ARRET: Eilev Bjerkerud viser VG hvor kvisten ble presset inn like ved øyet før den presset seg opp under huden langs tinningen. Foto: Jan Petter Lynau , VG

«Farmen»-Eilev fikk 14 cm lang kvist inn i hodet

«Farmen»-kjendis Eilev Bjerkerud (27) var en villstyring som barn og endte ofte opp med skader. Da han var 15 år, holdt det på å gå riktig ille.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

TV-seerne kjenner ham som arbeidsom, jovial og godt likt deltager i «Farmen». Bjerkerud er ikke den på gården som stikker seg mest ut når det gjelder å skape intriger og konflikter. Privat, derimot, kan 27-åringen være i overkant dristig.

Fått med deg denne? – Jeg burde ha kysset henne

Allerede i barndommen, hjemme på gården i Krødsherad i Noresund, hadde foreldrene hendene fulle med å holde styr på ham.

– I løpet av fire år, fra jeg gikk i femte til åttende klasse, brakk jeg armen tre ganger. Jeg hoppet ned fra ting jeg ikke burde hoppet ned fra, forteller Bjerkerud når VG møter ham over et kafébord i Oslo.

LITEN TØFFING: Lille Eilev med årene mens pappa Martin hviler foran i båten. Foto: PRIVAT ,

– Jeg skadet meg veldig mye da jeg var liten. Det skyldes en kombinasjon av dårlig konsekvenstenkning og klønete adferd.

Den aller verste hendelsen skjedde i alpinbakken, eller rettere sagt utenfor bakken, hjemme på Norefjell. Bjerkerud var 15 år og kjørte «off pist» med to kamerater. Hjelm hadde han ikke, for det var ikke spesielt kult i den alderen.

– Jeg havnet rett i en busk og traff en kvist. Den endte rett inn foran høyre øret og gikk 14 cm opp langs hjernebarken, forteller Bjerkerud.

Kameratene ble forskrekket og stresset da de så den lange kvisten stikke ut fra 15-åringens hode. De dro for å hente hjelp, men forfjamset som han var, bestemte også Bjerkerud seg for å kjøre ned. Med kvisten stikkende ut fra tinningen og blodet dryppende, ble han møtt av mange vidåpne øyne da han passerte køen i skiheisen i bunnen av bakken.

POPULÆR: Eilev Bjerkerud er godt like av rivalene inne på «Farmen». Foto: Jan Petter Lynau , VG

Bjerkerud så selv deler av kvisten i sidesynet da han ble hjulpet inn til skipatruljen i bakken.

– Jeg husker at jeg sa til dem at «dette ser dere vel ofte?». Det var i et håp om å bli beroliget, tror jeg. Det ble jeg imidlertid ikke. Dette var ikke dagligdags.

FRISKUS: En ung Eilev bygger snøhule hjemme i Noresund. Foto: PRIVAT ,

– Kunne gått skikkelig galt

Derfra bar det rett på sykehuset og til operasjon under narkose. VG har sett journalen hvor det beskrives hvordan delen av pinnen som stakk ut, «var oppfliset», og hvordan de kuttet av den ytre delen og skar et snitt langs resten av det «T-formede såret der kvisten stakk ut midtveis».

– Det kunne godt skikkelig galt, men der og da skjønte jeg det nok ikke. Jeg tenkte ikke fornuftig. Hadde jeg fått kvisten i øyet, ville jeg mistet synet. Det kunne gått enda verre også, sier 27-åringen som i dag hevder at han er «litt bedre» til å vurdere konsekvensen av impulsive handlinger.

FAMILIEUTFLUKT: Lille Eilev foran med fiskestangen og pappa Martin og lillesøster Viel bak. Foto: PRIVAT ,

Ikke minst lærte han viktigheten av å bruke hjelm i bakken. Allerede samme vinter var han tilbake «off pist».

Lest denne? Røpet hemmelighet

Ga opp fotballdrømmen

Han har tatt noen sjanser i «Farmen» også. Bjerkerud var den som klatret høyest i nybygget på gården, og han satte seg på hesteryggen til tross for at var helt uerfaren.

– Jeg kan jo ikke ri og ble kastet av hesten tre ganger, ler Bjerkerud.

Han har alltid likt å være aktiv ute i naturen.

– Mamma og pappa tok alltid med storebroren min, lillesøsteren min og meg ut på jakt, friluftsliv og fiske. Og så var det fotball som var det store. Da jeg sluttet med det som 20-åring, ble det et tomrom i livet mitt.

PÅ JOBBJAKT: Eilev Bjerkerud er nyutdannet lærer. Foto: Jan Petter Lynau , VG

– Hvorfor sluttet du?

– Fordi jeg skjønte at jeg aldri kom til å bli Lionel Messi. I stedet ble det mer jakt, mer ski – og bare litt fotball innimellom.

Drama: Sendte venninnen hjem

Om TV-flørten

I dag er «Farmen»-deltageren ferdig utdannet lærer og på jakt etter ungdomsskolejobb i hovedstaden. Drømmen er likevel å flytte hjem til Noresund på sikt.

– Hvorfor Oslo akkurat nå?

– Fordi det er flere damer å velge mellom, fleiper 27-åringen, som var nysingel da han flyttet inn på gården. Et tre år langt samboerskap hadde nettopp tatt slutt. Det var faktisk ekskjæresten som meldte ham på «Farmen». Noen TV-flørt hadde han derfor ikke sett for seg.

TV-seerne har likevel fått med seg at det bygger seg opp til en flørt mellom ham og jus-studenten Charlotte Jacobsen (22) fra Råholt, som også fortsatt er med i konkurransen.

SVERMER: Charlotte Jacobsen (22) og Eilev Bjerkerud (27) er både rivaler og «veldig gode venner» i «Farmen». Foto: SKJERMBILDE/TV 2 ,

Begge innrømmer overfor VG at «det er god stemning» mellom dem, og at de bruker mye tid sammen.

– Eilev kan absolutt passe på min beskrivelse av drømmemannen. Han er verdens snilleste fyr. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som er så god og snill som ham. Han kan alt og er veldig smart, sier Jacobsen, mens Bjerkerud forklarer at hans drømmekvinne bør være søt, sporty, sosial og snill.

– Og så er det fint om hun kan synge!

TV-seerne vet for lengst at Jacobsen er sangfuglen på gården.

Kjenner du ham igjen? Han har vært på TV før

Diskuter: Hvem tror du vinner «Farmen»? Kjør debatt i kommentarfeltet.

Hvis du lurer: Her er alle deltagerne

Flere nyheter om «Farmen» her - og andre realitystunt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder