VENN I NØDEN Den tidligere hopperen Espen Bredesen ble en viktig støttespiller for trompetisten Ole Edvard Antonsen under 71 grader nord. Foto: TVNorge

Antonsen: - Sjokkterapi å være med i «71 grader nord»

Trompetstjernen Ole Edvard Antonsen, som blir 50 onsdag, fikk utfordret noen av sine verste fobier og demoner under «71 grader nord».

 • Kirsti Hovland

Artikkelen er over åtte år gammel

71 grader nord

Mannen, som ble født med høydeskrekk, skal i kveld ta seg til toppen av fjellet Segla, 639 meter over havet.

- Fra jeg var liten gutt har jeg vært mørkredd, hatt høydeskrekk, klaustrofobi og edderkoppskrekk. For meg har det vært sjokkterapi å være med i «71 grader nord», hvor jeg har vært eksponert for alt sammen, sier ole Edvard Antonsen til VG.

Bratt utfordring

I kveldens episode på Senja venter guttas bratteste utfordring hittil i konkurransen; å klatre en loddrett fjellvegg for å ta seg til topps på Segla 639 meter over havet. Blant spisse og bratte fjell på Senja i Troms, ligger det an til en etappe som vil bli et minne for livet.

STYRKEPRØVE: Her fikk Ole Edvard Antonsen og de andre kjendisene i 71 grader nord prøvd seg på Dovrefjell, der moskuser, vakker høyfjellsnatur og en beinhard klatreetappe ventet på dem i episode 4. Turen gikk opp til Snøhetta og tre bratte fjelltopper over 2200 meter. Foto: TVNorge

Etter tidligere erfaringer i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» føler Ole Edvard seg nå tryggere i forhold til høyder. Men han sier han hadde dødsangst under den første fjellturen.

- Sparker og klorer

- Det som jeg har fått jobba mye med fra før, er mørkeskrekken. Den er så godt som borte. Klaustrofobien er veldig reell. Fæl. Hvis noen holder hardt rundt øya mine uten å slippe, slår jeg, sparker, biter og klorer. Står jeg fast i heiser, er det helt krise, da kaster jeg av meg klær og får pustevansker. Blir så varm.

- Krise

- Høydeskrekken er sånn at jeg elsker utsikt. Elsker å gå i fjell og mark. Men det å komme ut til kanten, eller bare det å lene seg over et rekkverk på en båt, er helt krise. Edderkoppfobien blir du kvitt når du får hytte...

- Høydeskrekken visste jeg at jeg ville bli eksponert for i «71 grader nord». Nå så jeg en mulighet til å jobbe med det. TVNorge-folka spurte om jeg var redd for noe: Nei, svarte jeg. Men allerede i andre programmet fikk jeg kjenne på den indre frykten for høyder.

- Mistet pusten

- Vi skulle opp på fjelltoppen Kalven i Jotunheimen som ligger på 2043 meter. Derfra skulle vi rappelere ned 300 meter på den andre siden, men først gå langs eggen 60-70 meter. Det var så bratt ned på begge sider at jeg mistet pusten. Jeg var uforberedt og så kald.

- Hver gang jeg åpna munnen, kom det tårer. Jeg kjente at det var virkelig vondt. Jeg var rett og slett dødsredd. Kun to fra hvert lag fikk lov til å rappelere ned mens resten måtte gå tilbake over eggen. Og det ville jeg absolutt ikke. Jeg ba pent om å få rappelere ned.

- Det ble beskrevet som en heftig rappell. Vi var jo sikra, så det var ikke risikoen, men frykten. Jeg skalv og var redd. Alle var overraska. For jeg for jo ikke redd for noe.

- Sjokkterapi

- I løpet av de episodene til nå har jeg blitt kvitt veldig mye av høydeskrekken.

- Har dette vært sjokkterapi for deg?

- Ja, rett har vært sjokkterapi. Men det har først og fremst vært en mulighet til å oppleve noe sammen med andre. Bare det å bo i telt. Jeg har aldri bodd i telt, jeg. Alltid bodd på hotell.

- Vi har tre telt i kjelleren. Nå må jeg også begynne å dra på telttur med familien. Hittil er det kona som har tatt med unga på telttur. Det er fantastisk. Før jeg ble med på dette kretset tankene rundt det å bli 50. Hva er det jeg har vært med gjennom livet? Jeg har fått oppleve fryktelig mye, men det meste har vært relatert til musikk.

Nye venner

- Det har vært skjellsettende for meg å være med på denne ekspedisjonen. Bli fratatt klokke, mobiltelefon og penger. Aldri vite hva du skal. Bare være tilstede. Det gjorde noe med meg. Også har jeg fått mange nye venner. Den tidligere hoppstjernen Espen Bredesen ble kanskje en spesiell støttespiller og ny kamerat, sier Ole Edvard Antonsen.

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. Han er Norges tøffeste kjendis: Didrik: - En helt syk opplevelse

 2. Anita Valen sydde selv kveldens korteste kjole

 3. Christian Ingebrigtsen fikk dødsangst på TV

 4. En av disse blir Norges tøffeste kjendis

 5. Nadya og Jan Thomas skal gi jernet i «71 grader nord»

Fra andre aviser

 1. Klatrer opp fra høydeskrekken

  Aftenposten
 2. Årst til topps i 71 grader nord

  Fædrelandsvennen
 3. Ti prosent utvikler fobi i løpet av livet: Monica er livredd for høye broer

  Fædrelandsvennen
 4. - Det svartnet for meg, så begynte jeg å hylgrine

  Fædrelandsvennen
 5. - Det svartnet for meg, så begynte jeg å hylgrine

  Bergens Tidende
 6. «Hvorfor dro jeg på denne turen? Jeg som har høydeskrekk! Gud bedre, for et nek!»

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no