SMAAAK DA, I HVERT FALL!: Berit Nordstrand og Klaus Sonstad i »Bra godt». Foto: TV 2

TV-anmeldelse «Bra godt»: Magert

Seksbarnsmor (51) og voksent barn (48) krangler om maten.

Publisert:

LIVSSTILSPROGRAM

«Bra godt»

Norsk TV-serie i 28 deler, TV 2 mandag-torsdag kl. 18.00

Programledere: Klaus Sonstad, Berit Nordstrand

3 av 6

Gode nyheter for alle som måtte savne den milde og velmenende pedagogikken fra Skolefjernsynets velmaktsdager: «Bra godt», lansert som et «livsstilsprogram», er en serie med 28 TV-programmer om heimkunnskap.

Klaus Sonstad gjør sin beste joviale trønder i møte med legen, kostholdseksperten og seksbarnsmoren Berit Nordstrand. Sonstad er glad i mat, en smule overvektig, og blir like overrasket hver gang Nordstrand disker opp med noe godt som også er sunt.

«Vi skal kose oss mer, ikke mindre», lover den strenge, men blide Nordstrand. Hun er skeptisk til vegetabilsk fett, hvitt sukker, karbohydrater og «skrotmat». Desto mer glad i alt økologisk, tjukkmelk fra «lykkelige kyr» (som hun lager pana cotta av) og ris som har «skallet på».

les også

Julie Bergan får «symbolsk» turnéhonorar fra Alan Walker

SKEPTISK: Klaus Sonstad i «Bra godt». Foto: TV 2

Hun smugler inn fire ansjos i pannekakene hun lager til barna. De ferdige lappene smaker visstnok mest banan, men får likevel datteren hennes til å utbryte at moren må slutte å «ødelegge hver eneste gode ting i verden!». Sonstad får på sin side ned en brødskive med sennepssild, rødløk og persille, og noterer seg naturlig nok for en personlig seier.

Av og til stikker Sonstad av til supermarkedet for å snakke med folkedypet om ernæringskunnskapene deres. Av og til krangler han med Nordstrand om mengden kylling han kan unne seg, kontra mengden tzatziki. Av og til serverer han en vittighet.

les også

Tor Endresen hyller kona på TV

Hovedproblemet med «Bra godt» er at den ikke klarer å lage medrivende TV av selve matlagingen (det er fullt mulig, som vi vet). Det blir liksom ikke nok tempo i kokkeleringen.

Noe annet litt uheldig er at den feite pizzaen som Sonstad lager i introen til hvert program, med pepperoni og fire typer ost, ser vidunderlig ut.

Anmeldelsen er basert på fire av 28 episoder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder