BLOGGER OM GP: Jostein Pedersen (48) skal forsyne VG Nett-leserne med nyheter fra Melodi Grand Prix-sirkuset i Serbia Foto: Terje Mortensen

Jostein klar for GP-sirkus

(VG Nett) Jostein Pedersen synes det er mer krevende å blogge fra Melodi Grand Prix enn å kommentere på TV.

Artikkelen er over 11 år gammel

Eurovision Song Contest

I år som i fjor skal den tidligere Grand Prix-kommentatoren (48) blogge fra sirkuset for VG Nett. To år har gått siden NRK bestemte å gi slipp på sin mangeårige kommentator, men Jostein er langt fra ferdig med Grand Prix.

- Jeg gleder meg veldig, sier Jostein som fikk blod på tann etter fjorårets GP-blogg-debut på VG Nett.

LES JOSTEINS FØRSTE BLOGGINNLEGG:- MGP er tidenes dårligste musikalsk

- Det var jo en helt ny verden for meg. Og så krevende som det er å jobbe for nettet - jeg må jo skrive korrekt! humrer Jostein som synes det er en større utfordring å rapportere live på nettet enn å kommentere finalesendingene på TV.

- Når jeg snakker, er det ingen som ser manuset mitt, forklarer Jostein som synes det er skjerpende å skulle tenke rettskriving samtidig som han synser.

- Jeg må stramme meg skikkelig opp, sier han.

VG Debatt:Diskuter Melodi Grand Prix

Massiv respons

GP-eksperten ble fascinert over den massive responsen han fikk på fjorårets blogg. For Jostein er Norges GP-kjendis framfor noen.

- Kjempegøy, sier Jostein.

- Det var tydelig at folk satt og fulgte med på nettet samtidig som de så på TV. Jeg var helt overveldet! Selv er jeg bare en mann, så jeg klarer ikke mer enn én ting om gangen, ler Jostein som mandag 19. mai tar flyet til Serbia for å følge den intense innspurten fram mot hovedfinalen lørdag 24. mai.

- Adrenalinet vil være på topp. Det er en helt spesiell følelse å være der det skjer, sier Jostein til VG Nett.

FØR AVREISE: Maria (28) tok seg tid til en prat med VGTV før hun satte kursen mot Serbia. Foto: Marianne Tessem/VGTV

Les og se VGTV: Spent Maria før avreise

Blogger live

Jostein skal blogge live på VG Nett både fra først semifinale tirsdag 20. mai, hvor Maria Haukaas Storeng skal kvalifisere seg, og fra semifinale nummer to torsdag 22. mai. Og selvsagt sitter han parat i Grand Prix-arenaen i Beograd for å rapportere når vinneren av de totalt 43 deltagerlandene ropes opp i hovedfinalen.

Listefeber:Hvordan går det med Norge i MGP?

Om Norges sjanse

Jostein svarer nølende på om han tror Maria har en vinnersjanse:

- Tja, vi har ikke så mange gode naboer som kan stemme oss fram. Og kanskje er den norske låten for bra? Dessuten skal Maria konkurrere mot oppsiktsvekkende artister som kalkunen fra Irland og Slovenias sanger som ankommer scenen i strippebur. Men ingenting er avgjort før sendingen går på lufta, mener Jostein.

Listefeber: Tidenes MGP-vinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder