FINALISTER: I kveld får enten Truls Svendsen, Anne Rimmen, Otto Robsahm eller Kadafi Zaman ta med seg «Publikumsprisen» hjem. Foto:VG,

Her er de fire «Publikumpris»-finalistene

Over 86.000 VG-lesere har talt: Kadafi Zaman, Anne Rimmen, Otto Robsahm og Truls Svendsen skal kjempe videre om «Publikumsprisen» under Gullruten i Bergen.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I en måned har VGs lesere stemt på sin favoritt til å vinne Publikumsprisen under TV-prisutdelingen.

86.000 har så langt stemt i den store kåringen, og nå kan VG avsløre hvilke fire som har kapret flest stemmer og dermed går videre i konkurransen: Kadafi Zaman, Anne Rimmen, Truls Svendsen og Otto Robsahm.

Hvem av disse fire som vinner, er det VGs lesere som skal avgjøre gjennom å stemme på sin favoritt helt frem til klokken 12.00 dagen prisutdelingen blir holdt i Bergen, altså lørdag 9. mai.

Avstemningen er nå avsluttet, og vinneren vil bli annonsert under «Gullruten».

De fire finalistene tar med seg stemmene fra forrige runde.

– Det er gøy å se at «Publikumsprisen» har engasjert så mange, og at det er bredde i fagfeltet til de fire finalistene våre. Det er også bra at begge kjønn er representert i konkurransen videre, sier Øystein Milli, juryleder og seksjonsleder på Rampelys.

Dette er VG-lesernes fire favoritter:

KADAFI ZAMAN:

FINALIST: Kadafi Zaman, profilert nyhetsjournalist på TV 2. Foto:Mattis Sandblad,VG

– Du er en av de fire finalistene. Hvordan er det?

– Dette var en kjempestor overraskelse! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få så mange stemmer, men det er utrolig gøy. Jeg er veldig takknemlig for alle som har stemt på meg.

– Hva synes du om dine konkurrenter?

– Det er bare flotte folk og folk som man ser opp til.

– Nå skal folk stemme videre på dere fire - hva vil du si for å sanke stemmer?

– At jeg jobber hardt med noe jeg brenner for og setter pris på all støtte.

Juryens begrunnelse:Har utmerket seg som en god direktereporter i mange år. I det løpende nyhetsbildet har han blitt et kjent TV-fjes, spesielt etter hans dekning av krim og terrorstoff – hvor han har vært en viktig stemme for TV-seerne. Markerte seg spesielt da han under dekningen av en Pegida-demonstrasjon i vår ble kalt «muslimjævel». I stedet for å bli vippet av pinnen håndterte han det med et godt journalistisk grep.

Les «Publikumspris»-intervjuet med Zaman her!

ANNE RIMMEN:

FINALIST: Anne Rimmen. Foto:Frode Hansen,VG

– Du er en av de fire finalistene. Hvordan er det?

– Fanststisk gøy! Det er veldig hyggelig å bli stemt frem av publikum, for det er jo de vi lager TV for. Det er hyggelig å være nominert, og det er stas å få annerkjennelse.

– Hva synes du om dine konkurrenter?

– Alle er i utgangspunktet flinke folk. Vi jobber med veldig mye forskjellig - fra nyheter til ren underholdning. Alle de andre er gode og verdige kandidater.

– Nå skal folk stemme videre på dere fire - hva vil du si for å sanke stemmer?

– Jeg har blitt nominert for «Monsen på villspor», «Idrettsgalla» og «VM-studio», så hvis folk liker de programmene, så er å stemme på meg en måte å vise det på.

Juryens begrunnelse: En publikumsyndling som kan brukes i både sport og underholdning. Hun er sterk i programlederrollen og svært fagligkyndig innen sportsverdenen. En TV-personlighet som når ut til mange seere!

Les «Publikumspris»-intervjuet med Rimmen her!

OTTO ROBSAHM:

FINALIST: Otto Robsahm, programleder for «Sinnasnekker’n». Foto:Trond Solberg,VG

– Du er en av de fire finalistene. Hvordan er det?

– Jeg er overlykkelig! Jeg er veldig takknemlig for alle som har stemt på meg. Å komme så langt er nesten gull bare det.

– Hva synes du om dine konkurrenter?

– De er veldig fine, alle sammen, vi er alle heldige med at folk liker det vi driver med. Alle fire gjør en god greie for folk.

– Nå skal folk stemme videre på dere fire - hva vil du si for å sanke stemmer?

– Nå må alle sette inn siste skuddet hvis de vil at jeg skal vinne prisen - noe jeg hadde satt enormt pris på!

Juryens begrunnelse:Et realt folkelig program! Han har vært på skjermen i flere sesonger og med det hjulpet flere hundre familier fra oppussingsmarerittet. Gjennom årene har han blitt mer stødig i programlederrollen, og klarer å balansere mellom å være tro mot konseptet og spille på andre strenger – som å gi ekteskaps- og familieråd.

Les «Publikumspris»-intervjuet med Robsahm her!

TRULS SVENDSEN:

FINALIST: Truls Svendsen, programleder for «Oppdrag Hurtigruten», skuespiller i «Meglerne» og deltager i «Tjukken og Lillemor», TV 2. Foto:Trond Solberg,VG

– Du er en av de fire finalistene. Hvordan er det?

– Det er like stas i år som i fjor! Dette er en viktig pris, så da publikum fulgte med i fjor, var det stas. At de følger med i år er også helt gull! Man kan ikke være noe annet enn glad nå.

– Hva synes du om dine konkurrenter?

– Det er stas at Kadafi er nominert, for han er en utrolig dyktig fyr. Anne kjenner jeg godt, og hun er en flink og fantastisk dame. Otto er en sterk utfordrer, for han er så likandes og lager så fine programmer. Så det er tre sterke navn.

– Nå skal folk stemme videre på dere fire - hva vil du si for å sanke stemmer?

– Hvis de har flirt, kost seg og blitt litt inspirert, kan de stemme på meg.

Juryens begrunnelse:Jovial type! Han var alles favoritt i fjor, så nå blir det spennende å se om han klarer å forsvare seieren. Det siste året har han vært med i flere sterke konsepter og hatt suksess med alle programmene sine. Og for første gang spilte han en rolle i en dramaserie, samt gitt ut en personlig bok.

Les «Publikumspris»-intervjuet med Svendsen her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder