NORSK PÅ SVENSK: Svenske Gustaf Skarsgård spiller den norske båtbyggeren Floki i «Vikings». Foto: HBO NORDIC

Netflix med ny «Vikings»-serie

Strømmegiganten lover hjertebankende action i oppfølgeren til vikingserien.

Strømmetjenesten annonserte denne uken sitt samarbeid med produksjonsselskapet MGM Television om en spin-off-serie til den populære viking-sagaen.

Lite er enda kjent om serien. Annonsert er at den plukker opp hundre år etter originalseriens slutt, og skal omhandle noen kjente navn. Leiv Eriksson, Frøydis, Harald Hårfagre og Vilhelm I av England, vil alle dukke opp i denne nye utgaven.

Med fra originalserien er regissør Michael Hirst og produsent Morgan O’Sullivan.

Netflix har hyret inn skribent Jeb Stuart til å holde i manuset til spin-off-serien. Stuart er kjent fra sitt arbeid med «Die Hard» og «The Fugitive».

– Jeb Stuart er en virkelig fantastisk skribent. Han vil bringe nye historier og en kraftfull, blodig visjon til historiene om de mest kjente vikingene i verdenshistorien, sa regissør Michael Hirst.

Det er foreløpig ukjent når «Vikings: Valhalla» vil dukke opp på skjermen.

SVENSK JARL: Norske Thorbjørn Harr spilte en vesentlig rolle i seriens to første sesonger som svenske Jarl Borg. Foto: HBO NORDIC

les også

«Vikings»-skaperen hyller Thorbjørn Harr: - Vil ha ham med i flere prosjekter

Siste gjensyn

Flere nordiske ansikter har dukket opp i seriens begynnelse, deriblant svenske Gustaf Skarsgård i rollen som båtbyggeren Floki og norske Thorbjørn Harr som Jarl Borg.

Siste sesong av «Vikings» har Norgespremiere på HBO nordic 5. desember.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder