TV-PREMIERE: TV-serien «Lost» har premiere på TVNorge i kveld. Foto: Fra hjemmesiden

Suksess med overlevelsesserie

LOS ANGELES (VG) «Lost» er sesongens mest overraskende hitshow i USA og er allerede blitt en kultserie med over 17 mill. seere pr. uke.

Aud Berggren
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Serien begynner med at et fly krasjer på en øy i Stillehavet. 48 mennesker overlever. Matthew Fox (38) fra «Party of Five» spiller hovedrollen som kirurgen Jack som tar ledelsen for å overleve på øya.

Dominic Monaghan (28), som spilte hobbiten Merry i «Ringenes herre», er en engelsk rockegitarist.

Da VG møtte dem, kom begge til Los Angeles med nattflyet fra Hawaii der serien spilles inn.

- Hva er det første dere ville gjøre hvis dere strandet på en øde øy?

- Jeg ville finne ut hvor stor øya var og hvor det var drikkevann, sier Matthew.

- Jeg ville gjøre som han, og så ville jeg finne ut om folk har lommekniver og sånt på seg. Så ville jeg sjekke hvor jentene skulle sove og lage en nydelig ananasrett for dem, ler Dominic, som nå er forelsket i motspilleren Evangeline Lilly, som spiller den vakre Kate.

- På grunn av Merry tror alle at jeg er den typen «boyfriend» som bare er søt og hyggelig, en som du kan putte i lommen. Jeg er det også, men jeg har helt andre sider, sier engelske Dominic, som ble født i Berlin.

Til Hawaii

Matthew Fox gikk tilbake til teatret da «Party of Five» var over for snart fem år siden.

- Jeg ville tilbringe tid med familien, sier Matthew.

Han er gift med italienske Margherita og har datteren Kyle (7) og sønnen Byron (3). De møttes i New York da han studerte økonomi.

- Jeg var 19 år, og hun kunne nesten ikke snakke engelsk, men vi forelsket oss voldsomt, sier Matthew som har med familien til Hawaii.

Han vokste opp på en farm i Wyoming, og etter ni år i Los Angeles begynte han å føle seg innestengt.

- Det er så liten plass og du må passe på ungene overalt, med trafikk og alt mulig. Nå leker barna på en nydelig plen med palmer rett ved stranden på Hawaii, og vi bekymrer oss ikke for dem.

Han har også svømmebasseng og får stadig telefoner fra venner som vil komme på besøk. - Vi har faktisk ikke vært alene i huset som familie, sier han. - Jeg bodde hos dere de første ukene, innskyter Dominic som elsker å leke med barna til Matthew. I fritiden ser han film, går på gymmen, hører på musikk, men han har ikke surfet så mye som han regnet med.

- Ja, Dominic er helt utrolig med barna mine, og de tilber ham, sier Matthew.

- Han er en stødig type som tar ansvaret som far og ektemann på alvor.

Jeg prøver alltid å ha en regelmessig date med Margherita, for det er veldig viktig for oss.

Hverken han eller Dominic tror at «Lost» er laget på grunn av suksessfulle reality-serier som «Survivor», og ingen av dem er fan av reality-baserte show.

- Bortsett fra å overleve på en øy er det ingen likheter med «Lost», som er fantastisk velskrevet og full av mysterier, sier Matthew Fox.

- «Survivor» er en konkurranse. Det er ikke vi i, legger Dominic til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder