FOLKEKJÆR: Sven-Bertil Taube, her under et intervju med VG i 2014. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

Sven-Bertil Taube trekker seg fra svenske «Hver gang vi møtes»

Sven-Bertil Taube (84) er syk og går dermed glipp av «Så mycket bättre».

Den svenske sangeren og skuespilleren skulle nå spille inn Sveriges svar på «Hver gang vi møtes», der tidligere deltagere i musikkprogrammet på nytt skulle samles i huset på Gotland. I stedet er han sykmeldt.

– Han er ikke frisk nok, sier kona Mikaela (60) til Aftonbladet.

Taube er rammet av en virusinfeksjon med feber og hoste. En konsert på Gröna Lund fredag i neste uke, er også avlyst. Taube er sykmeldt i flere uker og tar det nå helt med ro hjemme i London, der ekteparet har sin faste base.

les også

Her er deltagerne i «Stjernekamp» 2019

Taube skal ha vært syk siden han returnerte fra Gøteborg etter å ha spilt i teateroppsetningen «Påklädaren» fra 1. til 10. juni. Sin høye alder til tross, så har Taube nemlig et høyt arbeidstempo.

TV4s produsent Martin Nygren sier i en pressemelding ifølge Aftonbladet at de er kjempelei seg for at Taube må melde forfall.

– Artistene så virkelig frem til å treffe ham. Nå håper vi at han kvikner til raskt og snart er på bena igjen, sier Nygren.

Stjernelag

«Hver gang vi møtes» skal vises på TV til høsten. Blant artistene som er med i spesialutgaven av programmet er Carola, Danny Saucedo, Tityo, Magnus Uggla, Jill Johnson, Orup, Timbuktu, Niklas Strömstedt, Petra Marklund, Little Jinder og Miss Li.

Taube, sønn av vissekongen Evert Taube, har slitt med helsa også tidligere. I 2004 måtte han også trekke seg fra en TV-serie etter å ha pådratt seg hjernerystelse. For over 20 år siden var artistveteranen rammet av hjerteinfarkt og gjennomgikk en operasjon.

Innspillingen av nye norske «Hver gang vi møtes», er nettopp ferdig. Har du ikke fått med deg hvilke artister som er med, så klikk her.

Hellbillies-Aslag før innspillingen: – Har blitt spurt syv ganger før

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder