SPILTE SEG SELV: John Arne Riise sorkoste seg under innspillingen av «Hos Martin». Her i en scene med Niels Vogt og Hege Schøyen. Foto: Mattis Sandblad

Skuespiller for en dag

John Arne Riise spiller seg selv i «Hos Martin»

John Arne Riise (24) strålte som om han hadde vunnet Champions League for andre gang da han i kveld fikk spille seg selv i TV-serien «Hos Martin».

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Det er første gang jeg er med på noe slikt. Men jeg vil gjerne være med flere ganger, sier Riise til VG Nett. Uten erfaring i det hele tatt - ikke en gang fra skoleteateret hjemme i Ålesund - gikk han til verket med liv og lyst, uten synlig sjenanse eller nerver.

Rollen som seg selv taklet han uten problemer, der han av seriens rollefigur Lars (Vogt) var invitert til Noras (Schøyen) bokhandel for å skape blest om den. Etter leseprøven sist fredag, kom Riise seg helskinnet fra debuten i ettermiddag.

Krevde ikke honorar

- Dette blir en litt annen hverdag for meg. Jeg lærer litt, og det er interessant og morsomt, forteller landslaget og Liverpools venstrekantspiller - som er en stor fan av denne typen TV-serier. Han røper at han har sett «Mot i brøstet» med blant andre Nordin hundrevis av ganger og at han liker «enkel og god humor».

- Jeg ser på alt mulig. Jeg elsker alt, sier han oppglødd.

Han ble oppringt av sin agent Einar Baardsen første gang for to måneder siden med spørsmål om han ville være interessert i å være med i en episode av «Hos Martin» som spilles inn i et tidligere fabrikklokale i Lodalen i Oslo. Riise svarte umiddelbart ja, uten å kreve honorar. Bare det å få lov til å stå på samme scene som Nordin & Co. er betaling god nok for Riise.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder