«EVENTYRKVINNEN»: Ingrid Berg Mehus (21) er ekskjæresten til Alexander Rybak (23), og jenta han synger om i «Fairytale». Foto: Privat og Simen Grytøyr Foto: Privat og Simen Grytøyr

Eksen heier på Alexander

(VG Nett) I kveld kan 700 millioner TV-seere se Alexander Rybak (23) synge om Ingrid Berg Mehus (21).

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Fem år har gått siden Jessheim-jenta var kjæresten til Alexander. Hele Norge har for lengst fått med seg at det er henne og deres tapte kjærlighet han synger om i «Fairytale».

Les også: Hun er Alexanders «eventyrdame»

I kveld er Nesodden-gutte og kjærlighetslåten favoritt til å gå av med seieren i Melodi Grand Prix-finalen i Moskva. Finalen kringkastes direkte til omlag 700 millioner seere.

FØLG FINALEN LIVE PÅ VG NETT OG VGTV!

Får ikke se finalen

Ingrid, som er frilansfiolinist, har en spillejobb i Bergen i kveld og er dermed ikke blant de mange millioner menneskene som får se Alexander i aksjon på scenen. Men hun sier til Romerikes Blad at hun håper Norge vinner.

- Det gjør vel de fleste, sier hun.

- Jeg tror Norge har en ekstremt god vinnersjanse.

Listefeber: Hvem vinner?

Rare spørsmål

21-åringen, som selv valgte å stå fram som den «mystiske ekskjæresten» etter at Alexander hadde informert hele Norge om at han sang om ekte og knust kjærlighet, har nå blitt vant med oppmerksomheten. Hun forklarer likevelat en del henvendelser har vært i merkeligste laget.

- Jeg har fått spørsmål om jeg vet hvem den nye kjæresten hans er, og om han har noen alvorlige sykdommer, forteller Ingrid til Romerikes Blad.

Forlovet

Ingrid og Alexander var sammen i et års tid. Mens Alexander nylig røpet at han hadde avbrutt en fersk, hemmelig romanse pga av stort arbeidspress rundt Melodi Grand Prix, er Ingrid lykkelig etablert med forloveden Bjørnar Hopland (20).

- Alexander finner nok den rette etter hvert. Han er jo en flørtepus, uttalte Ingrid til Se og Hør i går.

Jostein Pedersen blogger: Blir en thriller

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder