TO HAR BLITT TRE: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad, her på en motevisning for en tid tilbake. Foto: MATTIS SANDBLAD VG

Jenny Skavlan har født – datteren skal hete Åse

«Lillefinger'n» har kommet! Jenny Skavlan (29) og Thomas «Finger'» Gullestad (35) fikk en datter i går.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Jeg vet om en nydelig liten pike som ikke kan si «jeg ble'kke født i går», i dag. Hun heter Åse og jeg håper verden kan takle noe så fantastisk som henne», skriver Skavlan på Instagram kl 13.10 fredag.

Førstegangsmammaen poster også et bilde av to små tøfler, en blomsterbukett og et flagg, men har til gode å vise frem den nyfødte.

– Hun er perfekt

Også den nybakte pappaen sprudler av lykke på sin Instagram:

«Verden har blitt rikere! 28. april 2016 kom lille Åse til verden til lyden av Daddy Lessons med Beyoncé. Hun har ingen jobb, eier ikke nåla i veggen og har foreløpig relativt dårlige bordmanerer. Hun er perfekt! Nå må jeg på ammekurs, så vi snakkas seinere», skriver Gullestad.

Paret røpet for flere måneder siden at det lå en liten jente i magen.

«Hun ligger inni magen min og aner ikke til hvem eller hvor hun skal», skrev Skavlan på bloggen sin. Barnet er det første for begge.

VG har ikke lyktes i å få en kommentar fra Skavlan eller Gullestad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skavlan offentliggjorde nyheten om graviditeten på Instagram i oktober i fjor:

«Moro med fotoboks, men ekstra moro når man akkurat har funnet ut at man skal bli foreldre i april... Vi gleder oss enormt og er klare for alle ordspill på «lillefinger» som måtte komme», skrev hun under smilebilder av seg og ektemannen.

Hennes forrige oppdatering på bildedelingstjenesten viser et humoristisk ektepar som spiller på hennes voksende mage og ektemannens ditto skrantende, ettersom han har tatt av seg 15 kilo i forbindelse med sin filmrolle som den norske krigshelten Jan Baalsrud.

«Når én blir mindre for filmrollen, og én blir større for morsrollen», har hun skrevet under parets halvnakne selfie.

«Finger'n» fridde i 2012, og stjerneparet giftet seg 26. april 2014. Da hadde de vært kjærester i fem år og forlovet i to. Da de ga hverandre sitt ja foran familie og en haug med kjendisvenner, stilte Skavlan i egendesignet brudekjole. Hun er kjent for sin gjenbruksdesign.

Rørt brudgom: – Det falt en tåre

Artikkelen fortsetter under videoen.

Skavlan, som er Fredrik Skavlans niese, har markert seg både som skuespiller, programleder og modell. Hun har vært med i «Skal vi danse» og har hatt roller i filmer som «Fatso», «Død snø», «Børning» og «Tomme tønner».

Thomas Gullestad på sin side har en lang musikerkarriere bak seg, i rockbandet Yogafire og rapgruppen Klovner i Kamp. Sistnevnte er for øvrig aktuelle med ny musikk igjen, ti år etter at de ga seg.

STRUTTET: Jenny Skavlan på Blog Awards for et par måneder siden. Foto: FRODE HANSEN VG

Da VG snakket med trioen i forbindelse med musikkvideoen «MILF» for kort tid siden, innrømmet Gullestad at han har store forventninger til papparollen.

– Jeg prøver å gjette meg til hvordan det skal bli. Men det eneste jeg får høre av andre, er at det blir noe helt annet enn det jeg forventer.

Vil skjerme datteren

Gullestad opplyste også om at de kommer de til å verne om privatlivet når datteren kommer til verden.

– Veldig mange er opptatt av å vise frem barna sine fra de er bittesmå. Det er ikke vi fan av i det hele tatt. Vi kommer til å være diskré foreldre og holde dette tett inntil brystet, uttalte han.

«Finger'n», også kjent som programleder og vinner av «Mitt dansecrew», har travle tider. Innspillingen av filmen om legendariske Jan Baalsrud, mede Harald Zwart som regissør, pågår nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder