NYE KOSTER: Lucas Till som Angus MacGyver og George Eads som Jack Dalton i nyinnspillingen av «MacGyver» som kommer på TV 2.
NYE KOSTER: Lucas Till som Angus MacGyver og George Eads som Jack Dalton i nyinnspillingen av «MacGyver» som kommer på TV 2. Foto: TV 2

Høstens nye, gamle serier

«MacGyver»  **«Lethal Weapon»  **«The Exorcist»

TV

En haug med TV-serier bygget på filmer, og serier bygget på
tidligere serier, kommer i høst og vinter. Her er 10 resirkulerte ideer du har i vente.

Publisert:

Den norske seriehøsten er servert. Vi får både ny norsk samtidsdrama i «Nobel», gjensyn med «Frikjent» og historisk komikk i «Vikingane». Men ellers i verden er det et hav av nye TV-tilskudd å orientere seg i. Påfallende mange av dem er basert på konsepter du kjenner fra før.

Det vites ikke nøyaktig hvilke av disse som vil kjøpes inn av norske TV-kanaler, men «Lethal Weapon» starter på TV3 denne uken. Flere vil bli tilgjengelige på amerikanske strømmetjenester i tiden fremover.

Her er ti «gamle» TV-nyheter:

1. «Prison Break».

Etter fire sesonger, den siste sendt i 2009, vender Fox-serien med Dominic Purcell og Wentworth Miller tilbake. Denne gangen er rollene byttet om, og det er Purcell som prøver å få Miller ut av fengselet. Kommer på Fox i 2017.

2. «The Blacklist: Redemption».

«The Blacklist» har gått i fire sesonger, og nå kommer avleggerserien som følger Ryan Eggolds rollefigur Tom Keen. Her samarbeider han med lederen av Grey Matters, Famke Janssens Scottie. Kommer i 2017 på NBC.

3. «Taken».

Liam Neeson gjorde den bekymrede faren i Bryan Mills ikonisk i tre «Taken»-filmer mellom 2008 og 2014. Nå kommer TV-serien ved samme navn, som skal være en forløper til filmen. Clive Standen spiller Mills i denne runden, og Jennifer Beals er også med på laget. Kommer i 2016 på NBC.

4. «24: Legacy».

Først fikk vi åtte sesonger av «24», så dukket Kiefer Sutherland opp igjen i 2014 med «24: Live Another Day». I 2017 fortsetter spenningen, men i stedet for Sutherland, følger vi Corey Hawkins (fra «Straight Outta Compton») som ny agent i tidsnød. Også Miranda Otto og Jimmy Smits er på rollelisten. Kommer på Fox i februar.

5. «The Exorcist».

Vi vet ikke om det blir prosjektilspying, men «Eksorsisten» er tilbake i TV-form. Geena Davis gjør et TV-comeback i serien som en bekymret mor som ser rare ting skje med datteren sin. Et par katolske prester er selvsagt også med i denne thrillerserien. Kommer i september på Fox.

6. «Lethal Weapon».

Mel Gibson og Danny Glover er ute, mens Clayne Crawford og Damon Wayans er inne som etterforskerne Riggs og Murtaugh i denne serien som er basert på filmene ved samme navn. Som vanlig er Riggs en løs kanon på dekk og Murtaugh den forsiktig, erfarne politimannen som holder tilbake. Kommer i september på Fox.

Kommer på Viaplay 22. september og på TV3 og Viafree 28. september.

7. «Frequency».

I filmen fra 2000 spilte Dennis Quaid en brannmann som dør på jobb, men hvis sønn oppnår kontakt med ham 30 år senere gjennom en radio. Sønnen får advarsler om ting som skal skje i nåtiden. I TV-versjonen spiller Peyton List en politibetjent som mener hun får kontakt med sin døde far gjennom en radio. Kommer i oktober på CW.

8. «Training Day».

Denzel Washington og Ethan Hawke spilte i filmen fra 2001. Nå er det Justin Cornwell og Bill Paxton som har rollene som henholdsvis en ung og idealistisk politimannsom får en litt mer moralsk tvilsom veteran som partner. Handlingen er lagt til 15 år etter filmen. Kommer på CBS i 2016.

9. «MacGyver».

Som kjent kommer en nyinnspilling av 80-tallskultserien «MacGyver», som følger altmuligtalentet Angus MacGyver som 20-åring. Lucas Till har rollen Richard Dean Anderson er kjent for, mens «CSI»-George Eads spiller CIA-agenten Jack Dalton. Kommer i september på CBS.

Kommer på TV 2.

10. «Gilmore Girls».

Du hørte Lauren Graham og Alexis Bledel som det ustanselig pratende mor-datter-paret Lorelai og Rory i «Gilmore Girls» fra 2000-2007. I høst starter serien rett og slett opp igjen i sin 8. sesong, med mange av de samme skuespillerne om bord.

Kommer på Netflix 25. november.

Her kan du lese mer om