Slik kommer Tom Erik tett på såpestjernene

Tom Erik Hansen (30) nøyer seg ikke med autografen. Porsgrunnsmannen vil enda tettere på - aller helst inn på rollelisten.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Days of Our LivesThe Young and The RestlessThe Bold and The BeautifulSoaps, Entertainment and Celebrity News, TV News and Breaking News | TVGuide.comSåpeopera

Så langt tilbake han kan huske, har Hansen vært lidenskapelig opptatt av såpeserier på TV. Som lillebror til to søstre på 80-tallet, startet det med «Dynastiet og «Falcon Crest» - og senere «Santa Barbara».

Siden har det ballet på seg. Hansen kan alt av årstall for når stjernene har sjekket ut og inn - og såpene har startet og sluttet.

STOR BILDESPESIAL: Tom Eriks mange stjernemøter

- Såpeklisterhjerne

- Jeg har nok en såpeklisterhjerne, smiler 30-åringen, som uten betenkningstid kan navnet på samtlige såpeskuespillere som de fleste TV-seere ellers bare kjenner ved rollenavn.

I MORGENKÅPE: Tom Erik Hansen og Katherine Kelly Lang i Los Angeles i fjor. - Hun holdt på å spille inn sengescener med Ronn Moss og slengte på seg morgenkåpe for å møte meg, smiler Hansen. Foto: Privat

Ikke nok med det. Hansen har også truffet de fleste. Drømmen og ambisjonen om selv å bli skuespiller har vokst seg sterk i takt med såpelidenskapen. Hansens taktikk er å bygge et eget kontaktnettverk for å legge ut agn.

Småroller

Så langt har engasjementet resultert i reklamefilmer, en statistrolle i «Hotel Cæsar» og en liten gjesteopptreden i kommende sesong av «Lilyhammer» hjemme i Norge. Han dukker også opp i en statistrolle i filmen «Blind».

- Det har gitt mersmak, forklarer Hansen - som aller helst vil få sjansen i Hollywood.

- Man må jo ha noe å strekke seg etter!

Første møte

I 2011 tok han turen til Los Angeles med ett mål for øye - å møte stjernene i «Glamour (The Bold And The Beautiful)». Nøye forhåndsarbeid og god planlegging i tillegg til en hjelpsom TV-kanal i Norge, gjorde at drømmen ble oppfylt. Hansen fikk møte flere av såpestjernene til lunsj.

SÅPEDIVA: Tom Erik Hansen og «Dynastiet»-stjernen Joan Collins i Monte Carlo i fjor. - No hands, sa hun høflig, men bestemt. Foto: Privat

Siden har det blitt flere møter - og flere lunsjer. Ikke bare med «Glamour»-staben, men også skuespillere i «Gode og onde dager» og «The Young and The Restless».

Møtte «Alexis»

Et høydepunkt var det også å være med på TV-messen i Monte Carlo i fjor og få møte blant annet Joan Collins (79) fra «Dynastiet».

- Selv om hun ble litt sint for at jeg tok på henne. Hun har ikke helt glemt taktene sine som «Alexis», ler Hansen og sikter til divaens ikoniske rolle i «Dynastiet».

- Jeg skal bare være glad for at hun tok seg tid til å posere. Hun stiller sjelden opp på bilder.

HJERTELIG: Tom Erik Hansen og Alison Sweeney, kjent fra «I gode og onde dager» og som programleder for slanke-TV. - Alison ville høre alt om hvordan jeg hadde klart å komme meg inn på settet. Foto: Privat

Lang dag på settet

Spesielt stort var det også å få tilbringe hele seks timer som eneste gjest sammen med stjernene i «I gode og onde dager (Days of Our Lives)» i fjor.

- Jeg fikk masse tid med hver og fikk se dem spille inn scener. De merker fort hvem som er hysteriske fans og hvem som er mer avslappet. Noen ganger er skuespillerne mer nervøse enn meg, det legger de ikke skjul på. De vet jo at jeg har mye kunnskap om dem, sier nordmannen med glimt i øyet.

Får brev

- Det er gøy når stjernene kjenner meg igjen. Noen av dem sender brev og julekort. Og de svarer på Facebook-meldingene mine, forklarer Hansen, som til daglig jobber som resepsjonssjef på et hotell i Oslo.

BLE GODT KJENT: Tom Erik Hansen og en usminket Jennifer Gareis fra «Glamour». Her på bakrommet, hvor Hansen fikk holde en av de mange «EMMY-statuettene serien har høstet. Hun ba han også med på shopping. Foto: Privat


-Men hvordan kommer man så tett på stjernene?

- Man må ha en historie som kommer rett fra hjerterota. Det gjelder å være litt uortodoks og skille seg fra mengden. Og det nytter ikke å kalle skuespillerne ved rollenavn. Man må vite hva de heter og kunne skille såpe og virkelighet. John McCook, som spiller «Eric Forrester» i «Glamour», fortalte meg at han aldri svarer på brev som er stilet til «Eric».

Pleier kontakt

Hansen holder seg oppdatert på serienes hjemmesider og har god kontakt med agenter og pressekontakter i utlandet. På den måten kommer han seg «innenfor». I tillegg ser TV-kanalene nytte i engasjerte fans som yter en innsats, som Hansen har gjort blant annet med egne Facebook-grupper.

LES OGSÅ: «Glamour» tilbake på norske skjermer

- Og så hjelper de meg kanskje med akkreditering til et arrangement. Selvsagt er det i tillegg viktig hvordan man ter seg og snakker. Selv om jeg blir giret, blir jeg ikke synlig «starstruck».

OMGITT AV «GLAMOUR»: (F.v.) Don Diamond, Jacqueline MacInnes Wood, Hunter Tylo, Tom Erik Hansen, Kimberly Matula og Scott Clifton på TV-messe i Monte Carlo i fjor vår. - Alle var hyggelige, forteller Hansen. Foto: Privat

- Det må være en dyr hobby?

- Det er en prioriteringssak. Jeg er glad i å reise. Men det blir dyrt i frimerker, smiler Hansen og legger til at gutta på jobben er fascinert.

- De blir imponert når jeg får brev fra skuespillerne.

LES OGSÅ: Enda en stjerne slutter i «Glamour»

Bedt med på shopping

Jennifer Gareis (42), som spiller «Donna Logan» i «Glamour», ba Hansen med på shopping og kaffepause utenfor TV-settet i fjor sommer. Og da Jacqueline MacInnes Wood (25), som spiller unge «Stephanie» tilfeldigvis møtte Hansen på en bensinstasjon i Los Angeles, utbrøt hun «Men hva gjør DU her?».

- Jacqueline og jeg har god kjemi. Hun er et godt eksempel på at man kan lykkes. Hun fulgte skuespillerdrømmen, flyttet fra Canada til Hollywood og hadde jobb i «Glamour» innen en uke, forteller Hansen.

Optimistisk

- Men ville det ikke vært mer realistisk å satse på en skuespillerutdannelse?

- Noen sier jeg bør ta utdanning, andre råder meg til å være statist og skaffe meg erfaring. Utfordringen er å få prøvespille i en rolle med litt tyngde, svarer Hansen, som selv ikke er i tvil om at han har det som trengs.

«RIDGE»: Tom Erik Hansen og Ronn «Ridge Forrester» Moss. - Han var veldig interessert og lyttende, sier nordmannen om stjernen som siden fjorårets møte har forlatt såpeserien. Foto: Privat

- Jeg vet jeg har en solid evne til å spille på hele spekteret av følelser. Og så vil jeg heller sitte om 30 år og tenke på at jeg satset i stedet for å gruble over at jeg ikke torde.

SE FLERE BILDER HER

Klenodier

- Det er noe med såpe-sjangeren... Klisjeene og den storslåtte musikken, gode og dårlige familieforhold - og det at det går over generasjoner, forteller Hansen som har tatt opp over 4000 av de mer enn 6000 «Glamour»-episodene så langt. En rekke klenodier, som klær og kostymer, har han skaffet seg på auksjon.

- Jeg har skjorter som Ronn Moss, har brukt, sier Hansen om mannen bak «Ridge Forrester».

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Enda en stjerne slutter i «Glamour»

  Fansen har knapt rukket å fordøye at «Ridge» gir seg, før neste bombe kommer.
 2. «Ridge» slutter i «Glamour»

  Såpestjernen Ronn Moss (60), som har spilt en av hovedrollene i «Glamour» i 25 år, har sagt opp jobben.
 3. «Glamour»-produsent om at «Ridge»-slutter: - Bombe

  Da Ronn Moss (60) nylig kunngjorde at han slutter i «Glamour» etter 25 år, ble TV-produsenten like overrasket som fansen.
 4. «Glamour» vant for beste TV-såpe

  (VG Nett) Mens «Glamour» seiler i medvind, tok andre TV-serier sorgtungt farvel under søndagens Daytime Emmy Awards i…
 5. «Glamour» tilbake på norske skjermer

  Fire måneder etter at TVNorge sluttet å sende «Glamour» på TV, tar en annen kanal over.
 6. «Glamour»-fans i sorg - føler seg sviktet av TVNorge

  (VG Nett) Trofaste TV-seere reagerer med skuffelse og vantro på at TVNorge kutter ut såpeserien «Glamour» etter 19 år.
 7. TVNorge kutter «Glamour» - forberedt på rabalder

  (VG Nett) TVNorge vet at de skuffer fansen enormt når de nå tar såpeserien «Glamour» av lufta etter 19 år.
 8. Verdens hotteste såpepar: - Vi er som søsken

  (VG Nett) Kristian Alfonso (47) og Peter Reckell (56) har dampet opp TV-skjermen som «Hope» og «Bo» i snart 30 år.
 9. Såpekongen «Ridge»: - Vil holde konsert i Norge

  (VG Nett) Han har spilt rollen som forføreriske Ridge Forrester i 24 år. Privat er Ronn Moss en helt annen.
 10. Såpestjerner i eksklusivt intervju med VG Nett: «Eric»:- Jeg blir i «Glamour» til de må bære meg ut!

  (VG Nett) Susan «Stephanie» Flannery (71) truer med å forlate «Glamour», men ektemannen i serien, John «Eric» McCook…
 11. TV-tyrannen «Stefano DiMera»: - Ikke bare ond

  (VG Nett) Aldri har en skuespiller spilt så tvers igjennom ond i så mange år som Joseph Mascolo (82) i rollen som…
 12. «Glamour»-Brooke: - Derfor svermer vi ikke privat

  (VG Nett) Katherine Kelly Lang (49) trives aller best når hun kan gråte og skape drama på TV, men hun styrer unna…
 13. Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt

  (VG Nett) Ragnhild Storbakken (46) fra Drøbak er trolig blant Norges ivrigste «Glamour»-fans.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder