«Cougar»-Courtney kan vinne Golden Globe

Friends-stjernens serie hvor hun jakter unge menn kan vinne den prestisjetunge prisen. Det kan også Kenneth Branagh som den «svenske» etterforskeren Wallander.

Artikkelen er over ti år gammel

NOMINERT FOR BESTE TV-KOMEDIE: Courtney Cox i "Cougar Town". Foto: ABC

Courteney Cox er nominert i komedieklassen for «Cougar Town» sammen med blant andre Edie Falco i «Nurse Jackie», Tina Fey i «30 Rock» og Lea Michele i «Glee».

Les om nominasjonene i filmklassene her!

Den britiske regissøren og skuespilleren Kenneth Branagh er nominert i klassen for beste mannlige skuespiller i miniserie eller TV-film, i konkurranse med blant andre Kevin Bacon i «Taking Chance» og Jeremy Irons i «Georgia O'Keeffe».

Les også: «Max Manus» ute av kampen om Golden Globe

Anna Paquin er nominert i to klasser både for innsatsen i TV-filmen «The Courageous Heart of Irena Sendler» og «True Blood»-serien.

Vampyrer nominert

I klassen for beste kvinnelige skuespiller i TV-drama slåss hun mot blant andre Glenn Close fra «Damages» og January Jones fra «Mad Men», mens det i ditto klasse på herresiden er et oppgjør mellom blant andre Simon Baker fra «The Mentalist», Hugh Laurie fra «House» og Jon Hamm i «Mad Men».

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook!

I kategorien beste mannlige komedieskuespiller er blant andre Alec Baldwin fra «30 Rock» så vel som nykommeren Matthew Morrison fra «Glee» nominert.
«True Blood» er nominert i klassen for beste dramaserie for fjernsyn, sammen med serier som «Big Love», «Dexter», «House» og «Mad Men».

I kategorien for komi- eller musikalserie for fjernsyn slåss «30 Rock», «Entourage», «Modern Family», «The Office» - og den nylig norgesaktuelle «Glee». (©NTB)

VAMPYRENE NOMINERT: Stephen Moyer og Anna Paquin i "True Blood". Foto: HBO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder