BLE HETSET: «Girls»-stjernen Lena Dunham har sluttet å bruke Twitter etter at hun opplevde å få en rekke nedsettende kommentarer. Foto: Charles Sykes , Ap

Lena Dunham måtte slutte å lese Twitter: – Ikke trygt for meg

«Girls»-stjernen har valgt å forlate Twitter etter at hun fikk en rekke hetsende kommentarer.

Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg sjekker ikke Twitter lenger. Jeg twitrer, men gjør det gjennom noen andre. Jeg setter veldig stor pris på at noen følger meg i det hele tatt, og derfor ville jeg ikke fjerne all tilknytning til det, men det var virkelig ikke et trygt sted for meg, fortalte Lena Dunham i et intervju med Kara Swisher i podcasten Re/code Decode.

VG Debatt: Det problematiske kommentarfeltet

Dunham, som både er medskaper og har hovedrollen i TV-serien «Girls», opplevde å få en rekke negative kommentarer etter at hun postet et bilde av seg selv i herreundertøy og en bh på Instagram, skriver The Hollywood Reporter.


– Jeg hadde på meg herreundertøy, og det utviklet seg til å bli den mest rabiate, ekle debatt om kvinners kropp, og min Instagram-profil ble på en eller annen måte møtestedet for kvinnehatere den ettermiddagen, sier Dunham.

Les også: – Miley Cyrus er et feministikon

Hun forteller at hun over ti ganger leste innlegg fra følgere på Twitter som mente at hun burde bli steinet til døde.

– Det er ord som du aldri burde få slengt mot deg. Og derfor, for meg personlig, var det tryggere å slutte å bruke Twitter, sier skuespilleren som fremdeles er aktiv på Instagram.

Ble kalt «barnemishandler»

Flere følgere har også brukt kommentarfeltet under bildet til å kalle Dunham en «barnemishandler».

En rykteflom oppstod i 2014 da skuespilleren publiserte sin selvbiografi «Not that kind of girl». Hun beskriver en hendelse fra barndommen som skapte bekyldninger om at hun har begått seksuelle overgrep mot sin søster.

– Nyheten om at jeg forgrep meg på søsteren min, er ikke bare latterlig – det er jævla opprørende og ekkelt, skrev Dunham på Twitter da.

Les også: Politimann i Hedmark fikk sparken - igjen

Dunham forklarer i boken sin at hendelsen stammer fra da hun selv var syv og søsteren Grace enda yngre. De satt ute på gårdsplassen og lekte med bøtte og spann da Dunham fant ut at hun ville undersøke lillesøsterens edlere deler.

«Da jeg så hva som var der, hylte jeg. Mamma kom løpende, og jeg ropte at Grace hadde et eller annet der inne. Det ble raskt tydelig at Grace hadde puttet seks eller syv steiner inn der. Mamma fjernet dem tålmodig, mens Grace bare lo fordi stuntet hadde blitt en suksess», skriver skuespilleren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder