... og disse «Game of Thrones»-skuespillerne er på vei til Oslo

«THE PURPLE WEDDING»: «Game of Thrones»-episoden denne uken sjokkerte mange. Her fra bryllupet til Joffrey og Margaerys bryllup. Foto: HBO Nordic

Joffreys bryllup ga piratrekord

Siste sesong av «Game of Thrones» er HBOs største suksess noensinne - og til uken kommer disse «Game of Thrones»-skuespillerne til Oslo.

 • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

Sammen med norske Kristofer Hivju er nå John Bradley - som spiller Samwell Tarly - bekreftet til Oslo når den store «Game of Thrones»-utstillingen kommer til byen 25. april.

Flere på vei?

HBO Nordic bekrefter dette til VG. I tillegg kan også to andre kjente skuespillere fra den populære serien være på vei, men dette er ikke helt bekreftet ennå.

TIL OSLO: John Bradley, som spiller godgutten Samwell Tarly, kommer til «Game of Thrones»-utstillingen i Oslo til uken. Foto: HBO Nordic

Søndag denne uken ble episode to av sesong fire sluppet i USA - og i tillegg til å ryste fansen - slo denne episoden alle nedlastningsrekorder, ifølge TorrentFreak som holder øye med piratvirksomheten på internett.

Rekord-fildeling

Episoden «The Lion and the Rose» ble lastet ned av over 1,5 millioner personer bare den første dagen, og nesten 200.000 personer delte den ulovlige filen samtidig - noe som aldri før har skjedd, skriver Entertainment Weekly.

Første episode av denne fjerde sesongen fikk det høyeste seertallet for HBO siden selveste finalen av «The Sopranos» i 2007 (11,7 millioner seere), og andre episode ble den første dagen sett av over 8 millioner. Episodene slippes søndager i USA, og mandager på HBO Nordic - og seertallene øker på.

Fornyet

HBO meldte dagen etter premieren at serien er fornyet med både en femte og en sjette sesong.

HBO Nordic-sjef Christina Sulebakk sier til VG at piratvirksomheten bare er en av måtene de merker den enorme interessen for sesong fire av serien.

- Etterspørselen og hypen rundt den fjerde sesongen av «Game of Thrones» har vært stor - selvsagt takket være seriens mange dedikerte fans. Vi er utrolig godt fornøyd med mottakelsen, og vi har vært vitne til rekordhøye salgstall og antall streaminger rundt premieren, opplyser markedssjef Sulebakk - som sitter i København.

Flere abonnenter

HBO Nordic vil ikke opplyse om hvor mange nye kunder de har fått takket være «Game of Thrones», men kan fortelle at de har sett en betydelig økning i antall abonnenter.

- Og vi merker massiv interesse rundt «Game of Thrones: The Exhibition» som kommer til Oslo mellom 26. og 30. april, sier Sulebakk.

«Game of Thrones: The Exhibition» har vært en enorm suksess, og det er kun Oslo og Belfast i Europa som er med på listen over totalt åtte byer som får besøk av utstillingen.

Utstillingen åpner for publikum lørdag 26. april i Posthallen, og ifølge HBO Nordic er nærmere 6000 påmeldt via Facebook - og de forventer lange køer.

Sjekk VGs anmeldelse av de første to episodene av sesong 4 her!

Mer om

 1. Kristofer Hivju

Flere artikler

 1. «Game of Thrones» lekket på nett

 2. Ny seerrekord for «Game of Thrones»

 3. Hivju: – Jeg er glad hver sesong jeg overlever!

 4. «Game of Thrones» forbi «Sopranos»

 5. Ny seerrekord etter «Game of Thrones»-finalen

Fra andre aviser

 1. Blodig gjensyn med «Game of Thrones»

  Aftenposten
 2. Eksperter tror HBO-brukere kan forsvinne med Game of Thrones-pausen

  Aftenposten
 3. «Game of Thrones» ga nettrekord

  Aftenposten
 4. Slik tok skuespillerne farvel med «Game of Thrones»

  Aftenposten
 5. Sjekk ut disse teaserne fra Game of Thrones

  Fædrelandsvennen
 6. «Game of Thrones»-veteraner bak siste sesong

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder