UT PÅ TUR: Det er uklart om USAs president Barack Obama bytter ut dressen med tursko når han blir med eventyreren Bear Grylls på vandring i Alaskas villmark. Foto:Jonathan Ernst,Reuters

PETA i harnisk av Obama-deltagelse på villmark-reality

Overlevelsesekspert Bear Grylls får storfint turselskap når president Barack Obama blir med ut i villmarken. Det får PETA til å reise bust.

Sofie Braseth
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I NBC-programmet «Running Wild with Bear Grylls» tar villmark- og overlevelsesekspert Bear Grylls med seg kjendiser ut i villmarken, der han lærer dem overlevelsestriks.

Programmet har hatt en rekke celebre gjester i løpet av sin første sesong, og er ikke noe dårligere i andre runde. Siden første program gikk på luften i juli 2014 har Grylls tatt med seg kjendiser som Kate Winslet, Zac Efron og Channing Tatum ut i naturen, der han har gjort alt fra å få dem til å spise mus og hoppe i fallskjerm, til å snakke ut om sitt personlige liv.

Mandag melder USA Today om at president Obama bytter ut Det ovale rom med Alaskas villmark når en spesialepisode av «Running Wild with Bear Grylls» skal filmes. Episoden skal sette søkelys på klimaendringer i regionen.

Obama blir dermed den første presidenten som får intensivkurs i overlevelsesteknikker fra Grylls.

Ifølge NY Times vil episoden bli filmet tirsdag, og skal sendes på NBC senere i år.

Les mer: Slik vil Obama redde klimaet

BARSKING: Den britiske eventyreren Bear Grylls har gjort karriere av å utfordre ville dyr og vill natur. Han har tidligere ledet Discovery-programmet «Mann mot natur», som har hatt over én milliard seere i 150 land. Foto:,Discovery

Kritiske

Det er imidlertid ikke alle som jubler over Obamas «Running Wild...»-deltagelse, melder Entertainment Weekly.

Den internasjonale dyrevernorganisasjonen PETA har publisert en uttalelse der de hevder at «det finnes mye bedre måter å spre budskapet om global klimaendring enn å delta i dette avskyelige programmet».

PETA-president Ingrid Newkirk skriver i uttalelsen at «Bear Grylls' programmer er kjent som det verste av nedverdigende, sexistiske, art-istiske, og hvem vet hvilke andre '-istiske' reality-programmer på TV».

– Dette internasjonalt fordømte programmet, der kvinner har blitt mobbet til å skjære over halsen på en babygris og spise en mus dynket i urin, er det siste stedet den 44. presidenten burde bli sett, slår Newkirk fast.

– Folk er overrasket

I juli sa programleder Grylls til USA Today at det morsomme med programmet er at det ikke er planlagt for mye.

– Det er en taukveil og to mennesker på en reise. Folk er overrasket over hvor tøft det er. Jeg orienterer stjerner i forkant. Jeg tror de tror at det vil stå en ambulanse i beredskap. De kan ikke tro at det er meg, dem, to på kamera, to på lys, en fjellguide for mannskapet. Og en historieprodusent som sørger for at det gir mening. Det er alt.

Lest denne? Bear Grylls: «Begynte å grine sist jeg var i Norge»

LEKER MED DE STORE: Bear Grylls er ikke fremmed for å omgi seg med kjente, og ikke minst mektige mennesker. Her med Storbritannias statsminister David Cameron i Wales i august. Foto:Pool,Reuters

Obama åpner klimakonferanse

Klimaendringene i Alaska og andre arktiske områder er tema når toppolitikere i disse dager samler seg i Anchorage i Alaska.

President Obama åpner konferansen GLACIER mandag, og fra Norge kommer utenriksminister Børge Brende, som skal lede en av paneldebattene.

– Innbyggerne i Alaska bor i frontlinjen av klimaforandringene, sa den amerikanske presidenten nylig i en videomelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder