ÅPNET OPP FOR STONE: Vladimir Putin lot Oliver Stone intervjue ham, og intet tema skal ha vært «off-limits» Foto: Andrej Isakovic AFP

Oliver Stones nye prosjekt: Fire timers intervju med Putin

Den kontroversielle filmskaperen ser ut til å ha fikset
intervjuavtalen mange sikler etter: Russlands president Vladimir Putin. I ikke mindre enn fire timer.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Kabelselskapet Showtime skal ifølge Variety.com og en rekke andre amerikanske medier vise «The Putin Interviews» over fire kvelder i juni.

Oliver Stone har gjort intervjuet, og har sendt ut denne uttalelsen i sammenheng med «skupet».

– Hvis Vladimir Putin er USAs største fiende, som det sies, bør vi i hvert fall forsøke å forstå ham.

Intervjuene er gjort med Putin over en toårsperiode, og intet tema skal ha vært tabu i samtalene. Putin har aldri tidligere gitt så lange intervjuer til en vestlig kanal eller avis.

Les også: Stone til Norge for å presentere «Snowden»

LITT AV ET PROSJEKT: Oliver Stone har intervjuet Vladimir Putin i det vide og det brede. Nå blir det fire timer TV-intervju. Foto: Andrew Medichini AP

Intervjuene skal blant annet ta for seg forholdet mellom Russland og USA, om det amerikanske valget, NATO, og krigene i Syria og Ukraina.

Les også: Russland utestengt fra Eurovision

Hans forhold til de amerikanske presidentene som har sittet mens han har regjert i Russland, Clinton, Bush, Obama og Trump.

Oliver Stone skal også ha introdusert Putin for Stanley Kubricks satiriske mesterverk om den kalde krigen, «Dr. Strangelove» fra 1964 med Peter Sellers i mange roller. Sammen skal de ha sett filmen.

Oliver Stone er mest kjent som regissør av spillefilmer, hans mest kjente filmer er «JFK – saken fortsetter» og «Platoon». Men han fikk også en del oppmerksomhet da han lagde det nærgående portrettet «El Comandante» om Cubas avdøde leder Fidel Castro, og med «Mi Amigo Hugo», om Venezuelas omstridte leder Hugo Chávez.

Han var sist aktuell i Norge med «Snowden», en spillefilm om den amerikanske dissidenten. Filmen fikk lunken mottagelse av VGs anmelder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder