtime har ikke annonsert hvilken episode Palin medvirker i.

les også

Queen-legende hudfletter «Borat»

Spiller med

Cohen selv virker derimot til å bruke kritikken mot seg til sin fordel. På Twitter har han inkludert utdrag fra Palins Facebook-post i sin egen markedsføring for serien – også der i rollen som Dr. Ruddick.

– Tvang meg selv til å se på Sacha Cohens triste, irrelevante serie «Who is America», som jeg ble lurt til å være med på, skriver Cohen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder