FINGERFERDIG: Det er mer enn nok å henge fingrene i for tiden for Henriette Steenstrup, nominert til Publikumsprisen under Gullruten. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Steenstrups første møte med TV: Stormet naken inn i TV-stuene

Møt kandidatene som kan vinne VGs publikumspris under Gullruten

Fem år gammel kom Henriette Steenstrup (40) stormende naken inn i TV-stuene. Sjenanse har vel heller ikke senere vært hennes fremste kjennemerke.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Hvordan var din første TV-opptreden?

– Husker du den innledende vignetten til Trond Viggo Torgersens «Kroppen» på NRK fra 1981? Der var Michelangelos berømt anatomiske figur – før en naken jente kommer springende inn og stiller seg i samme positur. Det var meg, det! Min mor jobbet i NRK, og da ble det etterlyst en jente på min alder. Og det ble meg!

– Hva er det sterkeste du har opplevd på TV?

– «Millionær i forkledning»! Den norske versjonen var tam. Men den engelske gjorde råsterkt inntrykk – rimeligvis fordi England ennå er et klassedelt samfunn. «Ekstrem oppussing», der en familie med syv syke unger – eller der omkring, får et helt nytt hus, slutter heller aldri å gjøre inntrykk. Ordentlig rå-reality, med andre ord; der har du meg.

FØRSTE GANG: Husker du åpningsvignetten til Trond Viggo Torgersens «Kroppen» i 1981? Joda; Henriette Steenstrup, 5 år, nede til høyre! Foto:SKJERMDUMP, NRK,

Les også:Steenstrup splitter naken på TV

– Hva har du ofret for TV-karrieren?

– Litt teaterkarriere, kanskje? Forresten: Nei. Jeg har vært heldig å få holde på med alt mulig, både drama og komedie, faktisk uten å bli misforstått. Jeg har jobbet ekstremt mye det siste året med to sceneshow og mye TV. Så jeg har vært mindre hjemme. Til gjengjeld har Fridtjov vært mer hjemme. Arbeidsmengden vil jo variere i en bransje som vår. Da er det fint at også vi kan dele på arbeidet.

– Hvem har betydd mest for deg?

– Jeg må svare Fridtjov; helt siden jeg ble kjent med ham. Fridtjov, på så mange plan! Som skuespiller har alltid Anne Marit Jacobsen vært mitt største idol.

– Hva er din største TV-tabbe?

– Jeg jobbet en gang i Oslo-kanalen Metropol TV. Som utegående reporter. Det var ofte helt all right og kunne svinge bra. Men en gang tok vi fryktelig feil: Bill Clinton var i Oslo og vandret på Drammensveien og kjøpte kaffe på Pascal og alt dette. Da hadde noen funnet ut at jeg skulle stå oppe ved Ekeberg-restauranten, 100 mil unna begivenhetene, og rapportere. Jeg skreik til teknikeren om vi ikke kunne late som det var linjefeil rett før vi gikk på. Men, nei. Og jeg satte vel norsk rekord i innholdsløshet.

– Hva ønsker du folk skal tenke om deg?

– Jeg har et sykelig behov for at folk skal like meg. Så det håper jeg de gjør.

– Hva tror du folk sier når de hører Henriette Steenstrup?

– Litt forskjellig, ut fra hvilke arena det er snakk om. Men «hun med den store munnen», kanskje?

Les også:Morten Ramm med naken-show i spektrum

– Beskriv en helt vanlig dag i livet ditt!

– Det varierer veldig. Men i år har det ofte vært opp 6.15 for å få opp to barn på tre og syv; lage matpakke, kle på og alt sånt. Deretter av gårde på opptak, leseprøver, sceneprøver eller møter. Så hjem til en forsøksvis middag – før jeg må dra av gårde kl. 17.30 igjen, enten til Ole Ivars-musikalen på Nationaltheatret eller showet «Mot i brøsta» på Edderkoppen.

– Hva er planen for 2015?

– Jeg sitter og skriver på en ny TV-serie nå. Og så blir det turnering med «Mot i brøsta» med Sigrid og Else. Til høsten blir det mer komiserie med «Meglerne 2». Og det blir helt sikker mer «Dritseint» med Edel Hammersmark Gjervan på TV 2.

– Hva liker du best å se på TV akkurat nå?

– «Bloodline» på Netflix! En fantastisk serie! Når det er over, skal jeg bearbeide sorgen og forsøke å finne en ny favoritt.

– Hvorfor skal folk stemme på deg slik at du vinner Publikumsprisen under Gullruten?

– Av ren medlidenhet. For når Truls Svendsen er med-nominert, er det ingen sjanse til å vinne!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder