SKUFFET: Zino Mohammad tok til tårene da resultatet ble ropt opp. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Tårevåt Zino stemt ut av TV-seerne: – Kom nesten som et sjokk

Zino Mohammad (21) er fryktelig trist over at «Idol»-eventyret er over.

– Det er helt hårreisende, sa Gunnar Greve om utfallet.

Han meldte likevel at juryen ikke vil benytte den ene muligheten de har gjenom finalerundene til å redde en deltager fra hjemsending.

– Det er aller tristest å måtte forlate denne gjengen bak her. Jeg er blitt så vant til dem, sa Zino med blanke øyne til programleder Katarina Flatland.

Når VG får Drammens-jenta i tale etter sending, innrømmer hun at hun er veldig, veldig lei seg.

– Jeg forventet å være med på i hvert fall én sending til. Det har jo gått så bra tidligere. Dette kom nesten som et sjokk, sier hun med skjelvende stemme.

21-åringen hadde sin nærmeste familie med i salen i kveld.

– Så det er veldig kjipt at det er akkurat i kveld jeg må stikke.

Hun er likevel svært takknemlig for alt hun har fått være med på.

– Det har vært så gøy. Jeg kommer til å savne gjengen, fordi jeg er blitt så glad i alle. Men jeg skal fortsette å synge og gjøre mitt fremover. Jeg overlever, sier hun og smiler.

VGs anmelder: – Overraskende

– Zino har fra starten befunnet seg på min personlige topp tre-liste blant årets finalister, så dette er både skuffende og en smule overraskende. På den annen side leverte hun blant de desidert svakeste i kveld, så dette beviser vel egentlig bare at man må holde nivået jevnt høyt hver eneste fredagskveld, sier VGs anmelder, Marius Asp (39), etter at resultatet er klart.

Asp ga Zino terningkast tre. Det er også snitt-dommen fra VGs lesere.

Se bilder fra alle opptredenene her (og alle terningkastene lenger ned i artikkelen):

Anders Mowatt Haugland (23), Kamilla Wigestrand (21) og Zino var de tre med færrest stemmer i kveld. Til tross for at Zino har vært blant de største favorittene hele veien, holdt det ikke i kveld.

I kveld var det «hyllest» som var tema. De håpefulle skulle hedre artistene som har inspirert dem aller mest. De fleste valgte internasjonale stjerner, som Beyoncé, Whitney Houston og Justin Timberlake.

Øystein Herkedal Hegvik (18), som har utpekt seg som favoritt, gikk imidlertid for «Lover Where Do You Live» av norske Highasakite. Vilde Skogen (20) valgte Susanne Sundførs (32) «Undercover».

Ina Wroldsen (34), som steppet inn som dommervikar for få uker siden, dukket opp også i kveld – ikke i juryen, men som gjesteartist med sin nye låt.

Kristian Raanes (22) var førstemann på scenen i kveld, med låt fra John Mayer. Han fikk skryt fra hele dommerpanelet – Tshawe Baqwa (38), Silje Larsen Borgan (33) og Gunnar Greve (36). Sistnevnte vil imidlertid gjerne se Kristian bevege seg litt mer utenfor komfortsonen. VGs anmelder tror også dette kan bli «ørlite for traust».

Zino Mohammad (21) valgte ballade fra Beyoncé og fikk massiv ros av alle i juryen. VGs anmelder er langt mer lunken og mener blant annet at det lød «surt og tvungent».

Casper Kuhlmann Kristensen (16) gikk for låt fra The Weeknd. Han fikk blandet kritikk fra juryen. VGs mann mener at «refrenget faller i bakken med et tungt brak».

les også

Emma Noor (16): – Kjempestolt

Øystein Herkedal Hegviks (18) tolkning av Highasakite gikk rett hjem hos dommerne. Gunnar Greve mente at Hegvik er «en ferdig eksportartikkel som han gleder seg til å dele med resten av verden». VGs ekspert beskriver Øystein som årets «råeste deltager».

Kamilla Wigestrand (21) fremførte en helt egen og jazzet variant av hitlåten til Katy Perry – «I Kissed A Girl». Dommer Gunnar mente at vokalen denne gangen ikke holdt mål. VGs Marius Asp, derimot, mener at dette «absolutt er godkjent».

les også

– Silje på 15 hadde vært stolt

Pluss content

Vilde Skogen (21) fremførte Sundfør-ballade og imponerte juryen i mye større grad enn tidligere. VGs anmelder likte også det han hørte og trillet høyt terningkast.

Carlisle Sienes (21) gikk på scenen med Whitney Houston-ballade. Tshawe sa han var overnervøs over låtvalget, fordi han ikke orker tanken på at Carlisle skal ryke ut. VGs mann mener at deltageren «manglet det lille ekstra».

Anders Mowatt Haugland (23) var siste deltager ut – med Justin Timberlake-hit. Tshawe mente at «dette var bra jobba», noe jurykollegene sa seg enig i. «Kan man være for selvsikker?» spør VGs mann.

Under ser du terningkastene fra VGs anmelder og fra leserne:

RIVALER: Carlisle Sienes, Casper Kuhlmann Kristensen, Zino Mohammad, Kamilla Wigestrand, Øystein Hegvik, Vilde Skogen, Kristian Raanes og Anders Mowatt Haugland. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder