TV 2: - Vi kjenner oss ikke igjen

SKUFFET: «Farmen» levde ikke opp til Tov Gunnar Trahaug Sollids forventninger. Foto: Foto: ALEX IVERSEN/TV 2

«Farmen»-Tov: - De blåste i sikkerheten

Søndag måtte Tov Gunnar Trahaug Sollid (31) fra Tinn forlate «Farmen»-konkurrentene. Han er ikke nådig i kritikken av innspillingen.

Artikkelen er over syv år gammel

Farmen - hjemmeside

Tautrekkingen mot Andreas Nørstrud (28) fra Hjartdal ble for tøff for Sollid - som ble sendt hjem etter bare to uker på Valdres-gården.

31-åringen forteller til VG at det var med blandede følelser han måtte reise.

- På én måte var det dritkjipt. Samtidig ville jeg hjem.

LES OGSÅ: «Farmen»-Tov ville hjem

Sollid vil ikke gå så langt som å si at han gikk inn for å tape. Men han legger ikke skjul på at han med hensikt gjorde det vanskelig for seg selv da han valgte tautrekking i kampen mot Nørstrud.

- Skulle jeg ut, ville jeg ryke med stil. Så jeg ga absolutt alt. Men sannheten var at jeg ikke ønsket å være i produksjonssettingen mer. Man blir kastet til ulvene, mener Sollid og legger til at TV-produksjonen ikke var så proff som han hadde ventet.

Særlig kritiserer han sikkerheten og dyrevelferden.

- Jeg føler at regelverk ble satt til side for å lage god TV. Dette skjedde på bekostning av deltagernes sikkerhet, forklarer Sollid, som ikke vil gi konkrete eksempler på den han opplevde som risikable situasjoner.

- Men jeg jobber som snekker og vet hvor viktig det er med gode sikkerhetsrutiner. Her opplevde jeg at de blåste i sikkerheten for å skape sin egen verden. Jeg engstet meg på vegne av de mindre erfarne deltagerne. Skulle jeg vært lenger på «Farmen», ville jeg blitt veldig sliten hvis jeg skulle føle at jeg måtte ivareta de andre, sier Tov - som tror at den begrensede sikkerheten skyldtes et ønske om å spare penger.

Han mener det fremstår på TV som om sinneutbruddene og frustrasjonen hans skyldes sult.

- Men jeg hadde altså andre gode grunner for å være irritert. Hensynet til den tredje parten på gården - nemlig dyrene - veide heller ikke tungt. Det var ingen rutiner for at dyrene fikk mat til faste tider eller vannpåfyll når det var tomt. Noen av oss måtte være vaktbikkjer, hevder Sollid.

- Det er greit at det er en konkurranse, men noen viktige rutiner må opprettholdes.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TAPTE TVEKAMPEN: Tov Gunnar Trahaug Sollid (t.h.) ble kraftig slått av Andreas Nørstrud i tautrekkingen. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2

Planen til Sollid var å være på «Farmen» så lenge som mulig.

- Jeg hadde gledet meg til å leve i 1912 kontra 2012. Jeg ville lære meg levesettet og takle utfordringene. Dette var jo våre forfedre, og mine besteforeldre, som bygget landet. Jeg er genuint interessert i denne historien. Men så handlet det mer om intriger enn gårdsliv. Selv var jeg meg selv hele tiden. Og også nå i ettertid er det er viktig for meg å være ærlig om hvordan jeg opplevde det, sier Sollid.

HVEM SYNES DU BØR VINNE «FARMEN»? Kjør debatt på Facebook/rampelys

- Sikkerhet i høysete

Det er produksjonsselskapet Strix som har ansvaret for deltagernes sikkerhet og dyrenes velferd under innspillingen av «Farmen».

- Gjennom hele innspillingsperioden har det vært en heltidsansatt dyreansvarlig til stede, som har hatt tilsyn med dyrene hver dag. Hvis deltagerne ikke klarer å ta vare på dyrene på en forsvarlig måte, vil han iverksette tiltak for at dyrenes velferd skal bli ivaretatt, sier Arild Brubak, produsent i Strix.

- Deres sikkerhet er satt i høysete. Det gjøres fortløpende vurderinger av sikkerhetsbehovet i forhold til de aktivitetene deltageren er satt til å utføre, og vi har i noen tilfeller ekstra bemanning for å ivareta sikkerheten. Ingen deltagere er blitt skadet under innspillingen av årets sesong.

- Påstanden om at det er spart på sikkerhetstiltak av økonomiske grunner, faller på sin egen urimelighet, sier Brubak.

TV 2: - Kjenner oss ikke igjen

- Vi kjenner oss ikke igjen i de beskrivelsene av «Farmen»-produksjonen i denne saken. Strix har produsert åtte sesonger av «Farmen» for TV2, og vi kjenner Strix som et profesjonelt og seriøst selskap som ivaretar både mennesker og dyr på en god måte, sier programredaktør for «Farmen» i TV 2, Fredrik Sandahl.

Seersuksess

«Farmen» er en av TV 2s største seermagneter. Realityserien, som i år sendes mandag, onsdag og søndag, har i år ikke hatt lavere seertall enn 700.000. På det meste har nærmere én million mennesker benket seg foran gårdslivet - som denne gangen utspiller seg i Valdres.

TV-serien gikk på lufta første gang i 2001. Årets sesong er den åttende i rekken.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder