TV-ekspert: Ikke overraskende

STERK ÅPNING: Stian Blipp, Tone Damli, Esben Selvig, Kurt Nilsen og Gunnar Greve takk 37,7 prosent av TV-seerne mandag kveld. Foto:Roger Neumann,VG

Nesten 500.000 så «Idol»-åpningen

495.000 seere så første auditionrunde av «Idol» på TV 2 mandag kveld.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen
  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over fem år gammel

Mandag ble TV-høsten 2014 sparket i gang for alvor hos TV 2.

Fra klokken åtte på kvelden, benket nesten en halv million seg foran skjermen for å se en høygravid Tone Damli og dommerkollegene Kurt Nilsen, Gunnar Greve og Esben «Dansken» Selvig holde «Idol»-audition i Bergen.

TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener TV 2 har hatt en veldig bra start på TV-høsten.

- Det er ikke tvil om at det er en veldig bra kveld for TV 2. At «Idol» leverer umiddelbart er ikke overraskende. Men at «Født i feil kropp» har så høye seertall er både positivt og overraskende. Det er tydelig at programmet har en interesse for å se hvordan folk har hatt det i oppveksten, sier Wiberg til VG.

- God bidragsyter

TV 2 starter årets «Idol»-maraton med fem sendinger på rad. På grunn av graviditeten fikk ikke Damli med seg alle auditionrundene, men hun har tidligere uttalt at hun har luket ut noen av deltagerne dommerkollegene og vikarene Margaret Berger, Tuva Syvertsen og Annie sendte videre.

- Jeg er ganske sikker på at «Idol» kommer til å fortsette å levere gode seertall. Programmet har alltid vært populært, og kommer også til å være en god bidragsyter for TV 2 i år, sier Wiberg.

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl, er svært fornøyd med gårsdagens seertall.

- Det er en formidabel start på premiereuken vår. Vi startet høstsesongen i går med både «Idol» og «Født i feil» kropp, og at begge programmene fikk så høye seertall er vi veldig godt fornøyd med, sier Dahl.

Lavere seertall en fjoråret

Selv om 495.000 fikk med seg første audition-runde av «Idol», var dokumentarprogrammet «Født i feil kropp» det som trakk flest seere på TV 2 samme kveld. Hele 638.000 så programmet om norske personer som er født i feil kropp. Programmet fikk terningkast fem av VG.

Fjorårets sesongåpning var allikevel sterkere for «Idol» da hele 665.000 seere, en andel på 36,4 prosent, fikk med seg første auditionrunde.

- I fjor sendte vi premieren fredag kveld, mens i år kjører vi et annet opplegg som gjør at vi hadde første sending mandag. At 495.000 samler seg foran TV-skjermen mandag kveld er vi godt fornøyd med, sier Dahl til VG.

Flere artikler

  1. Tara flashet magen og sjarmerte dommerne i senk

  2. «Skal vi danse» ble lørdagens vinner

  3. «Idol» satte ny sesongrekord

  4. «Paradise»-fall for TV 3

  5. «Stjernekamp» vant lørdagsduellen

  6. «Idol» har mistet hver femte seer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder