Deltagerne diskuterer på hemmelig Facebook-gruppe

GØY PÅ LANDET: «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav gleder seg over at årets sesong kan bli den mest sette noensinne. Foto:Rolf-Ørjan Høgset/TV 2,

Gaute om «Farmen»-konfliktene: Håper på forsoning på
finalefesten

Konfliktnivået har økt dramatisk gjennom hele «Farmen»-sesongen. Programleder Gaute Grøtta Grav (35) håper flere av deltagerne kan bli venner igjen på finalefesten.

 • Marcus Husby
 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Det har ikke manglet på krangler og personkonflikter i årets utgave av «Farmen».

Både inne på gården – og det virkelige liv utenfor – har flere av deltagerne beskyldt hverandre for å drive med både mobbing og urent spill.

Konflikten mellom Finn Olav Odde (56) og Olav Harald Ulstein (51) har fått mye oppmerksomhet, etter at Ulstein kalte Finn Olav «en patetisk og ynkelig mann».

Men denne uken er det Finn Olavs uttalelse om at Magnhild Vik (43) er «et mobbetroll» som har skapt flest reaksjoner.

«Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav synes det er synd at konfliktene har fått så mye oppmerksomhet, og sier han håper stridsøksen kan begraves når deltagerne møtes igjen på finalefest i Oslo førstkommende søndag.

– Jeg håper på forsoning, og at vi kan feire suksessen sammen. Jeg har ikke snakket direkte med deltagerne om dette, det er det infoansvarlig i TV 2 som gjør, sier han til VG.

– Håper ikke på protestfravær

Selv mener han det kan være bra for flere av deltagerne å sette en fot i bakken og snakke sammen direkte for å unngå at kranglingen fortsetter.

– Når de snakker via Facebook eller journalister, så blir det rom for tolkninger og misforståelser. Men på finalefesten håper jeg alle kan ta hverandre i hånden. Denne sesongen har jo for det meste vært fylt med humor og gode opplevelser – selv om det har gått en kule varmt for noen til tider, sier han.

– Er det mange som kommer til å boikotte festen på grunn av konfliktene?

– Jeg håper ikke det blir noen protestfravær, nei, sier han.

I dagens Dagbladet ble det derimot klart at Frank Tore Aniksdal (44) ikke kommer til å delta på finalefesten, etter å ha lest om Finn Olavs mobbetroll-kommentar på VG.

«FARMEN»-DELTAGER: Olav Harald Ulstein skal på finalefesten søndag. Foto:TV 2,

Olav Harald Ulstein (51) fra Sykkylven, som ble klar for semifinale etter øksekastkonkurransen, vil ikke gå glipp av finalefesten for alt i verden.

– Jeg gleder meg som en unge på julekvelden, sier den omstridte varaordføreren til VG.

– Her blir det party, legger han til og ler.

Han synes det er veldig leit at Frank Tore fortsatt bærer så stort nag til Finn Olav at han dropper å komme på festen.

– Jeg hadde virkelig et stort ønske om at han skulle være med. Alle som følger med på «Farmen», har nok fått med seg hvor gode kamerater vi ble der inne. Og det er vi fortsatt. Vi har kontakt og har planer om å besøke hverandre.

– Kommer du til å prøve å overtale Frank til å komme på finalefesten?

– Det spørs om ikke jeg skal prøve med en telefon eller to i dag. Det hadde vært kjempekjekt om han ombestemte seg, mener Olav Harald – som selv ikke lenger har en torn i siden til noen.

– Jeg har ikke noe uoppgjort med noen. Finn Olav og jeg har bedt om unnskyldning til hverandre. Nå er vi ferdig med den saken. Jeg gleder meg nå til å treffe resten av gjengen. Jeg ser ingen grunn til å se på det som et forsoningsmøte. Det er ikke nødvendig å konstruere noe som det ikke er behov for, sier Olav Harald.

Lukket Facebook-gruppen

Både Olav Harald og Finn Olav forteller om en «hemmelig» Facebook-gruppe, hvor kun «Farmen»-deltagerne og produsentene har tilgang. Begge hevder at diskusjonene internt på siden foregår i ryddige former.

– Tonen er helt fin. Det har ikke haglet inn med dritt. Er det noe vi ikke forstår, så kan vi spørre hverandre om det der. Det er en seriøs side, forteller Finn Olav til VG.

Olav Harald opplyser at de har noen diskusjoner der.

– Men alt er saklig, forsikrer han.

I likhet med Olav Harald gleder Finn Olav seg til finalefesten i hovedstaden søndag. Heller ikke han ser på det som en forsoningsfest.

FORSONES: Finn Olav Odde tror ikke det blir noen krangler på «Farmen»-finalefesten. Foto:TV 2,

– Vi er ferdig med den biten. Vi må alle møtes som kompiser. Alle må ha gjort opp på forhånd, sånn at vi bare kan kose oss og mimre over gode opplevelser inne på «Farmen», mener Finn Olav

Han stiller seg uforstående til hvorfor Frank i dagens Dagbladet oppgir ham som hovedårsak til at han boikotter festen.

– Jeg vet ikke hvorfor, om det er fordi jeg slo ham i tvekampen eller på grunn av noe jeg har uttalt. Mitt ønske er at vi alle skal møtes som kompiser og ha en trivelig kveld. Vi kan ikke begynne med skittkasting der, sier 56-åringen fra Ørland.

Han gleder seg til å se både Olav Harald og Magnhild Vik, selv om han har hatt disputter med begge.

– Olav Harald og jeg har snakket ut for lengst. Vi må skille sak og person, krumme nakkene og gå videre. Magnhild har jeg sagt beklager til i flere avisintervjuer de siste par dagene. Jeg er lei for at jeg har sagt ting som har såret henne. Jeg tror gjensynet med både Olav Harald og Magnhild blir bra.

– Nå skal vi på fest

Magnhild Vik fortalte VG tidligere denne uken at hun var usikker på om hun ønsket å dra på finalefesten. Nå har hun bestemt seg.

– Jeg skal på festen. Finn Olav, som kalte meg et mobbetroll og som fikk meg til å vurdere om jeg virkelig skulle reise, har sagt at han angrer på uttalelsene og beklaget. Så nå skal vi på fest, og ha det moro, sier hun til VG.

Semifinalist Charlotte Thøgersen (26) gleder seg også veldig til festen.

– Jeg sendte akkurat en melding til Facebook-gruppen for å si at jeg ser frem til å se alle sammen igjen. Endelig får vi den festen vi snakket om hele tiden inne på gården, sprudler Charlotte.

VG+:«Farmen»-Charlotte sminket seg for å skjule ansiktet(krever abonnement)

Hun ser ikke bort fra at Frank dukker opp selv om han sier han ikke kommer.

– Jeg føler på meg at han egentlig viser seg likevel – som en stor overraskelse. Det er litt typisk han å lage show, så det kommer ikke som noen stor overraskelse at han har denne holdningen akkurat nå.

Charlotte skapte bølger da hun sendte «Farmen»-venninnen Sol-Maja Otterstad (20) i tvekamp og dermed indirekte ble skyld i at Sol røk ut. I dag er de to perlevenner.

– Vi har en kjempefin tone, og jeg fikk melding fra henne senest i dag. Vi gleder oss til å se hverandre, og har hele tiden visst at vi er glad i hverandre, og at vi ville bevare vennskapet uansett.

Sol sier seg enig.

– Jeg var veldig kjapp til å tilgi Charlotte, og sannheten er at jeg aldri hadde noe personlig imot henne. Det var bare litt mye der og da. Charlotte er helt fantastisk, og det er ikke lett å være sur på henne. Jeg gleder meg til å se henne og de andre igjen.

Sol synes det er leit at det har blitt så mye konflikter blant enkelte deltagere i kjølvannet av TV-innspillingen.

– Jeg tror derfor alle har godt av å møtes igjen i en annen setting. Det som skjedde inne på «Farmen», bør forbli der. Vi kan ikke ta med oss det ut i den virkelige verden, mener Sol.

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. Farmen-Magnhild: – Vil ikke reise på finalefest

 2. Finn Olav om Olav Harald: Nå er alt fryd og gammen

 3. Gaute Grøtta Grav hyller «Farmen»-Finn på Facebook

 4. TV 2 kan ha avslørt «Farmen»-vinner for tidlig

 5. «Farmen»-Frank dropper finalefesten

 6. Dette synes deltakerne om «Farmen-vinneren»

Fra andre aviser

 1. Mandalitt med i Farmen

  Fædrelandsvennen
 2. Sjekk hele deltagerlista: Modellmamma fra Kristiansand klar for «Farmen kjendis»

  Fædrelandsvennen
 3. En skamløs hyllest av Farmen Kjendis - verdens beste TV-program!

  Aftenposten
 4. TV 2 skal ha truet med å kaste Lothepus ut av «Farmen»

  Bergens Tidende
 5. Endte på tredjeplass i Farmen: – De andre deltagerne har ønsket meg ut siden dag én

  Fædrelandsvennen
 6. Kjendisjakt på Gullruten

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder