SYNGER «HOUSE OF THE RISING SUN»: Thomas Løvseth debuterer med folk-klassikeren The Animals gjorde kjent i kveldens «Idol»-sending. Foto: Jørgen Remmen,TV 2

Thomas blir sammenlignet med Kurt Nilsen – med Nilsen tilstede

Mange har spurt «Idol»-dommer Gunnar Greve om han har sett «Den nye Kurt Nilsen». I kveld kommer han svært nær.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er den 24-årige trønderen Thomas Løvseth som imponerer Greve såpass at han trekker frem de store ordene i kveldens «Idol»-sending.

- Jeg vet ikke hvor mange journalister som har spurt meg i løpet av de tre årene jeg har vært dommer i Idol, om vi kommer til å finne den nye Kurt Nilsen. Du er i hvert fall det nærmeste jeg har vært siden jeg begynte i denne jobben, sier Greve i programmet.

- Litt skremmende

Det er Trondheims første auditionrunde som vises i kveld. I Tromsø var det Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) som sjarmerte dommerne i senk, men nå får hun tøff konkurranse fra Løvseth. 24-åringen selv innrømmer at han ble litt småskremt – spesielt siden Nilsen selv sitter i dommerpanelet.

- Det er litt skremmende, men jeg har gått inn med innstillingen om å være meg selv. Men jeg tar det som et kjempekompliment selvsagt. Kurt er en fantastisk artist som har gjort det bra her i Norge, så det er en ære å bli sammenlignet med ham, sier den beskjedne trønderen og legger til:

RØRLEGGER/«IDOL»-KOMET: Kurt Nilsen slik vi ble kjent med ham i 2003. Foto:Bjørn Erik Larsen,NTB scanpix

- Jeg er i full jobb som telemontør og på samme alderen som Kurt Nilsen var den gangen, kanskje det er det han mener, fleiper trønderen. Kurt Nilsen var som kjent ofte omtalt som «den syngende rørleggeren».

Skryt fra Kurt

- Det var vel først og fremst stemmen Greve lot seg imponere av?

- Ja, du kan vel kanskje si det, sier Løvseth som ikke har hatt noen arena for å vise frem talentet sitt tidligere.

- Jeg har bare spilt litt foran venner og familie, og så har jeg spilt i noen bryllup og begravelser, sier telemontøren som ikke har tenkt til å si opp jobben med det første.

- Nei, jeg sier som Nils Arne Eggen: Vi får ta en kamp av gangen!

Og hva sier Kurt Nilsen selv? Joda, han er fornøyd med Løvseth han også.

- En god opplevelse, deilig avslutning på dagen, du SKAL videre!

Men Løvseth trenger også ja fra de to andre dommerne for å gå videre etter kveldens «Idol». Fortsatt er Tone Damli forsvunnet fra skjermen, da hun gikk ut i fødselspermisjon under auditionrundene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder