SOM ET BARN IGJEN: Dette er ingen ukjent situasjon for Agnete Johnsen (t.v) og moren Signe Iversen. - Agnete brukte ofte å hoppe og underholde oss i senga da hun var liten, sier moren. Foto: MATTIS SANDBLAD/VG

Moren til Agnete: Vi har kommet oss gjennom alle prøvelsene

Da det stormet som verst rundt BlackSheeps-rettssaken måtte Signe Iversen (57) bestemme seg om hun skulle støtte datteren Agnete Johnsen (19) i hennes artistdrøm.

 • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over seks år gammel

- Mamma er snill, god og så stiller hun opp uansett hvor mye rart jeg har gjort. Hun er også veldig smart og har mye klokt å si, noe som har hjulpet meg til å ta fornuftige valg, sier Johnsen til VG.

- Vi har et veldig nært forhold, og kan være åpne og ærlige med hverandre om det meste, tilføyer mamma Iversen. For andre gang har moren til Johnsen tatt turen fra Nesseby i Finnmark for å se datteren opptre på «Stjernekamp».

På hotellrommet i Oslo forteller mor og datter VG om 19-åringens artistreise, som ikke bare har vært en ren dans på roser.

Usikker

TUNG TID: Agnete Johnsen beskriver tiden rundt rettssaken som en tung tid. Bildet er fra 2010, da bruddet i gruppen nettopp var blitt kjent. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN/ VG

Agnete Johnsen slo gjennom med et brak da gruppen BlackSheeps vant MGP Jr. med superhiten «Oro jaska beana» i 2008. Men MGP Jr.-eventyret endte i retten i 2011, da to tidligere medlemmer saksøkte gruppen for en halv million kroner.

- I den tiden var jeg ganske usikker på om jeg skulle oppmuntre henne til å følge drømmen eller be henne å slutte, sier moren.
Og det var ikke bare rettsaken som gjorde tiden tung for datteren.

- Jeg slet mye med meg selv. Mamma måtte hjelpe meg med å oppmuntre meg til å se lyst på livet, for jeg var veldig deprimert, sliten og ganske utbrent etter alt jeg hadde opplevd. Rettsaken ble bare et ekstra trykk fra omverden. Men familien min var veldig flink til å skjerme meg siden jeg bare var 16 år på det tidspunktet, sier Johnsen.

Støtter datteren

Til tross for motgangen; 19-åringens nærmeste bestemte at det eneste rette var å støtte henne i artistdrømmen.

- Vi har klart å komme oss gjennom alle prøvelsene. Så nå har jeg funnet en ro om at «Agnete skal prøve dette, så får vi se hva som skjer». Agnete er jo voksen, og vet selv hva som er best for henne. Som foreldre ønsker vi bare å støtte henne og at hun har stødige folk rundt seg mens hun utvikler karrieren sin, sier moren.

- Gjorde denne opplevelsen forholdet deres sterkere?

- Ja, det vil jeg si. Vi forstår bedre hvor hverandres grenser går. Jeg har også vokst veldig som person, så jeg vet hvordan jeg skal ta bedre vare på meg selv, sier Johnsen.

GIKK VIDERE: Sist var det Eli Kristin Hansveen (t.h) som ble stemt ut av «Stjernekamp». Her sammen med Agnete Johnsen, Silya Nymoen og Atle Pettersen. Foto: HELGE MIKALSEN/ VG

I kveld skal de tre gjenværende deltakerne i «Stjernekamp» synge disse sangene:

Singer-songwriter

Silya Nymoen: Make You Feel My Love (Bob Dylan)

Atle Pettersen: Big Yellow Taxi (Joni Mitchell)

Agnete Johnsen: Rolling in the Deep (Adele)

Musikal:

Silya Nymoen: Please, Mr. Jailer (Cry Baby)

Atle Pettersen: Gethsemane (Jesus Christ Superstar)

Agnete Johnsen: For et hundeliv (Annie)

Mer om

 1. Agnete Johnsen

Flere artikler

 1. Pluss content

  Agnete takker familien for oppturen

 2. «Stjernekamp»-Agnete til USA for å lage musikk

 3. Her er Dyvik Husbys dom over «Stjernekamp»-finalistene

 4. Her er Dyvik Husbys dom over «Stjernekamp»-deltakerne

 5. Spiller Dorothy i «Trollmannen fra Oz»: «Skal vi danse»-Agnete med hovedrolle: - Har alltid vært drømmen min

Fra andre aviser

 1. Silya vant Stjernekamp

  Aftenposten
 2. Silya vant Stjernekamp

  Fædrelandsvennen
 3. MGP-vinneren har en utpreget konkurranseskalle

  Aftenposten
 4. - Nå blir det full pupp

  Fædrelandsvennen
 5. Agnete Johnsen skrev slagerhistorie

  Aftenposten
 6. Disse ble stemt ut i kveldens underholdningsprogrammer

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no