Satser på søndags-«Tabloid»

TV

Fra januar sendes «Tabloid» også på søndager. Og Pål T. Jørgensen lover å være myk og stille uten slips.

  • Guro Hoftun Gjestad
Publisert:

Det populære aktualitetsprogrammet bytter dermed sendetid fra mandag til søndag, mens sendingene tirsdag og torsdag går som før.

Mer aktuelle

- Ofte er sendingen på mandag blitt fylt opp med helgens saker. Nå får vi anledning til å følge dem opp allerede søndag. Dessuten blir søndagens «Tabloid» rundt ti-tyve minutter lengre, noe som kommer til å gjøre intervjuene annerledes. Settingen blir mykere, sier han.

Det store bordet som dominerer «Tabloid» i dag skal ut på søndager, til fordel for mykere sofaer.

- Tror du folk er klar for en myk utgave av Pål T. Jørgensen?

- Jeg tror i alle fall at folk er klar for noe annet enn langfilm på søndagskveldene. Jeg tror at folk er klar for å avslutte den ene uken og se inn i neste uke. Men det blir ingen kveldsgudstjeneste, altså!

Pål T. Jørgensen er inne i sitt fjerde år som leder av «Tabloid». Over 350 sendinger er det blitt, og bare hittil i år har han hatt over 340 gjester i studio.

- Det skal bli veldig gøy å prøve noe nytt. Selv om det sikkert blir en hektisk vår, blir det moro å få prøve seg fram i formatet.

Flere seere

- Og målet er selvsagt flere seere?

- Det er nok det Kåre (Valebrokk) vil, ja.

Antall seere av «Tabloid» veksler mellom 360000 og 500000.

- Røft regnet kan man si at Viggo (Johansen, programleder for «Redaksjon EN» i NRK1) og jeg deler en million seere, mens de kommersielle kanalene med programmer som «Ungkaren» og «Casino» trekker de 500000 andre TV-seerne.

Nå er Pål T. Jørgensen svært spent på hvor lang tid det tar før NRK hermer.

- De har jo lagt kreativiteten fullstendig til side og har i stedet skaffet seg noen solide kopimaskiner, og det eneste de gjør, er å følge etter det vi gjør.

Pål T. Jørgensen drar fingrene i kjent stil gjennom den karakteristiske luggen, og smiler lurt:

- De flyttet Viggo fem minutter fram for å tjuvstarte med sendingen. Nå tar vi ham med et døgn!

Her kan du lese mer om