SAMSPILLERE: Mads Ousdal som Peer Gynt og Heidi Ruud Ellingsen som Solveig under en av prøvene på «Peer Gynt» i 2014.

SAMSPILLERE: Mads Ousdal som Peer Gynt og Heidi Ruud Ellingsen som Solveig under en av prøvene på «Peer Gynt» i 2014. Foto: Geir Olsen VG

Mads Ousdal og Heidi Ruud Ellingsen venter barn

Hun gir fra seg rollen som Solveig i «Peer Gynt»-oppsetningen
i sommer fordi skuespillerparet venter barn.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det skriver lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen mandag kveld. Heidi Ruud Ellingsen (30) og Mads Ousdal (45) har i to år spilt mot hverandre i «Peer Gynt»-oppsetningen på Gålå, og skulle etter planen også spille sammen i sommer. Nå blir det ikke sånn.

Les anmeldelsen: Røff «Peer Gynt».

– Et lite menneske vokser inni magen min, noe jeg gleder meg veldig over, forteller Ruud Ellingsen til GD og fortsetter:

– Jeg hadde selv et sterkt ønske og vilje om å spille Solveig likevel, men under «Peer Gynt»-forestillingene har graviditeten kommet såpass langt at det sikkerhetsmessig ble vurdert dit hen at jeg ikke skulle spille.

ACTION: Det er også action i «Peer Gynt». Her Ruud Ellingsen og Ousdal. Foto: Geir Olsen VG

Skuespilleren skal likevel være med på flere arrangementer under Peer Gynt-stevnet på Vinstra. Hun skal blant annet holde konsert med Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand.

VG+: Ruud Ellingsen: – Mads er den perfekte medspiller (krever innlogging).

– Slipper tining i badstu

På spørsmål fra GD om hvordan det blir ikke å spille i år, svarer Ruud Ellingsen:

– Det er blandede følelser, men det er på grunn av noe viktigere enn teater at jeg står over. Jeg får jo for første gang oppleve forestillingen som publikummer, og slippe å tines tre timer i badstu etter de kaldeste kveldene, selv om det også har sin sjarm, påpeker hun.

Fra Julie i «Romeo og Julie» til Solveig i «Peer Gynt»

JULIE BLIR SOLVEIG: Kjersti Dalseide overtar rollen som Solveig i «Peer Gynt». Hun har denne våren spilt Julie i «Romeo og Julie». Foto: Ole Gunnar Onsøien NTB scanpix

GD skriver i tirsdagens papirutgave at det er Kjersti Dalseide (30) som blir den nye Solveig i årets Peer Gynt. Denne våren har hun vært Julie i den kritikerrosete oppsetningen av William Shakespears klassiske kjærighetsdrama «Romeo og Julie» på Det norske teateret. Hun har også spilt i «Fulle folk» i 2015, som VGs anmelder ga terningkast fem. Daleide kommer opprinnelig fra Ål i Hallingdal og gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2015.

Så du: Haddy og Trond viser fram veslejenta.

Det var i fjor høst Ousdal under et «Senkveld»-intervju bekreftet at Ruud Ellingsen og han var et par.

På spørsmål om når de skjønte de var kjærester, svarte Ousdal:

– Det er en slags historie fra skisporet, hvor Heidi og jeg gikk på ski i vinter. Da opplevde i hvert fall jeg at Heidi sang til meg – nærmest inn i øret. Det kan også ha vært fordi hun var veldig sliten, men det opplevdes som sensuell hvisking. Det var veldig rørende, og har festet seg.

VG+: Mads Ousdal om å være far: – Jeg er sikkert litt streng (krever innlogging).

Ousdal og Ruud Ellingsen har også spilt mot hverandre i musikalen «Mary Poppins» på Folketeateret. På spørsmål om hvordan det er å spille med Heidi, svarte Mads at hun er en begavelse på alle plan:

PEER: Mads Ousdal har spilt Peer Gynt ved Gålåvatnet to år tidligere. Her er han med hest i fjor. Foto: Therese Alice Sanne VG

– Jeg pleier å stå på sidescenen og se på henne gjennom hele forestillingen. Jeg har jo en del pauser innimellom, så i stedet for å prate med de andre, ser jeg på. Det er uovertruffet, roset han.

Ousdal var sist på skjermen i TV-serien «Kampen for tilværelsen», og har også spilt i filmer som «Arme Riddere», «Kommandør Treholt & ninjatroppen» og «Tusen ganger god natt» de siste årene.

Fikk du med deg: Kjendispar venter endelig barn.

Narvikjenta Ruud Ellingsen vant hovedrollen i «Singin' in the Rain» gjennom NRK-serien «Drømmerollen» i 2007, og har etter det hatt en rekke store roller. Hun spilte blant annet i TV-serien «Hjem» på NRK, og i den svensk-britiske serien «100 Code». I 2009 spilte hun også Cosette i «Les Misérables» på Oslo Nye, der Pia Tjelta spilte moren hennes, Fantine.

Ousdal var samboer med skuespiller Pia Tjelta til høsten 2014. Sist sommer ble det kjent at Tjelta er sammen med skuespiller Oddgeir Thune, og i vinter fikk paret tvillinger. Ousdal har datteren Elsa fra et tidligere forhold med skuespiller Ulrikke Døvigen som er gift med Daniel Franck.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder