STORSATSING: NRK satser tungt på «The Hit» på fredagskveldene framover, med programleder Marte Stokstad i spissen. Foto:Roger Neumann,VG

Slik blir NRK-høsten

Leo Ajkic har festet verden rundt ** Slutt for Oddgeir Bruaset og «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» ** Live med «The Hit»** Dramaserie fra Erlend Loe

NRK har sendt P3-profil Leo Ajkic verden rundt for å finne de beste festene, mens veteran Oddgeir Bruaset takker for seg med en siste sesong av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Onsdag lanserte statskanalen hvilke TV-programmer som skal sendes høsten og vinteren 2014. Vi får gjensyn med klassikere som «Nytt på Nytt», «Skavlan», «Beat for Beat», «Lindmo», «Karl Johan», «Team Bachstad» og «Hva har du i bagasjen». Kanalen skal også satse tungt på liveproduseringer.

Her er oversikten over hvordan NRK-høsten blir:

SNART PENSJONIST: Oddgeir Bruaset er ferdig i «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» etter høstens sesong. Foto:Roger Neumann,VG

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Premiere i oktober:

Oddgeir Bruaset går inn i pensjonistenes rekker, og høstens runde med serien blir dermed den siste. Han reiser i hver minste krik og krok for å finne utrolige bostedsplasser. Programmet har hatt svært gode seertall.

«The Hit». Premiere 5. september:

Fredagskveldene skal preges av norske artister på jakt etter sin neste hitlåt. Storsatsningen skal ledes av Marte Stokstad, og blant kjendisene som skal være med er Jørn Hoel, D.D.E og Helene Bøksle. Programmet skal gjøre stas på norske låtskrivere og får hjelp av stjerneprodusent Steve Lillywhite.

NRK fikk inn 3162 bidrag i forkant av programstart. Til sammenligning fikk MGP inn rundt 600 bidrag.

«Stjernekamp». Premiere 12. september:

Med opp mot 750.000 seere, har «Stjernekamp»-deltakerne tatt et solid grep om lørdagskvelden i de norske TV-hjem. Fjorårets finale, som ble vunnet av Silya Nymoen, ble sett av over en million seere. NRKs helgesatsning blir musikkpreget, og blant artistene som skal delta i høstens program er Anita Skorgan og Unni Wilhelmsen.

«LEOS REISE»: Leo Ajkic er klar med nok et program. Denne gangen får vi følge ham på reisen verden rundt. Foto:Frode Hansen,VG

«Leos reise». Premiere i november:

Leo Ajkic, kjent fra radiokanalen P3 og TV-programmer som «Leo og U-landslaget» og «Typen til», er klar med nok et eget program. I den kommende programmet har han reist verden rundt for å være med på de største folkefestene.

«Da KORK kom til bygda». Premiere 22. november:

I programmet skal fem av NRKs profiler reise rundt og lete etter Norges skjulte, musikalske talenter. Linn Skåber, Anne Rimmen, Leo Ajkic, Hans Olav Brenner og Ingrid Gjessing Linhave er programlederne som skal reise land og strand rundt sammen med Kringkastningsorkestret.

«Side om side» (sesong 2). Premiere 13 september:

Jonas (Vidar Magnussen) og Maria (Marie Blokhus) lever videre i nabolaget Granli. Tore Sagen, Pernille Sørensen, Charlotte Frogner og Jon Almaas er fortsatt naboer, og serien kan by på flere humoristiske forviklinger.

«Drømmeturen». Premiere i september

Gravide Cecilie Skog og Aleksander Gamme skal i tillegg til å bli foreldre, lede en ny sesong av «Drømmeturen». Serien ble spilt inn i mars, og det var da de varme følelsene begynte å blomstre.

LAGER TV: Bartek Kaminski har hovedrollen i dramaserien skrevet av blant andre Erlend Loe. Lena Kristin Ellingsen har også en rolle i dramaet med mørk humor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

«Kampen for tilværelsen». Premiere 10 september.

Dramaserie med glimt av mørk humor signert Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen. Serien utspiller seg i Ullevål Hageby der små og store hverdagsproblemer blir skapt. Serien følger et tyvetalls karakterer, men Erlend Loe sier til VG at en rekke karakterer ikke har nådd helt frem til skjermen.
- Dem kan vi spare på til en annen anledning, sier han.
- Føler du et press for å være morsom?

- Det er ikke noe jeg tenker på, da tror jeg at jeg hadde blitt psykotisk, svarer Loe.

NRK byr også på følgende titler den kommende høsten:

«Melkeveien», «Døden», «Hjernekamp», «Drama i smådyras rike», «Det store symesterskapet», «Salmeboka fra perm til perm», «På bortebane», «5080», «Bjørnøya», «Folkeopplysningen», «Rundlurt», «Øyevitne», «Lilyhammer 3», «Downton Abbey», «30 grader i februar», «Fjellfolk» og «Bør de gifte seg», samt flere barneprogrammer.

VGs TV-ekspert Ingvill Dybfest Dahl savner litt ferske nyheter hos NRK i høst.

- NRK ser ut til å holde seg i komfortsonen. Det kommer helt sikkert til å holde på de trofaste seerne, men jeg savner de friske frasparkene som kunne skaffet dem noen nye, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder